Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 871615 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Mariana

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #2040 on: November 12, 2012, 13:30 »

Българският език днес се говори единствено в Чувашия.
Всеки един друг език, говорен от българи, независимо какъв е той, не е български език.

Това сигурно ти го е казал синът на Стоян Динков, син на един голям български поет Иван Динков, който като най-автентичен българин говори, пише и пр. на чувашки, предполагам... :) Не знам какво би казал на това баща му, ако беше жив, но Стоян Динков е специалист в езикознанието толкова, колкото аз съм летец изпитател. Той впрочем се бори за истината толкова, доколкото като не може да я докаже, използва... цензура.
Но и Расате е специалист в историята, не в езикознанието.

Не бива да се смесват нещата.
Никой не твърди, че езикът на древните българи е бил този, който по-късно се налага като преобладаващ в Аспаруховата държава и на който е била създадена книжовна норма, книжовни школи, писмовна традиция, които по името на държавата и на основалите я се нарича също български, но не е същият език.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2041 on: November 12, 2012, 14:04 »
Никой не твърди, че езикът на древните българи е бил този, който по-късно се налага като преобладаващ в Аспаруховата държава и на който е била създадена книжовна норма, книжовни школи, писмовна традиция, които по името на държавата и на основалите я се нарича също български, но не е същият език.

Грешката е в Булгарите че след приемането на Християнството си изгубиха майчиния си език - Булгарския.
И от там до сега преобладава голяма какафония както при самоопределянето на внуците на тези Булгари така и в понятиеята Булгарски и Български. Но това са временни проблеми защото в скоро историческо време официалният език в Бг ще е Ромският. Мариана, мору ило келла туке!!! ;) :D :-*

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2042 on: November 12, 2012, 21:01 »
Грешката е в Булгарите че след приемането на Християнството си изгубиха майчиния си език - Булгарския.
И от там до сега преобладава голяма какафония както при самоопределянето на внуците на тези Булгари така и в понятиеята Булгарски и Български. Но това са временни проблеми защото в скоро историческо време официалният език в Бг ще е Ромският. Мариана, мору ило келла туке!!! ;) :D :-*

Не се упражнявай в красноречие чрез евтини заяждания, незнания и омрази.
Просто славяните са били повече, затова техните говори са надделели. Преди още Борис Първи да приеме християнството.

Българският език, впрочем - този, на който пишем тук, и който кой зае защо продължава да е мразен толкова от много хора, които за първи път на него са проговорили и за които той е майчин език, е взел по някакъв начин във формообразуването си и част от спецификата на езика на древните българи.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #2043 on: November 12, 2012, 21:43 »
Не се упражнявай в красноречие чрез евтини заяждания, незнания и омрази.
Просто славяните са били повече, затова техните говори са надделели. Преди още Борис Първи да приеме християнството.

Българският език, впрочем - този, на който пишем тук, и който кой зае защо продължава да е мразен толкова от много хора, които за първи път на него са проговорили и за които той е майчин език, е взел по някакъв начин във формообразуването си и част от спецификата на езика на древните българи.

Никой не мрази българския и няма да мрази !....ако разбира се няма хора които ти показват омразата си всеки ден.....и то на звучен български.Ако сееш омраза,тогава рискуваш да имаш много омраза и от отвъдната страна!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #2044 on: November 12, 2012, 22:17 »

Това сигурно ти го е казал синът на Стоян Динков, син на един голям български поет Иван Динков, който като най-автентичен българин говори, пише и пр. на чувашки, предполагам... :) Не знам какво би казал на това баща му, ако беше жив, но Стоян Динков е специалист в езикознанието толкова, колкото аз съм летец изпитател. Той впрочем се бори за истината толкова, доколкото като не може да я докаже, използва... цензура.
Но и Расате е специалист в историята, не в езикознанието.
Не бива да се смесват нещата.

Коптската азбука е азбука, използвана за записване на коптски език. Азбуката произлиза и е изцяло базирана на гръцката азбука, но съдържа няколко допълнителни букви за звуците в коптския, които не съществуват в гръцкия. Тези букви са взети от демотическото писмо, силно курсивна писмена система, използвана за записване на египетския език.

История
Коптската азбука се използва най-много в Египет през 4 век. Днес все още се използва от членовете на коптската църква, за да записват техните религиозни текстове. Всички гностични ръкописи, открити в Наг Хамади са написани с коптска азбука.

Коптската азбука не се появява изведнъж. Има дълъг исторически период (елинистическия), в който е използвана гръцка азбука за да се транскрибират демотическите текстове и опити да се запише правилното произношение на демотиката. През първите два века от новата ера се появяват цели серии магически текстове, написани на език, който езиковедите наричат старокоптски, египетски текстове, написани с гръцка азбука. Някои букви обаче произлизат от демотиката и много от тях се използват в коптското писмо. С разпространяването на християнството в Египет, в края на 3 век познанието за йероглифната писменост е загубено, както и демотическата писменост. Това спомага за развитие на писменост, която е по-близка до християнската църква.

Coptic alphabet с българската толкова да си приличат че.....   ??? ;D  :-*

http://www.omniglot.com/writing/coptic.htm

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BF%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #2045 on: November 12, 2012, 22:49 »
Чисто ПОМАШКА песен нека да поздравим гостенките
за да им докараме добри мисли в главата и да знаят че нито и един ПОМАК
не мисли нищо лошо на никой ни най малко на държавата в която живеят или езика който използват.

Нека да помогнем на истината да излезе на яве колкото и да боли тя за някой.

Вайдин, Кенан и Усето

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #2046 on: November 13, 2012, 06:51 »
Rasate добре са го обучели Раковски в ,,Цариград,, да крой планове.  ;D
На българите им остана само една гордост ПИСМЕНОСТА или Езика, НО
и ако това изтървете тогава ще сте по зле и от македонците.
Пък не знам защо но на мен този БЪЛГАРСКИ ми мерише на изгоряло.
Пак сте намерели на нещо да се яхните
С една реч в България ся говори днес Самъсъкрит и Зендски язик

Българският език днес се говори единствено в Чувашия.
Всеки един друг език, говорен от българи, независимо какъв е той, не е български език.

Мен лично ме интенересуват Траките те са имали език, от който произлиза т.н. "славянски". Първата азбука, отговаряща на тази на тази фонетика е създадена от Етикус Истер, скитски философ он Малка Скития, днешна Добруджа. Но не траките разпространяват този език, защото те са латинизирани още през 1-ви век. Азбуката на Истер по-късно е взета и компилирана от Кирил и Методий.

Ибрахим ага- Чувашите не са българи-те се възприемат като потомци на сабирите,които са съпътстващи българите племена подобно и на маджарите,които днес имат държава в Европа.

Да кажеш,че Чувашите говорят български е все едно да кажеш,че маджарите също говорят български. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Чувашите са единственият народ говорещ 60% огурски тюрски и 40 % фински.От друга страна поне 20% от огурските думи са с индоевропейски произход,подобно на съвременният кемалистки турски.

Т.е.лексикалният състав на самите тюрски езици имат някъде около 20-30%  индоевропейски произход.

Етноимето траки е гръцко- основното им етно-име е Пеласги(белаги).И по логиката на Раковски спрямо познанията по българска лексика и граматика се трансформира в блъг-ар-и.
Т.е. Раковски е първият автохтонист.

Поздрави

Самъсъкрит означава Санскрит(старият свещен индийски език,на който са написани Махбхарата и Рамаяна)

"Мидия

Мидия, наричана от евреите Мадай, която се предполага, че е била населена от потомците на Мадай, Яфетовия син - Бит. 10:2, се е простирала към запад и юг на Каспийско море, от Армения и Асирия на север и запад, до Фарсистан или собствена Персия на юг, и е включвала сегашните области Ширван, Адербайджан, Гилан, Масандеран, и Ирак Аджеми. Тя е покривала една земя по-голяма от Испания, която е лежала между 320 и 400 сев. ширина, и е била една от най-плодородните и ранно-обработените земи в Азия. Била е разделена на две, от които северозападната се е наричала Мала Мидия, а южната Велика Мидия. Първата, е съответствувала на днешния Адербайджан, една област на Персийското царство, заобиколена с високи гори от Таварийските планини, освен в посоката към изток, където река Кар или Кир, прелива водите си в Каспийско море. Велика Мидия, съответствува на днешния Ирак Аджеми, или Персийска Вавилония. Екватана, е била столицата на Велика Мидия.

Мидия, е едно от най-древните независими царства, които историята познава. След няколко-вековна подчиненост на Асирия, мидяните въстанали под Арбака във времето на Сарданапал, и пак във времето на Сенахирим, (около 700г. преди Р.Х.). Те станали силни, образовани, и богати - Ис. 13:17,18, 21:2,3, и царството им останало независимо до Кир, когато Мидия била присъединена към Персия. Така се издигнало Мидо-Персийското царство, и "Персийските и Мидийските закони", винаги се споменават от Свещените писатели заедно - Ест. 1:19, и пр. Дан. 6:8,12 и пр. Също и "летописите" на персите и мидяните, са споменати заедно - Ест. 10:2. И наистина, от това време нататък, нравите, обичаите, религията и цивилизацията на мидяните и персите, са били винаги неразделни. И е явно, както се учим от старите Зендски писания, че мидяните, персите и бактряните, са принадлежали на едно и също племе, и че са имали един общ език, зендски, и една религия. Те се кланяли на Ормузда, най-висшето същество, под символа на огъня. Те също се кланяли на звездите, най-вече на планетите; и още повече, на слънцето и месеца. Служителите на тази религия, мъдреците, са били едно съсловие от Мидийски произход, и на тях е било предоставено да се занимават с науките, и да извършват свещените обреди. Виж Мъдреци. Между тях, и както общо се предполага, преди времето на Кир, се е появил Зороастър, или Зердушт, като преобразовател, или по-точно като възобновител на старата религия на светлината, чиито последователи съществуват и до днес, в Персия и Индия, под името Гебри.

Мидия, е спомената за първи път в Св. Писание, като част от Асирия, където били заведени в плен десетте племена; най-напред, онези отвъд Йордан, от Теглат-феласар - 1Лет. 5:26; а по-късно, (около 721г. преди Р.Х.), останалите от Израил, от Салманасар - 4Цар. 17:6. По-късната история на Мидия, е преплетена с историята на Персия. И двете страни, бяха покорени от Александър Македонски, (330г. преди Р.Х.), а в следващото столетие станаха подани на партяните, и са споменати заедно с тях в Д.А. 2:9. Виж Персия."

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #2047 on: November 13, 2012, 17:56 »
Rasate - Asane, това не съм го съченявал аз за да ме упреквате пак.

Наслушахме се и се нагледахме на хиляди и хиляди пишман историци. Видяхме и техните лъжеистории. Тяхната нова интерпретация на историята бе в съответствие с техните идеологии - комунизъм, демокрация, анархизъм... Видяхме колко пагубно бе бутната историята ни в дупката на един долен и пошъл опит за иронизиране на българщината, чрез серия от публикации, уж "доказващи" и винаги и всякога "новаторски и автентични", че видите ли братя българи, ние сме първите европеици, първите славяни, първите православни и въобще с една дума... "първите"! Само че тези лъжи и инсинуации, базирани на извадки от контекст, на недоразбрани преводи и чисти внушения, целяха чисто и просто да ни накарат да се отвърнем от истинската наша история и да пропуснем да видим в какво наистина сме първи. Ние може да не сме първите хора в Европа, но пък сме първите който не бяха победени от Александър Македонски. И само Българите, водени от Челбир, успяха да победят Чингиз Хан. И да - отново българи разгромиха арабите по времето на Тервел и спасиха Eвропа от агресивния примитивизъм през 8 век. И българи създадоха много други неща, бяха най-отличени в битките, най-трудолюбиви, а данъците им бяха най справедливи. Много други български постижения имахме и за нито едно от тях няма да чуете и дума, защото днес е по-важно да се напомпват мускули на фалшиви идеологии подобни на македонизма, целящи да всеят недоумение у душата на народния човек, да го направят за смях пред съседите му. И всичко това днес се подминава или с мълчание, или с одобрение дори, поради това че хората така и не видяха по-добро.

http://samoistina.com/

Е-е-еее, на тази истина доста се смях, сега вече вярвам че сте братя с македонците, поне по съченение на история.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2048 on: November 13, 2012, 20:17 »
Rasate - Asane, това не съм го съченявал аз за да ме упреквате пак.

Наслушахме се и се нагледахме на хиляди и хиляди пишман историци. Видяхме и техните лъжеистории. Тяхната нова интерпретация на историята бе в съответствие с техните идеологии - комунизъм, демокрация, анархизъм... Видяхме колко пагубно бе бутната историята ни в дупката на един долен и пошъл опит за иронизиране на българщината, чрез серия от публикации, уж "доказващи" и винаги и всякога "новаторски и автентични", че видите ли братя българи, ние сме първите европеици, първите славяни, първите православни и въобще с една дума... "първите"! Само че тези лъжи и инсинуации, базирани на извадки от контекст, на недоразбрани преводи и чисти внушения, целяха чисто и просто да ни накарат да се отвърнем от истинската наша история и да пропуснем да видим в какво наистина сме първи. Ние може да не сме първите хора в Европа, но пък сме първите който не бяха победени от Александър Македонски. И само Българите, водени от Челбир, успяха да победят Чингиз Хан. И да - отново българи разгромиха арабите по времето на Тервел и спасиха Eвропа от агресивния примитивизъм през 8 век. И българи създадоха много други неща, бяха най-отличени в битките, най-трудолюбиви, а данъците им бяха най справедливи. Много други български постижения имахме и за нито едно от тях няма да чуете и дума, защото днес е по-важно да се напомпват мускули на фалшиви идеологии подобни на македонизма, целящи да всеят недоумение у душата на народния човек, да го направят за смях пред съседите му. И всичко това днес се подминава или с мълчание, или с одобрение дори, поради това че хората така и не видяха по-добро.

http://samoistina.com/

Е-е-еее, на тази истина доста се смях, сега вече вярвам че сте братя с македонците, поне по съченение на история.

Все някога би трябвало да се научиш да използваш метоименията "аз", "ти", "той", "тя" и пр., а не обезателно "ние" или "вие". Примерно: аз, Ибрахим, мисля еди какво си, той - авторът на цитирания от теб текст, смята еди какво си, еди кой си член на този форум, също така, смята еди какво си.

А по отношение, впрочем, към склонността към митологизиране, ти по едно време почти нямаше равен на себе си.
Не знам дали си го съзнавал, едва ли, но точно така беше.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #2049 on: November 13, 2012, 22:21 »
Все някога би трябвало да се научиш да използваш местоименията "аз", "ти", "той", "тя" и пр., а не обезателно "ние" или "вие". Примерно: аз, Ибрахим, мисля еди какво си, той - авторът на цитирания от теб текст, смята еди какво си, еди кой си член на този форум, също така, смята еди какво си.

А по отношение, впрочем, към склонността към митологизиране, ти по едно време почти нямаше равен на себе си.

митологизиране — съществително име, среден род.

Аз никога не можах да угодя на теб или на тях,
но все пак ще опитам да вкарам злият дух в ботилката с тези няколко реда.

Обикнах аз богиня на боговете.

Сълзите ми се сливаха със капките дъж, който бяха студени като спомените ми, който преминаваха като вятърът който шибаше лицето ми безжалостно, и ми напомняше мигове не изживяни дори и от богове. Но сега трябва да се плаща, а цената им е за богове, който можеха всичко, дали ще мога да забравя поне един миг изживян със нея. Ето устните и са толкова влажни, способни да те накарат да тръпнеш от желание да ги докосниш, а засмеят ли се, този израз на щастие поражда в теб крила. А очите и те бяха всичко онова за което можех спокойно да умра.

БЕЗ НЕЯ

Кажете ми,
живот ли е това без нея.
Та тя е,
богиня, и на боговете.

Кажете ми,
какво съм аз без нея.
Та тя е,
Ангелът, смисълът в живота.

Кажете ми,
Утро ли е това без нея.
Та тя е,
лъчите, целувката в живота.

Кажете ми,
песен ли е това без нея.
Та тя е,
акордът, но не и тъгата, не.

Каже ми,
защо плача, аз без нея.
Та тя е,
усмивката, сълзата ми дори.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2050 on: November 14, 2012, 14:05 »

Човек може да си помисли, че си голям романтик.

Не е нужно да угаждаш на когото и да било.

Но и на поезията не й е точно тук мястото.

Тези стихове, дето си ги написал, са за друга тема.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #2051 on: November 15, 2012, 22:46 »
митологизиране — съществително име, среден род.

Аз никога не можах да угодя на теб или на тях,
но все пак ще опитам да вкарам злият дух в ботилката с тези няколко реда.

Обикнах аз богиня на боговете.

Сълзите ми се сливаха със капките дъж, който бяха студени като спомените ми, който преминаваха като вятърът който шибаше лицето ми безжалостно, и ми напомняше мигове не изживяни дори и от богове. Но сега трябва да се плаща, а цената им е за богове, който можеха всичко, дали ще мога да забравя поне един миг изживян със нея. Ето устните и са толкова влажни, способни да те накарат да тръпнеш от желание да ги докосниш, а засмеят ли се, този израз на щастие поражда в теб крила. А очите и те бяха всичко онова за което можех спокойно да умра.

БЕЗ НЕЯ

Кажете ми,
живот ли е това без нея.
Та тя е,
богиня, и на боговете.

Кажете ми,
какво съм аз без нея.
Та тя е,
Ангелът, смисълът в живота.

Кажете ми,
Утро ли е това без нея.
Та тя е,
лъчите, целувката в живота.

Кажете ми,
песен ли е това без нея.
Та тя е,
акордът, но не и тъгата, не.

Каже ми,
защо плача, аз без нея.
Та тя е,
усмивката, сълзата ми дори.

В множествено число си говорят само  монарсите и лудите  :).

Offline Suleyman.45

• Advanced member
« Reply #2052 on: November 16, 2012, 07:31 »
Vseki Turk i Pomak ima gordost i dostoynstvo na monarh-nas nikoy nikoga ne ni e osvobojdaval-nie se rajdame i umirame svobodni.Prinadlejnosta kum ataka e dokazatelstvo za ludost,vijte samo izrajeniyata deputatite vi v parlamenta.Ogancho,kogato edin muj-poet i edna dama jurnalistka si razmenyat stihove i ironichni poslaniya vashata namesa priznak na nevuzpitanie i tipichen ganchovski mantalitet.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #2053 on: November 16, 2012, 20:04 »
Човек може да си помисли, че си голям романтик.

Санувам сън сътворен от теб,
когато те няма до мен.
Защо ли в очите ми има сълзи,
когато те няма до мен.

Като ден, без слънце е за мен,
когато те няма до мен.
Като нощ, без звезди е за мен,
когато те няма до мен.

Зщо ли постояно те търся
когато не си до мен.
Защо ли постояно плача,
когато те няма до мен.