Не мисли че като ме нападаш и обвиняваш ще тръгна да се защитавам и ще забравя въпроса? Не маниполирам! Опревергай ме и дай едно име
Преди време ме попитаха защо нямало помаци журналисти.
(Макар че то има вече.)
После защо нямало помаци писатели.
(И това има.)
Сега - защо нямало съдии и прокурори.
Не знам защо няма, но ако ми дадете и един пример, че някой завършил право в България помак и е бил възпрепятстван да стане част от съдебната система и да расте в нея само, защото е помак, тогава ще приема, че има дискриминация.
Освен това, прощавайте - що се отнася до армията пък, дето вече я няма - нали трябва да има човек, поне така се предполага, поне малко патриотизъм, за да защитава една страна (не дай Боже да се наложи де, щото армия вече няма). Как хора, чиито майчин език е български, пък не щат да признаят това, как хора, които са патили от предишния строй в тази страна и затова сега продължават да я гледат с голямо недоверие или направо да я мразят, могат да я защитават?
И въобще, крайно време е да се разбере, че нещата зависят много и от самите вас.
А що се отнася до мен, аз въобще не искам най-успелите помаци да са хора като Алексей Петров, Румен Пашата или Младен Михалев - Маджо.
п.с.: Единственото, което т.нар. мнозинство трябва да разбере и то зависи от него - т.е. българите християни или атеисти трябва да разберат е, че не всеки български гражданин, който има турско-арабско име, е български гражданин с турски произход. Има едно такова невежество или незнание има по този въпрос. С което въобще не искам да кажа, че гражданите на България с турски етнически произход не са равнопоставени с всички други. Не разбира се. Това, което искам да кажа е, че трябва да се разсеят разни незнания и невежества. (Макар че хич не са малко помаците, които смятат, че са с такъв етнически произход, и в този смисъл незнанието на едни може хич да не засегне други.)
Друго невежество, което също трябва да престане, е използването на неточния термин "мохамедани" за изповядващите исляма, който термин някои продължават да използват и до ден днешен, също от незнание.