И сегашните и предишните преброяване не са критерии за това за което твърдиш. Знаеш, че графа помаци нямаше при преброяванията и се получи така: Има представители от помаците, които се опитват да се прикрият, като такива и са се писали в графа българи християни. Други които са ортодоксални ислямисти, поради това, че няма графа помаци са се определили като турци, но това не означава, че не се разграничават от българските турци. Има трета група от която съм и аз. Същата група поради това, че знаят, че при електронно гласуване в графата "други" позволява да се изпише помаци. Това е житейската истина. Аз подтвръждавам това, което наистина се случва.Резервиран съм към историята. Пак ти повтарям не съм историк. Аз лично тук ва сайта съм да помогна на всеки с моя жизнен опит в строителството и живота. Но за съжаление сайта се превърна на говорилня.Вместо да се поставят злободневни теми и да се опитваме да ги коментираме и решим се връщане стотици, а да не кажа и хиляди години назад. В тази посока аз чисто битово определям, че помаците си са помаци,, турците си са турци вие сте си вие. Само тук се различаваме. Иначе манталитета ни е един и същ.