Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 873009 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline skoti3

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1665 on: July 23, 2012, 09:23 »

Марианче я ми кажи един генерал,съдия,прокурор и т.н от "ненадежните" помаци да има в тия структори.Само помощен(слугински персионал) може да видиш ;) ??? ::)

Сигурно 1 милион пъти зададе този въпрос, а един преди ти отговори, че е имало помаци на хубави места. Не се държи по зле и от Робот.

feggaria

• Guest
« Reply #1666 on: July 23, 2012, 09:36 »
Помаците в България през погледа на големиеть Аго Байърли !  ::) ;D ;)

""Многократните исторически опити да се асимилират силово от страна на българите християни са ненавиждани от много помаци, които смятат стриктното спазване на религията за важна част от идентичността им. Затварянето на губещи държавни предприятия и колективизираните земеделски стопанства през 90-те довежда до масова безработица сред помаците. Лошата инфраструктура и изолацията повлияват негативно на инвестициите, а земеделските реформи довеждат до ниски цени на стоките на много от земеделските стопани. Много помаци са принудени да търсят работа в чужбина и е често срещано при мъжете помаци да издържат семействата си чрез сезонна работа. Въпреки това много помаци продължават да живеят в крайна бедност. Ролята на исляма в обществото на помаците нараства през последните години, защото общността се обръща към религията за да се справи с предизвикателствата.""

http://www.bivol.bg/wlislambg-bis.html

Предприятия се затвориха в цяла България, не само където има помаци. Безработни останаха и много българи. Но си мислиш, че само вие имате проблеми. Нали знаете, че днес всеки може да отиде, където реши. Ако не ти харесва България, избираш друга държава и заминаваш. Но да знаете, че там не може само да се оплакваш, трябва и да се работи.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1667 on: July 23, 2012, 12:28 »

Трябва да е сляп да поверва ;D ;)големиеть Аго Байърли си е казал истината ама на некой не му уйдисва ;D ;)
Марианче я ми кажи един генерал,съдия,прокурор и т.н от "ненадежните" помаци да има в тия структори.Само помощен(слугински персионал) може да видиш ;) ??? ::)

Съседна Гърция например, и не само тя, е пълна, все още, с български жени, които гледат болни хора, малки деца или просто слугуват по къщите. Познавам лично една от тези жени. Много добра, много трудолюбива жена, която отдавна не е самата тя особено здрава. Тя беше, при това, кмет на едно село, избран от СДС, в първите години на демокрацията. И после, след време, започна да чисти къщите на богати хора. Първо в София, после и в чужбина.

Подобно на много други български жени, някои от които и с висше образование (като например българката, която бе залята с киселина в Гърция, преди две-три години някъде, защото се опитваше да се бори за правата на работниците по чистотата в тази страна; тя е с висше образование, но е едва ли само тя). Преди няколко години видях и своя учителка от началното училище, една много достойна и интелигентна жена, която ми каза, че чисти входовете на блока, в който живее, за да си изкара някой лев, да го прибави към разбира се недостатъчната за нормален живот пенсия.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1668 on: July 23, 2012, 12:53 »
За компанията кръстоносци.Дайте само едно едничко име на съдия, прокурор , генерал  на помак.Като е толкова лесно ,аз моля само едно име та да знам и мисля че ще има справедлив процес( а и за помаците) за нашите духовници или по презюмция са виновни ;)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1669 on: July 23, 2012, 14:04 »
Помаците от Руско-османската война 1877-1878 г. до навечерието на Балканската война 1912-1913

http://www.librev.com/index.php/--/1665------1877-1878-------1912-1913

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1670 on: July 23, 2012, 14:05 »

За компанията кръстоносци.Дайте само едно едничко име на съдия, прокурор , генерал  на помак.Като е толкова лесно ,аз моля само едно име та да знам и мисля че ще има справедлив процес( а и за помаците) за нашите духовници или по презюмция са виновни ;)

За компанията манипулатори, спекуланти и пр. "доброжелатели"

Никой не е спрял помаците да учат право.
Да стават съдии или прокурори (ако успеят да оцелеят и да се развият в тази корупционна среда, каквато за съжаление в момента е доста застъпена в съдебната система).

Проблемите на днешното българско общество не са като проблемите отпреди повече от 20 години, колкото и на някои да им се иска времето да седи на едно място едва ли не.

Или да стават професионални военни, стремящи се да се издигнат във военната кариера.
(Ако въобще в България има вече войска, впрочем, Щото, ако не броим контингентите ни в Ирак дето бяха, в бивша Югославия или в Афганистан, такава почти няма.)

Престанете вече да насъсквате хората или да ги стимулирате непрекъснато да гледат само в собствения си пъп, образно казано.

Това до нищо добро няма да доведе.
А вие толкова се стараете...

Offline zinia

• Senior member
« Reply #1671 on: July 23, 2012, 16:11 »

За съдия, прокурор , генерал помак не знам, но се сещам за един, който е министър! И не знам някой да спира помаците да се развиват, например Юксел Кадриев.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #1672 on: July 23, 2012, 16:24 »
Ako jenata na vaprosniq Юксел Кадриев ne be6e balkarka biha li go dopusnali do tazi dlajnost.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1673 on: July 23, 2012, 16:28 »
За съдия, прокурор , генерал помак не знам, но се сещам за един, който е министър! И не знам някой да спира помаците да се развиват, например Юксел Кадриев.
  Юксел Кадриев , съдия ли беше?И оня министър Веждито е от помощния персионал ;) ;D

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1674 on: July 23, 2012, 16:32 »

За компанията манипулатори, спекуланти и пр. "доброжелатели"

Никой не е спрял помаците да учат право.
Да стават съдии или прокурори (ако успеят да оцелеят и да се развият в тази корупционна среда, каквато за съжаление в момента е доста застъпена в съдебната система).

Проблемите на днешното българско общество не са като проблемите отпреди повече от 20 години, колкото и на някои да им се иска времето да седи на едно място едва ли не.

Или да стават професионални военни, стремящи се да се издигнат във военната кариера.
(Ако въобще в България има вече войска, впрочем, Щото, ако не броим контингентите ни в Ирак дето бяха, в бивша Югославия или в Афганистан, такава почти няма.)

Престанете вече да насъсквате хората или да ги стимулирате непрекъснато да гледат само в собствения си пъп, образно казано.

Това до нищо добро няма да доведе.
А вие толкова се стараете...

Не мисли че като ме нападаш и обвиняваш ще тръгна да се защитавам  и ще забравя въпроса? Не маниполирам! Опревергай ме и дай едно име ;)

Offline zinia

• Senior member
« Reply #1675 on: July 23, 2012, 16:34 »
Ako jenata na vaprosniq Юксел Кадриев ne be6e balkarka biha li go dopusnali do tazi dlajnost.

Все ще намерите оправдание като ви се каже истината. Хайде стига! Този бил с ДС, онзи за не знам кой бил женен, а не виждате простата истина: качества и много труд. И все пак има решение за всички: заминете за чужбина, за да ви оценят без значение произхода. Но там няма: помак съм и ме подценяват, а се работи здраво.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1676 on: July 23, 2012, 17:09 »
Първо кажи има ли някой помак добър юрист, за да е съдия, за да претендира за тази позиция ? Целта не е дай едно име, а кажи кой може да е.  Може да има добри в медицината, в ИТ технологиите, в други направление, но лично за мен завършилите право са малко.

И оня министър Веждито е от помощния персионал ;) ;D

Това "оня" звучи леко пренебрежително. Какво ще измислиш за него.

Юксел Кадриев , съдия ли беше?

Не е съдия, но позицията е достатъчно добра, популярна и прави не по малко пари от някой си съдия. На всичко това е и уважаван.

Досетих се за съдебен изпълнител с фамилия Дервиш за Благоевградско. Сега какво ще му измислиш ?

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1677 on: July 23, 2012, 18:35 »

Не мисли че като ме нападаш и обвиняваш ще тръгна да се защитавам  и ще забравя въпроса? Не маниполирам! Опревергай ме и дай едно име ;)

Преди време ме попитаха защо нямало помаци журналисти.
(Макар че то има вече.)

После защо нямало помаци писатели.
(И това има.)

Сега - защо нямало съдии и прокурори.
Не знам защо няма, но ако ми дадете и един пример, че някой завършил право в България помак и е бил възпрепятстван да стане част от съдебната система и да расте в нея само, защото е помак, тогава ще приема, че има дискриминация.

Освен това, прощавайте - що се отнася до армията пък, дето вече я няма - нали трябва да има човек, поне така се предполага, поне малко патриотизъм, за да защитава една страна (не дай Боже да се наложи де, щото армия вече няма). Как хора, чиито майчин език е български, пък не щат да признаят това, как хора, които са патили от предишния строй в тази страна и затова сега продължават да я гледат с голямо недоверие или направо да я мразят, могат да я защитават? 

И въобще, крайно време е да се разбере, че нещата зависят много и от самите вас.

А що се отнася до мен, аз въобще не искам най-успелите помаци да са хора като Алексей Петров, Румен Пашата или Младен Михалев - Маджо.

п.с.:

Единственото, което т.нар. мнозинство трябва да разбере и то зависи от него - т.е. българите християни или атеисти трябва да разберат е, че не всеки български гражданин, който има турско-арабско име, е български гражданин с турски произход. Има едно такова невежество или незнание има по този въпрос. С което въобще не искам да кажа, че гражданите на България с турски етнически произход не са равнопоставени с всички други. Не разбира се. Това, което искам да кажа е, че трябва да се разсеят разни незнания и невежества.  (Макар че хич не са малко помаците, които смятат, че са с такъв етнически произход, и в този смисъл незнанието на едни може хич да не засегне други.)

Друго невежество, което също трябва да престане, е използването на неточния термин "мохамедани" за изповядващите исляма, който термин някои продължават да използват и до ден днешен, също от незнание.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #1678 on: July 23, 2012, 18:55 »
Въпреки постановеното решение на съда на 21 септември частният съдебен изпълнител Шукри Дервиш влиза на своя глава в клуб “Джулиани” и нарежда да се изнесат мебелите от хитовата дискотека, което доведе до затварянето и нанасянето на над 100 000 лв. загуби.
Окръжен съд - Благоевград мотивира своето решение с това, че вещите се съхраняват в заведението и нищо не ги заплашва с увреждане и достатъчна мярка за обезпечаването на един бъдещ иск от страна на “Джулиян” ООД е движимото имущество да бъде описано. В случая обаче частният съдебен изпълнител Шукри Дервиш не само е позволил да бъдат изнасяни вещи, но и да се повреди недвижимо имущество.
Юристи коментираха вчера в кулоарите на съда, че до услугите на Шукри Дервиш се е стигнало, след като останалите частни изпълнители отказали да изпълнят “мократа поръчка” и по този начин да погазят решението на магистратите.
Вчера стана ясно още, че в срока за обжалване на заповедта на съда Юлиян Тахов чрез адвокат Михаела Аршинкова не са обжалвали недопуснатата им обезпечителна мярка.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1679 on: July 24, 2012, 16:59 »
  Постингите от днес в тази тема са запазени и прехвърлени тук.http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,4614.msg88615.html#msg88615
  ПРИЧИНА;- подходяща има такава.
  Моля,дискусии в рамките на заглавието на темата.Благодаря ви..продължавайте..