Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872402 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1905 on: September 16, 2012, 19:39 »

Тази писменост е и твоя, драги ми.
И ако имаше малко повече знание и малко по-малко невежество, нямаше да пишеш чрез същата тази писменост някои глупости, вкарани в главата ти неизвестно от кого.

Впрочем, кирилицата, както съм писала и друг път, като азбучна система е по-подходяща по принцип от латиницата дори за турския език, не само за българския или за езиците, които използват кирилица като графична система. Защото латиницата разбира се не е била измислена да отговаря на фонетичните специфики на турския език или въобще на тюркските езици. И защото по света има много езици, но азбуките на повечето от тях не са били измислени специално за тях, за всички съгласни и гласни звуци, които съдържат.

Здр мила моя, прости на невежия, простият простак, на който не знам си кой, му е вкарал не знам си поради какви причини не знание от българската историята която постояно се мени, сутрин е ,,А,, а вечерта е ,,Й,, до като човек я прати на майната и, а са му вкарали ,,глупости,, поне за ,,теб,, са такива.

Та ти там ,,високо,, кадето искаш да си, просвети ме с мислите си, със знанието си, погледни ме право в сините ми очи и ми кажи истината.

1 - Има ли български език.
 2 - Защо е български а не славянски.
 3 - Има ли българска писменост.
 4 - Защо е българска а не славянска.
 5 - Кирил и Методи българи ли са или ....
 6 -  Кирил и Методи от каде са ,,крали,, или  ,,купирали,,.
 7 - Преди тях на какво си сме писали.
 8 - Преди ,,вас,, на какъв език сме си говорили, дори и писали.

Ако не ми отговориш ще си остана простак на простаците, и ще продължа да си сейя тютюн за да може вие там горе да сте добре.

Ще продължи.

А сега искам да ти покажа този ,,простак,, каде живее, останалото ти мила моя си го мисли.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=120167081465577&set=pcb.120170308131921&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=120177484797870&set=pcb.120183668130585&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=120178511464434&set=pcb.120187018130250&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=120180091464276&set=pcb.120187688130183&type=1&theater

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1906 on: September 16, 2012, 19:52 »
Здр мила моя, прости на невежия, простият простак, на който не знам си кой, му е вкарал не знам си поради какви причини не знание от българската историята която постояно се мени, сутрин е ,,А,, а вечерта е ,,Й,, до като човек я прати на майната и, а са му вкарали ,,глупости,, поне за ,,теб,, са такива.

Та ти там ,,високо,, кадето искаш да си, просвети ме с мислите си, със знанието си, погледни ме право в сините ми очи и ми кажи истината.

1 - Има ли български език.
 2 - Защо е български а не славянски.
 3 - Има ли българска писменост.
 4 - Защо е българска а не славянска.
 5 - Кирил и Методи българи ли са или ....
 6 -  Кирил и Методи от каде са ,,крали,, или  ,,купирали,,.
 7 - Преди тях на какво си сме писали.
 8 - Преди ,,вас,, на какъв език сме си говорили, дори и писали.

Ако не ми отговориш ще си остана простак на простаците, и ще продължа да си сейя тютюн за да може вие там горе да сте добре.

Ще продължи.

А сега искам да ти покажа този ,,простак,, каде живее, останалото ти мила моя си го мисли.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=120167081465577&set=pcb.120170308131921&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=120177484797870&set=pcb.120183668130585&type=1&theater

Е-е-е... добре де.

Не е трябвало да бъда толкова рязка.

Никога не съм те смятала за прост, каквото и да коментари да си писал тук и там...

А отговорите ги потърси сам, много пъти съм писала по тези и подобни въпроси, не ща пак да го правя.

Всичко, което исках да ти кажа, е че няма нужда да мразиш тази азбука, нито да я смяташ за чужда.

Offline Mariana

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1907 on: September 16, 2012, 20:09 »
п.с.:

Понеже Ибрахим65 поиска преди малко в ЛС съобщение да му се извиня публично, че съм написала, че не знае достатъчно /или за не знам какво точно/, ето правя го.

За думички от рода на "простак", които НЕ СА В МОЕТО СЪЗНАНИЕ, не мога да се извинявам.

Махни подобни неща от съзнанието си, Ибрахим.
И не ги приписвай на моето.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1908 on: September 16, 2012, 21:38 »

Ти не живееш пич, ти съществуваш! ;) Ако ще и в центъра на Вашингтон да си и да си супр богат, за мен си една изгубена душа, ама МНОГО изгубена......
1 - Има ли български език.  - ДА
 2 - Защо е български а не славянски. - защото няма славяни
 3 - Има ли българска писменост. - има
 4 - Защо е българска а не славянска. - виж точка 2
 5 - Кирил и Методи българи ли са или ....  - траки(българи) са с имена Църхо и Страхота
 6 -  Кирил и Методи от каде са ,,крали,, или  ,,купирали,,. - не са крали, а въстановили прото тракийска азбука
 7 - Преди тях на какво си сме писали. -  :D :D :D на дървени таблички   :D :D :D
 8 - Преди ,,вас,, на какъв език сме си говорили, дори и писали. - на помашки!  :D :D :D :D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1909 on: September 16, 2012, 23:33 »
 1 - - ДА - Ама не, или нананай.
 2 -  защото няма славяни Още един път нананай, защото е имало.
 3 - има Нананай има.
 4 - виж точка 2 Виш и на майкати оная работа.
 5 - траки(българи) са с имена Църхо и Страхота Още един път нананай, откога станахте траки.
 6 - не са крали, а въстановили прото тракийска азбука Кражба си е това а не въстановяване господин аго нананай.
 7 - на дървени таблички може да са писали и на майкати на най голямата и плоскост, знае ли са.
 8 - на помашки Ха така само че го напиши с главна буква, ама не ти забелязвам много защото си гръмнат.

Аго Ботев не искам да съм във Вашинктон, познавам го много добре пълно е с кауре там не е за мен.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1910 on: September 16, 2012, 23:45 »

Драги курт,

Нищо лошо няма в това човек да е турчин.
Естествено, че не.
Както няма нищо лошо в това да е българин или руснак примерно или германец или какъвто и да било.

Но ако не се родил такъв, ако не е наистина турчин, и предците му не са били такива, той пак ще има право да се смята за какъвто иска, но ще бъде един заблуден човек.

А хора, които работят за това да го заблуждават, ще бъдат или заблудени и те, или просто лъжци.

Скъпа Мариана, явно че не можеш да се утървъш от ''дикттатурата върху пролетариата'', която ви я набиха чак в гените ви пишман комунистите. Значи не искаш да уважиш самоопределението на повечето хора в един град. Това което е истинското е в техните души и сърца а не в твоята манипулирана глава която смята че знае повече от другите.Представи си само за миг че един ден и на теб да ти се втълпява че си това което е различно от твоето убеждение. Това никак не е приятно. Надявам се един ден да го разбереш. Поздрави!!!

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1911 on: September 17, 2012, 09:01 »
1 - - ДА - Ама не, или нананай.
 2 -  защото няма славяни Още един път нананай, защото е имало.
 3 - има Нананай има.
 4 - виж точка 2 Виш и на майкати оная работа.
 5 - траки(българи) са с имена Църхо и Страхота Още един път нананай, откога станахте траки.
 6 - не са крали, а въстановили прото тракийска азбука Кражба си е това а не въстановяване господин аго нананай.
 7 - на дървени таблички може да са писали и на майкати на най голямата и плоскост, знае ли са.
 8 - на помашки Ха така само че го напиши с главна буква, ама не ти забелязвам много защото си гръмнат.

Аго Ботев не искам да съм във Вашинктон, познавам го много добре пълно е с кауре там не е за мен.
Всичко това показва единствено и само, че си прост, необразован, нискокултурен и злобен човечец!  :D

Значи не искаш да уважиш самоопределението на повечето хора в един град.
Кажи и сега как е в ТР, или аз да го направя? ;)

feggaria

• Guest
« Reply #1912 on: September 17, 2012, 09:43 »
Аго Ботев правиш ли разлика между език и писменост.
А за писменост не ми се говори, че и вие не си вярвате на вашата писменост,
копирана от Кирил и Методи който даже не са българи.

А ти правиш ли разлика между Кирил и Методий и Климент Охридски? Ако правеше щеше да си наясно, че писмеността, която ползваме е дело на Кл. Охридски, въз основа на гръцката азбука, а азбуката на Кирил и Методий се нарича глаголица и е създадена за славянските народи.

Offline Mariana

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1913 on: September 17, 2012, 13:09 »
Скъпа Мариана, явно че не можеш да се утървъш от ''дикттатурата върху пролетариата'', която ви я набиха чак в гените ви пишман комунистите. Значи не искаш да уважиш самоопределението на повечето хора в един град. Това което е истинското е в техните души и сърца а не в твоята манипулирана глава която смята че знае повече от другите.Представи си само за миг че един ден и на теб да ти се втълпява че си това което е различно от твоето убеждение. Това никак не е приятно. Надявам се един ден да го разбереш. Поздрави!!!

Най-"обичам" манипулатори да ме обвиняват в манипулации.
И пропагандатори да ми говорят за "диктатура на пролетариата".

Обаче само истината може да направи хората свободни.
Това, колкото и да се опитва, не може да го направи и най-перфидната манипулация.

Защото винаги остават следи.
Следи на несигурност и обърканост.
На прекомерна чувствителност или пък на свръхсръдливост.

И е жалко, ако хора, които са били жертва на един тип пропаганда, много лесно могат да се подадат на друга.

А пропагандатори като тебе да не ми лепват разни комунистически или не знам какви асоциации,
и да не ме учат как да мисля хора, които изключително трудно приемат и йота от различно от тяхното мнение.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1914 on: September 17, 2012, 21:10 »
Всичко това показва единствено и само, че си прост, необразован, нискокултурен и злобен човечец!  :D

Пак ли си тук бе Аго ботев пак ли как та търпят незнам.
Стига си лепял етикети, кой какво представлява си личи.
Свикнали сте да наричате ПОМАЦИТЕ че са прости, от вашто племе по просто дали има в света.
Плюиш и по турците, но те от княжество ви направиха държава, ако имаш акъл целувай им ръката а и не само там.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1915 on: September 17, 2012, 21:23 »

Свикнали сте а наричате ПОМАЦИТЕ че са прости, от вашто племе по просто дали има в света.
Плюиш и по турците, но те от княжество ви направиха държава, ако имаш акъл целувай им ръката а и не само там.

Защо обиждаш всички българи и ги наричаш просто племе?
Ти, който без да съм те нарекла с никаква обидна дума /нито пък съм я помислила, но както и да е/, поиска от мен да ти се извинявам публично?

Ха сега да се извиниш на всички българи, дето обиждаш общо, за тези си думи и това поведение.

Ако питаш мен всеки, който мрази общо цели народи, дето се вика, и няма никакви спирачки общо да ги обижда, има някакъв вътрешен проблем със самия себе си.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1916 on: September 17, 2012, 21:40 »
Каквото поревало, такова се озовало.

А на тебе ти зададох доста въпроси, но ти ме прати за зелен киселец.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1917 on: September 17, 2012, 21:43 »
Каквото поревало, такова се озовало.

А на тебе ти зададох доста въпроси, но ти ме прати за зелен киселец.

Ще ти отговоря на тези въпроси, когато имам време.

Не винаги имам достатъчно време за много неща, вярваш или не.

Така или иначе не може да искаш за себе си специално и супер внимателно отношение,
ако нямаш никакви спирачки да пишеш глупави колективни обиди, които излагат, впрочем, само теб самия, понеже си бил способен да ги напишеш.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1918 on: September 17, 2012, 22:10 »
Хей ПОМАЦИ.
Днес говориме един език със българи македонци и бошнаци горани торбеши.......
Но коренът е само наш, пазете го като очите си дори и от приятели че и те един ден ще ти са врагове.
Вие самите ще дадате тежест на живота си на това което сте, не търпете над вас да има сянка която да ви засенчва.
Вие сте чеда на славен народ с език, бит и култура, със местичното име ,,ПОМАГАЧИ,, толкова се е врасло с нас че с това живеем.
Лесно е да се притопиш да надяниш друга кожа дори и да ти приляга, ти ще си останеш един ,,ПОМАГАЧ,, но отлъчен от стадото от единчноста.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1919 on: September 17, 2012, 22:45 »

Плюиш и по турците, но те от княжество ви направиха държава,
Ние от империя ги направихме РЕПУБЛИКА! :D :D :D :D

Но коренът е само наш,
Коренът е общ!!! Ако и да се посереш! Ако между десет българи застане един арабин ще го различиш ли?, а ако застане един тъй наречен помак ще го различиш ли? Заради такива индивиди като теб младите помаци отивайки да учат и в чужбина гледат да си премълчават, че са помаци!!!! Толкова си малък, че чак се губиш!!!