Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 871739 times)

0 Members and 31 Guests are viewing this topic.

Offline Mariana

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1920 on: September 17, 2012, 22:58 »
Хей ПОМАЦИ.
Днес говориме един език със българи македонци и бошнаци горани торбеши.......
Но коренът е само наш, пазете го като очите си дори и от приятели че и те един ден ще ти са врагове.
Вие самите ще дадате тежест на живота си на това което сте, не търпете над вас да има сянка която да ви засенчва.
Вие сте чеда на славен народ с език, бит и култура, със местичното име ,,ПОМАГАЧИ,, толкова се е врасло с нас че с това живеем.
Лесно е да се притопиш да надяниш друга кожа дори и да ти приляга, ти ще си останеш един ,,ПОМАГАЧ,, но отлъчен от стадото от единчноста.

Не търси врагове.
Най-големият ти враг са собствените ти комплекси.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1921 on: September 17, 2012, 23:01 »
Ние от империя ги направихме РЕПУБЛИКА! :D :D :D :D

Вие ли бе Аго ботев еее това ме уби егаси и вица.  ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1922 on: September 17, 2012, 23:02 »

Не търси врагове.
Най-големият ти враг са собствените ти комплекси.

Аллах ме е дал такъв какво да правя който не ме харесва да се погледне в огледалото.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1923 on: September 17, 2012, 23:07 »
Вие ли бе Аго ботев еее това ме уби егаси и вица.  ;D
Еми виц е. :D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1924 on: September 17, 2012, 23:13 »

Коренът е общ!!! Ако и да се посереш! Ако между десет българи застане един арабин ще го различиш ли?, а ако застане един тъй наречен помак ще го различиш ли? Заради такива индивиди като теб младите помаци отивайки да учат и в чужбина гледат да си премълчават, че са помаци!!!! Толкова си малък, че чак се губиш!!!

Специялно за Аго ботев.

Лъвът като цар на животните издал заповед да не се сере по горските пътеки. Една неделя следобед всички животни се били събрали на пикник на поляната. Пристига лъвът целия омазан с лайна и пита:
- Кой сра на горската пътека?
Всички се умълчали.
- Питам - кой сра на горската пътека?!
Всички изтръпнали.
- Вашта мама, кой сра на пътеката?!
Слончето се обадило плахо:
- Ами аз без да искам се изпуснах малко…
- Абе какво малко бе, аз със засилка не можах да го прескоча!

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1925 on: September 17, 2012, 23:22 »
Специялно за Аго ботев.

Лъвът като цар на животните издал заповед да не се сере по горските пътеки. Една неделя следобед всички животни се били събрали на пикник на поляната. Пристига лъвът целия омазан с лайна и пита:
- Кой сра на горската пътека?
Всички се умълчали.
- Питам - кой сра на горската пътека?!
Всички изтръпнали.
- Вашта мама, кой сра на пътеката?!
Слончето се обадило плахо:
- Ами аз без да искам се изпуснах малко…
- Абе какво малко бе, аз със засилка не можах да го прескоча!
И вицовете ти са като теб! :D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1926 on: September 17, 2012, 23:25 »
Ние сме просто - Помаци!

feggaria

• Guest
« Reply #1927 on: September 18, 2012, 10:10 »
Защо обиждаш всички българи и ги наричаш просто племе?
Ти, който без да съм те нарекла с никаква обидна дума /нито пък съм я помислила, но както и да е/, поиска от мен да ти се извинявам публично?

Ха сега да се извиниш на всички българи, дето обиждаш общо, за тези си думи и това поведение.

Ако питаш мен всеки, който мрази общо цели народи, дето се вика, и няма никакви спирачки общо да ги обижда, има някакъв вътрешен проблем със самия себе си.

Той не знае друго освен да обижда, че българите били най-лоши свикнахме да чуваме, но пък той се държи точно като тях, нали си е чист българин.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1928 on: September 18, 2012, 14:04 »
Аллах ме е дал такъв какво да правя който не ме харесва да се погледне в огледалото.

Ако твоята теза е вярна, всички човешки съвършенства могат смело да се припишат на Бог.
Интересна теза, но не си се родил с комплекси, никой не се ражда така.

Който каквото търси, това намира.
Ако търсиш врагове, и даже това ти е по-лесно, ще намериш не точно това, което търсиш.
Защото омразата, противопоставянето, маниите за превъзходство, основани на несигурност, и пр. са все фалшиви душевни богатства.
Човек може да се зарадва на подобни "предимства" или "богатства" само временно.
Те не са богатствата на Духа Божи в човека.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1929 on: September 18, 2012, 16:38 »
Пак ли си тук бе Аго ботев пак ли как та търпят незнам.
Стига си лепял етикети, кой какво представлява си личи.
Свикнали сте да наричате ПОМАЦИТЕ че са прости, от вашто племе по просто дали има в света.
Плюиш и по турците, но те от княжество ви направиха държава, ако имаш акъл целувай им ръката а и не само там.

Имам една забележка към поста ти .Турците от царство не наравиха бейлик през 14в. и нищо друго. А двамата с Ботев не сте прости, а недоучени,което е поправимо стига да имаш желание да се образоваш.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1930 on: September 21, 2012, 00:00 »
ПРИЧИНИ ЗА ИЗСЕЛВАНЕТО НА ПОМАЦИТЕ ОТ СМОЛЯНСКО ПРЕЗ 1934 Г

http://www.scribd.com/doc/106078783/#%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%A1%D0%BC1934

Offline Seiko

• Global moderator

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1932 on: September 21, 2012, 17:36 »
ПРИЧИНИ ЗА ИЗСЕЛВАНЕТО НА ПОМАЦИТЕ ОТ СМОЛЯНСКО ПРЕЗ 1934 Г

http://www.scribd.com/doc/106078783/#%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%A1%D0%BC1934

Интересен документ си намерил.
Той съдържа горчиви факти, но свидетелствата му звучат автентично.

Все пак, времето, в което живеем днес, не нито 1934-та, нито 1989-та.
Може би е дошло време за нещо различно. Или бъркам?

Offline sulu_man

• Avarage member
« Reply #1933 on: September 21, 2012, 19:03 »

Все пак, времето, в което живеем днес, не нито 1934-та, нито 1989-та.
Може би е дошло време за нещо различно. Или бъркам?
Сега както преди.Факт е че шетат службите по помашките райони и унижават това население с клевети за радикален ислям и финансипане от арабите.Ами да спонсорира държавата вероизповеданието и да не клевети периодично работливото кротко население.А парите в БПЦ от къде ли са никой не пита,и защо? ::)И защо фирми прилепени до БПЦ не плащат данъци, а джамиите плащат сметките си на цена на фирмени консуматори не като битови.
   Сега за статията с автор  Боян:Моя прадядо  и три семейства са били в с.Стойките и са ги принудели да напуснат селото с постоянни клевети от съседи пред бирниците да ги глобяват постоянно.Били са на прицел. .Тръгнали за Турция 1927 но стигнали Мадан поради бедност оставяйки къща и имот....после завзет от съседи.В момента в това село няма нито един помак.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1934 on: September 21, 2012, 19:39 »
Сега както преди.Факт е че шетат службите по помашките райони и унижават това население с клевети за радикален ислям и финансипане от арабите.Ами да спонсорира държавата вероизповеданието и да не клевети периодично работливото кротко население.А парите в БПЦ от къде ли са никой не пита,и защо? ::)И защо фирми прилепени до БПЦ не плащат данъци, а джамиите плащат сметките си на цена на фирмени консуматори не като битови.
   Сега за статията с автор  Боян:Моя прадядо  и три семейства са били в с.Стойките и са ги принудели да напуснат селото с постоянни клевети от съседи пред бирниците да ги глобяват постоянно.Били са на прицел. .Тръгнали за Турция 1927 но стигнали Мадан поради бедност оставяйки къща и имот....после завзет от съседи.В момента в това село няма нито един помак.

Какво мислиш за хората, които получават заплати от разни нерегистрирани фондации, или например за мъжете с бради като тези в Афганистан?
Може ли според тебе вярата да се купува с пари или пък начина, по който тя да се изповядва, да се купува с пари?

И дали тези, които много пари, много петрол и пр., имат и най-доброто разбиране за вярата...?

Религия без култура или вяра, която не познава или игнорира еволюцията на човешката цивилизация, и да не иска това, не може да се съвмести с демокрацията. Религията без достатъчно култура /както е имало такива примери в историята и с християнството/ се стреми да доминира, да подчинява и завладява, без да си дава сметка за сложността на света, за сложността на връзката между човека и Бога, ако щете. Подобна форма на вяра обикновено се обявява за най-чиста и най-правилна, но не е това. Защото нито Христос е измислил т.нар. Света инквизиция, нито Мохамед - религиозната полиция примерно, дето я има днес в някои страни. Пророкът Мохамед не е повелил даже канона, по който се връзка т.нар. мюсюлманска забрадка, та камо ли това.