Господин Динков е кадърен човек и това го доказа тук в този сайт.
Някой хора все още ги боли ама какво да се прави чел е човека,това е.
Динков зацикли-нямаше готови отговори на някой въпроси и затова се оттегли.
Бих се радвал да преплетем пак шпаги,но нейсе няма го.
Както писах по рано-той може да гали ушите на протюркско настроените тук.Но приказката макар и "хубава" все пак си е приказка.
Не знам Ибрахим-за теб може би това да е история,което е писал Динков,но за мен не е,самият Динков си го казва,че е историческа геополитика.Лошото е,че си вярва на теорията за тюркската гео- и военнополитическа структура.С някой тюркисти до толкова се увличат,че оформят една доста сложна теория за военнополитическата структура на тюркските племена,което не е така.Тези номади не са имали глобално стратегическо мислене,а просто териториално разширяване базирано на силова съподчиненост на отделните племена.
От друга страна аз се обзалагам,че повечето в този форум не са разбрали и една десета от това,което защитава Динков.Не само,но и самите му аргументи са доста сложни и неразбираеми за повечето от вас.
Ако желаете да ме опровергаете-моля напишете,какво желае да каже Динков и каква според него е структурата и военнополитическата организация на тюрките.
Сега да се върнем към историята.В задочният спор с Динков аз защитавам две направления базирани върху източниците,археологическият материал,историята и логиката.
1.Че няма връзка между империята Сю-ну и европейските хуни.
2.Че Тюркутският хаганат от историческа гледна точка е краткотрайно държавно-племенно обединение,базирано на силовият васалитет за да остави някакъв траен отпечатък в развитието на Азия и Европа.От друга страна се съмнявам и в преобладаващият брой на тюркските племена в него.
Ако бяхме продължили щях да докажа,че:
-Няма връзка между империята Сю-ну и гьоктюрският хаганат.
-Тюрките са нова народност основана на смесване на индоевропейски племена и представители на т.нар. енисейски племена станало в Туран.(лингвистично това е доказано) и като такава копират племенната и военнополитическата структура на индоевропейските скити.
-Източният тип на държавна формулировка е характерна за всички държави-с подобна структура държавно формирование са Хетската империя,Асирия,Персия,Китай,Индия и пр.-Има един Цар на царете(император) и множество царе.С подобна структурата са и Стара Голема България, и ПБЦ,и до някъде и на ВБЦ
-Българите не са били тюрки-за това говорят източниците,археологията,палеолингвистика- почти всичко.Дори се съмнявам да са участвали и в Гьоктюркският хаганат.
-Тюрките се налагат като елемент в Азия и Източна Европа едва след монголското нашествие.
Поздрави