Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872923 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1830 on: August 09, 2012, 16:07 »

Тези, които се извиниха, не бяха виновни.
Това беше политическо извинение.

А виновните, както вече написах, не са в затвора, защото това не е изгодно включително и на ДПС.
Не са малко хората в тази партия, които това ги касае пряко.

Айде пак почна с партиина пропаганда.На мен ДПС ми харесват и за тях ще гласувам.Та не се напъвай с помашки инат ;) :D

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1831 on: August 09, 2012, 16:09 »

Не успя да се направиш на жена така, че да не те разпознаят, понеже собствените ти реакции те издадоха.

Може би, ако беше мъж, минал на "лява резба", както се казва, щеше да успееш, но не си от тези.

България е "демократична" и всеки може да си вярва в каквото си иска ;) :D
 Виж ако си християнин и гей задължително те чака бляскава кариера ;D ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1832 on: August 09, 2012, 16:10 »

Тези, които се извиниха, не бяха виновни.
Това беше политическо извинение.

А виновните, както вече написах, не са в затвора, защото това не е изгодно включително и на ДПС.
Не са малко хората в тази партия, които това ги касае пряко.

Иде ми да ви река '' На такива като Вас, такива управници''.
Защо никой от Вас не споменава за десетки избити Помаци след 1971 г. Защо нито един от убийците не е заловен.
Войниците стреляха с автомати по протестиращите тълпи и пак никой не е съден, защото избитите са Помаци и Турци. Срам за цялото човечество. Ето тези неща трябва да са в центъра на нашите дискусии а не кой е по-голям родолюбец или по-голям българин.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1833 on: August 09, 2012, 16:10 »
Май си объркал нещо, това не е свързано с мен. Поправи го ако можеш

Готово.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1834 on: August 09, 2012, 16:11 »
Вече цял свят ви знае че сте потомци на булгаро-татарите и отчасти траките. Привет!!!
Кръвта вода не става! Изчакай 2015-та да почне войната с Иран да видиш кой ще помага на Ирак с оръжие и каквото може. Всъщност тая война ще сложи край на фалшивата държава основана от българин - турция! :D

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1835 on: August 09, 2012, 16:11 »
Към Расате.
Нещо не мога да те разбера. Възможно е да греша в нещо, но поясни с по обикновени думи. Аз не съм историк, а строител.Все едно аз да ти говоря за греди, колони и конзоли и да очаквам ти да ме разбереш. Много далече се връщаш в историята. Кажи го по обикновено.Не те упреквам.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1836 on: August 09, 2012, 16:17 »
Към Расате.
Нещо не мога да те разбера. Възможно е да греша в нещо, но поясни с по обикновени думи. Аз не съм историк, а строител.Все едно аз да ти говоря за греди, колони и конзоли и да очаквам ти да ме разбереш. Много далече се връщаш в историята. Кажи го по обикновено.Не те упреквам.

Само така молене му е майката(наведена главица сабля не я сече).Ще ти обяснят,само им играй по гайдата ;) ;D

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1837 on: August 09, 2012, 16:27 »
Расате , пак кръшкаш, къде остави Булгарските имена.  :D :D :D Не ги споменаваш за да не излезете роднина с Турците нали.  ;D Нещо все славянски имена а. ;D  Сега ще почнеш да ми развиваш теории за славяни и склавини и за бесите, но това дикиш не хваща. Вече цял свят ви знае че сте потомци на булгаро-татарите и отчасти траките. Привет!!!

За Курт(kurta-авеста вълк/куче),Боян(Yan/is-нов бо..),Атил(Atta-Баща/IL- бог),Аспар(Asspa-езда),Кубрат( haurva – “цял, пълен, здрав, завършен” и haurvat – “завършеност, цялост, обединеност, изобилие, здраве”),Персиян(Yan/is-нов  Персей) и т.н. ли говориш-всички са ирански.

Инфо:
В Тракологията има един период на доминация на Персийската империя-този период се характеризира с персиризиране на тракийските владетелски имена.
След него има друг на гърцеризиране на същите фамилии.Т.е. в зависимост на между династични връзки.

Такъв период на гърцеризиране на българските владетелски фамилии има след Борис-Михаил и Симеон.

В Персийската история има един период-малко тъмен в който Кавказки народ превзема Персия.

В това число мога да спомена и аланите,които принадлежат към иранският клон и тяхното влияние над Боспорското царство- Аспарух(Аспург)-основоположника на династията на Аспургидите,който е алан.
Известно е също,че българите още преди Орган владеят Крим- археологически и пр. доказателства. Т.е. владетелските фамилии на Аспургидите и на българите да са се обединили и поради това,Кубрат да е получил титлата Патриции-владеел е вече част от Римската империя,към която е васалното царство на Боспор.

Поздрави.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1838 on: August 09, 2012, 16:28 »
Иде ми да ви река '' На такива като Вас, такива управници''.
Защо никой от Вас не споменава за десетки избити Помаци след 1971 г. Защо нито един от убийците не е заловен.
Войниците стреляха с автомати по протестиращите тълпи и пак никой не е съден, защото избитите са Помаци и Турци. Срам за цялото човечество. Ето тези неща трябва да са в центъра на нашите дискусии а не кой е по-голям родолюбец или по-голям българин.

Всички въстания срещу режима навсякаде се потушават най-жестоко.
 Видяхме какво стана в Румъния, Либия, Гърция, Сирия, Чекословакия , България - 50 000 изклани по времето на  Септ. въстание и пр. Според Захари Стоянов се е планувало Батачани на батардисат ( да погубят) помаците, но нещо е провървяло накриво и не е станало ;)
;) :D

Само така молене му е майката(наведена главица сабля не я сече).
Научил те е дядо ти, че нали така е приел исляма! ;)

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1839 on: August 09, 2012, 16:38 »
Кой ти приказва за български език и неговата граматика  Да те светна!Даже и между помакини има обръщението "аратлик" и се използва за посестрими(което е традиция още от 1912г когато жалатите са разделяли братя и сестри и останалите в българско са припознавали от друг род побратими и посестрими-аратлици,които се имат за кръвни роднина и до днес.Такива аз имам в Триград и когато се срешнем се обръщаме както аратлик и братовчед).Брак м/у аратлици се смята за кръвосмешениеАма беше помак щеше да ти е ясно 

Към Хавайката и Субиги
Хавайке с тази демонстрация на писане на помашки език не можеш да впечатлиш никой.По скоро отговори но въпросите ми, не да ги избягваш по най просташкия начин и да си мислиш, че си излъгал някой.
Помашкия език е различен в различните райони в които живеят помаци и е нормално например думата "ни ме алай" да означава различни понятия.
При нас женското на "аратлик" е "посестрима". Тук при нас има род.Не можеш ти към мен да се обръщаш с"аратлик", ако си жена.Както виждаш е необходимо да се определиш от какъв пол си. Защо не си признаеш пола и всичко ще се изясни.Какъвто и да си, мен не ме интересуваш, просто аз съм възпитан човек и държа на правилните обръщения.
Относно моята етническа принадлежност ще ти повторя, че аз съм десето поколение селекциониран помак. Живея в България и коментирам настоящия живот в България.Не се занимавам с абстрактни неща, а с реални.
Работил съм и работя по организацията на помаците в Област Кърджали. Пак ще се повторя. Тук ние имаме официално регистрирани по ЗЮЛНЦ Сдружения на помаците в Кърджали"Развитие", в Момчилград"Карлък", в Джебел"Алада" и в Хасково"Балкана"
С това отговарям и на Субиги.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1840 on: August 09, 2012, 16:40 »
Към Расате.

За кое-за наложената по "братски" история или за различните диалекти в България-т.е. че помаците говорят на диалекта на края в който се намират-даже има села-едно до друго,където говорят различно-в зависимост от произходът си-имам предвид помашки села.

Поздрави.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1841 on: August 09, 2012, 16:47 »
Към Расате
Сега вече те разбрах. Да така е моето родно село Припек отстои на 3 км. от с. Върлино, което е смолянско и диалекта се различава много. Пример: В Припек казват така "Кина ищиш ра"/Какво искаш бе/ за обръщение към мъж. Във Върлино е така"Кана ищиш ре" А за жена е така в Припек"Кина ищиш ма", във Върлино"Кина ищиш ме".

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1842 on: August 09, 2012, 17:32 »

Само така молене му е майката(наведена главица сабля не я сече).Ще ти обяснят,само им играй по гайдата ;) ;D

Виждам,че учтивият тон не е характерен за теб,но все пак това е до възпитанието. ;D

А до гласуването за ДПС- давай,но не бе ли някъде в Чужбина-май Финландия или се бъркам.

Гласувай-те Доганови още малко да ви по стегнат ярема,че послем да не ми пищите що са Ви таквиз цените на Тютюна,оти това е Доганова работа,а не държавна.

Поздрави

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #1843 on: August 09, 2012, 19:23 »

Моля,дискутирайте по темата в заглавието..  Re: Ние сме просто - Помаци!,а не за Азис и чалгаджии..!!!
   СПАМА и не по темата е премахнат!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1844 on: August 10, 2012, 08:15 »
Виждам,че учтивият тон не е характерен за теб,но все пак това е до възпитанието. ;D

А до гласуването за ДПС- давай,но не бе ли някъде в Чужбина-май Финландия или се бъркам.

Гласувай-те Доганови още малко да ви по стегнат ярема,че послем да не ми пищите що са Ви таквиз цените на Тютюна,оти това е Доганова работа,а не държавна.

Поздрави
Расате - Асане първо кажи ти за кого си гласувал да види твоята партия.
Второ дай алтернатива коя партия е доброто бъдеще за нас ПОМАЦИТЕ.
Трето няма чиста политика всички са к....ви просто това е политиката.
Четвърто докато си нямаме наша партия винаги ще гласуваме за чужди.

Какво е това да гласуваш - Даваш си съгласието на някой да си оправи положението законо.