Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 854976 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline husein

• Adviser
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1245 on: February 14, 2012, 22:59 »
Този човек няма никаква вяра в него,никакво смирение и говори лъжи,говори за „азиящина“ не знае ли,че от там са всички пророци от тази отвратителна  Азия е и Иса а.с. ,там са и светите места ,но може би не и за него!За тези който не са осъзнати, къде може да ги заведе този  Иблис,да гледат това клипче!
Молитвата в Исляма молитвата на в/и пророци на Господ

Offline sultan selim

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1246 on: February 14, 2012, 23:07 »
Гледайте го този рязан поп от Къджали какво фъфле пляска мляска и т.н.

Отец Боян Саръев призова всички българи да се включат в подписката
Махния   я  тая  подлога    >:(

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1247 on: February 14, 2012, 23:09 »
Строго секретен инструктаж за „възродителния” процес    ПДФ    Е-мейл

[Част от първа страница на документа | Снимка: Държавна сигурност.com.]

Част от първа страница на документа | Снимка: Държавна сигурност.com.
Сайтът Държавна сигурност.com публикува строго секретно предложение за инструктаж във връзка с провеждане на мероприятия за подмяна на турско-арабските имена на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия.

Документът е от януари 1985 г. и е подписан от началника на Шесто ген. Антон Мусаков. Инструктажът съдържа организацията на работа, създадена в Шесто управление по насилствената кампания за смяна на имената на българските турци.

Дадени са указания как да се работи с агентурния апарат; действията на управлението при получаване на сигнали за „вражеска дейност”; оценка на обектите по различните разработки и анализа на материалите в оперативния отчет; подхода за работа с „вражеския контингент”; посочени са задачи по профилактичната дейност.

http://www.desebg.com/v-/452-2011-10-29-10-09-22

Offline onegavon

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1248 on: February 14, 2012, 23:18 »
onegavon,не съм съгласен с твойто разсаждение.Имената са важни, нали всеки иска да има хубаво и красиво име!„Тъпите“комунисти си свършиха работата след като направиха толкова помаци да не знаят какви са,нито по народност нито по вяра,нито по имена,пример са помаците с българските имена !Относно това което казваш ,че конфликтите са религиозни,това според мен са националистически и икономически!И колкото са по- лакоми народите,толкова са по остри конфликтите-пример войните за петрола и т.н,които за пред обикновените хора са определени за религиозни!Защо наричаш християните “крайни“ а мюсюлманите “радикални“ или просто копираш лъжите в медиите,не може ли да кажеш радикални християни и крайни мюсюлмани!В Босна войната също не беше религиозна,а по-скоро националистическа,защото нито един от народите участници във войната -босненци,сърби и хървати са толкова религиозни,а по скоро са възпитаници на идеите на Карл Маркс!А относно Маркс всичко казано от него е лъжа,както и името му „Карл Маркс“-Мордохай Леви!http://www.eurochicago.com/2011/01/karl-marks-e-bil-satanist/

Точно са религиозни.В Западна Европа проблемите не са икономически, а  религиозни мюсюлмани срещу християни и то защото мюсюлманите не искат да приемат западния начин на живот в държавите в които са се преселили.Никога не съм имал предвид глобалното противопоставяне между религиите, а само вътрешното в рамките на една държава.В Северна Ирландия католици срещу протестанти векове наред и мир няма.Сега се почна и в Египет мюсюлмани срещу копти. В Индия даже държавата разделиха на три и пак в самата Индия запалени джамии и хиндуистки храмове.В Пакистан запалени църкви и убити християни.Радикален и краен са синоними нищо не съм имал предвид освен да избегна повторението.Ти чел ли си нещо от Маркс или си жертва на пропагандата като гледам какъв линк ми даваш.Маркс се изучава във всички западни университети и в момента, а кое е лъжа и кое   истина е относително.Има една поговорка " За теб лъжа за мене истина".Понеже написа , че всеки иска красиво име твоето в превод точно това означава "Красив", българският му аналог е Красен.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1249 on: February 14, 2012, 23:31 »
Един поздрав за onegavon  Вологез и за всички които мислят като тях.

Larko Mix - Vi Ste Klali u Bosni !

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1250 on: February 14, 2012, 23:36 »
Благодаря за поздрава! Има ли някаква поука или просто няма как да се обосновеш по друг начин.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1251 on: February 14, 2012, 23:45 »
Господин Сергей, еваш еваш да започним, имам един въпрос към вас.
Когато доиде на Юндола за учредяване на партията на прф. Али Палов
Коя ти беше свитата разиграй още един път сцената с какви препоръки дойде,
и от кого беше зареден и подготвен аз не искам да ти свалям маската свали си я сами.
Защо се стигна до отеглянето на четиридесет ПОМАШКИ подписа, това искам да го чуя от теб.
Още от самото начало ти казах да играеш открито,ти носиш голямата вина и това го знае всеки.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1252 on: February 15, 2012, 07:57 »
В сайта съм заявил, че прекратявам кореспонденцията с теб.Става въпрос с Браи........... Ето виждаш, че не нямам желание дори и името ти да изписвам. Но понеже засягаш, въпрос свързан с обществено политическия живот на помаците ще отговоря на въпросите ти при едно условие.
Ако убедиш десет съфорумци, но само от помашко потекло и те заявят това, че трябва да ти отговоря ще го направя. И ще е последно!

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1253 on: February 15, 2012, 08:19 »
Сергей, не си длъжвн да се обясняваш на когото и да било! ''Кой каквото прави , за себеси го прави''!
Аз за мойте отговарям само пред Бог!

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1254 on: February 15, 2012, 08:56 »
Имам още едно условие и то е, че когато убедиш 10 съфорумци да се съгласят да ти отговоря. Следващата стъпка е да отговориш на тези съфорумци на по долу зададените ми въпроси, съдържащи се в постинга, който ти изпратих не знам кога вече и  които за пореден път се опитваш да избегнеш. Не отговаряй на мен, а на тях, защото за мен е безразлично дали ще отговориш, след като разбрах, че ти си един фалш, който се мъчи да покаже, че има някакво участие в опита за създаване на помашка партия от професор Адриан Палов.

Публикувам целия постинг и още други препратени към теб.

А бре Браиме що си такъв ръб, приеми нещата каквито са. Ти като си сменил името да не би да си до принесъл с нещо повече за развитието на помаците или да си по голям помак от певци като, Румен Родопски или, като Николай Славеев. Напротив обратното сееш регрес по целия сайт на помаците и срамиш нас помаците пред" другите" с твоя скапан правопис и възпитание. За теб ще бъде по добре да се  покриеш или да преминеш курс по начално образование за да покриеш първите седем години които ти липсват.
Но ти и без това продължаваш да се криеш като мишок, като мълчиш и не отговаряш на въпроса ми, който многократно ти задавам. Пъчиш се, че си голямата работа и се правиш на по голям мюсюлманин от арабите и турците. Нали и ти си бил с християнско име, що си го носил и ако си го носил насила, дали се си борил против това. Смелите помаци стоят на  определена позиция, а ти се въртиш като оная работа на жената. Поначало плахо твърдиш, че не одобряваш помаци, които носят християнски имена, а после пишеш, че нямаш нищо против това.
А закона за авторското право го остави и не го чопли, защото това не е за твоята глава.
Родопските песни са си родопски и могат да се изпълняват и от помаци и от турци и от българи и от, ако искаш от китайци. Ти не можеш да определяш кой ще ги изпълнява. Напротив ние трябва да се радваме, че нашия фолклор е почитан и от други етноси.
Ако така продължаваш с твоето твърдоглавие скоро няма да ни признаят като отделен етнос. Защото такива като тебе работят за това да не бъдем признати.
За пореден път ти пиша, че аз не се срамувам да се определя,като помак въпреки името, което нося напротив гордея се, че съм помак .Такива като мен са 80% от помаците в България.
Ако твърдиш обратното направи проучване или анкета в сайта и ще се убедиш, но ти за това нямаш потенциал. За справка: В област Смолян частично около  Маданския район са с арабски имена, за точност не твърдя. В област Пазарджик е също положение частично във Велинградския край /около Юндола/ . Тетевенския край единични случай. Русе, Шумен и Бургас няма такива помаци с арабски имена. В област Кърджали, само старите хора от 70 години нататък са с арабски имена.
На тези хора с български имен, какво ще кажеш? Че не са  помаци , че ти си по голям помак от тях и се гъзиш по малко. Ха заяви го смело и ще те наврат на кучето в оная работа. Защото те също се гордеят, че са помаци и също изповядват исляма/Китайците които изповядват ислям, а са с азиядски имена тях, как ще определиш/.
А какво ще кажеш за това, че почти всички помаци в настоящия момент са с  български имена. Те са същите, които са национално известни и прославят нас помаците в цяла България и по света. Че те не са помаци ли, че те трябва да се срамуват ли. Обяви го и ще те пратят на най-голямата бърчинка, да висиш там като прани гащи.
Не са по малко и помаците с арабски имена, които прославят помаклъка. Те също са доблестни помаци. Това, че са си възвърнали старите имена никой не трябва да ги укорява, защото това е личен избор и защото те са посмелите от нас.
Но никой няма право да порицава нито едните нито другите, защото ние сме от едно тесто замесени и заквасени. Най-малко ти имаш това право, защото продължаваш да се криеш.
На никой не съм говорил с такъв тон, но ти ме предизвикваш, за което се извинявам.
Ако продължаваш с твоите без мислени постинги, а не със нещо аргументирано и градивно, няма повече да ти отговарям за да не се укоряваме взаимно.
Ще се радвам да коментираме неща, с които да бъдем полезни на всички помаци, независимо с какви имена са. Защото ние с теб не сме най-праведните помаци и не трябва да се пъчим и да се ежим. Градивното винаги води до развитие и просперитет.
+

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1255 on: February 15, 2012, 10:40 »
Има ли с какво да се гордеем ние ПОМАЦИТЕ да с културата си с коренът си.......

http://www.youtube.com/watch?v=8LCZKrVKfnk&feature=player_detailpage#t=159s

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1256 on: February 15, 2012, 11:22 »
Понеже написа , че всеки иска красиво име твоето в превод точно това означава "Красив", българският му аналог е Красен.

....твоето в превод точно това означава "Красив", българският му аналог е Красен. ( а булгарският му аналог е гюзел;  Презимето Гюзелев или Гюзелеви е доста разпространено в БГ.) ;)

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1257 on: February 15, 2012, 14:57 »
Така ли?Аз пък си мислех , че булгарският е мъртъв език.Ти откъде знаеш?

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1258 on: February 15, 2012, 15:00 »
Ти откъде знаеш?
За к'вото не знае пита шефа си Доган-ов! ;) :D

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1259 on: February 15, 2012, 18:57 »
Изстрито от модератор поради неспазване правилата на форума:

17. Персонални сблъсъци в този форум ще се трият незабавно. На членовете на сайта не се разрешава да публикуват във форума изпратени до тях Лични съобщения.