Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 854978 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1230 on: February 14, 2012, 12:42 »
Ali Rıza Efendi

Той е роден в Солун, Османската империя и е работил като митнически служител. Той умира през 1888 г., когато синът му е бил на 7 години.Смята се, че е от албански произход, , въпреки че Falih Rıfkı Atay, журналист и близък приятел на Ататюрк, се приема, че той има корени в Söke,  провинция Айдън.      http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Dosya:Ayd%C4%B1n_districts.png&filetimestamp=20081229041429

Sledovatelno korenite na Ataturk e ot Söke  provinciq Айдън migriali v zapadna Makedoniq, kato  roditelite na Ali Riza Efendi sa jivqli v Kodzadzik zapadna Makedoniq migrirant v Selanik

Ататюрк е с български произход
Автор: Д-р Генчо Камбуров

Османската империя е била многонационална държава, в нея са живели 80 народности. Техни представители са били султани, везири, паши, администратори на вилаетите.

Според английското сп. "Ahen Journal of Literature Science" (Лондон, бр. 2544, 1876 г.): "Ние оценяваме броя на българо-мохамеданите (или помаците) на 860 000. души".

Според други автори по това време в българските земи има 575 000 османи (турци) и 920 000 ренегати (българи, сменили християнската вяра с мюсюлманска).

При това положение не е учудващо, че редица българи мохамедани успяват да достигнат най-високи държавни постове.

Например Митхад паша (1822-1884), който през 1881 г. става везир (министър), а през 1876-1877 г. вече е велик везир (министър-председател) на империята.

Българомохамеданинът Талаат паша пък, роден в Одрин, по време на Първата световна война е външен министър на Турция и през 1917 г. е провъзгласен за велик везир.

Най-изненадващото е, че създателят на съвременна светска Турция - Мустафа Кемал Ататюрк, произхожда от българомохамеданско семейство от с. Голо бърдо в Албания.

Физически е бил красавец, със славянски черти - рус, със сини очи. През 1914 г. Мустафа Кемал (тогава още не е Ататюрк) е военен аташе в София. Не случайно го изпращат в България, защото знае майчиния си език.

Посещава много често дома на ген. Стилиан Ковачев, бивш командващ на 4-та българска армия в Балканската война. Младият Мустафа Кемал се влюбва лудо в дъщерята на ген. Ковачев - Димитрина.

Тя отвръща на чувствата му, работата стига до женитба. Обаче русофилът и патриот ген. Ковачев завява: "Аз не давам дъщеря си на турчин".

Разбира се, генералът не е знаел, че Мустафа Кемал е стопроцентов българин, в жилите му тече българска кръв, но е приел като дете ислямската вяра и е турски офицер.

Това ми е разказал внукът на ген. Ковачев - Стилиян Нойков. За много кратко време Мустафа Кемал се оженва, но до края на живота си председателят на Турската република, създадена от него, е обичал дъщерята на ген. Ковачев.

До края на живота си се е отнасял приятелски към България и българите. Ето едно негово признание:

"Спомените, които отнесох от моето кратко пребиваване в България, останаха живи в моята памет и те са за мене скъпи спомени. Чувствата на искрена симпатия към България, които се породиха у мене, съвсем не са угаснали".

"Те са лежали винаги в основата на моята дейност в областта на взаимните отношения между двете страни... Аз се научих да уважавам и ценя България... България не е голяма, но е здрава. Тя има един народ, който притежава ценни качества. Те са залог за нейното бъдеще".

Данните в статията са от книгата "Историческата съдба на помохамеданчените българи", издание на Тракийското дружество от 2008 г.

Турска измислица са официалните данни, че Ататюрк е роден в Солун - там той е бил като офицер, а е роден в с. Голо бърдо. Историческа истина е, че той е българомохамеданин.

Фалшифицирането на истината за Кемал Ататюрк трябва веднаж завинаги да се опровергае и в целия свят да се знае, че създателят на съвременна Турция е българин от мохамеданско семейство. Това е историческата истина.

Авторът е д-р на историческите науки, статията е на "Дума" - П.П.

http://bolgari.net/atatyurk_e_s_bylgarski_proizxod-l-119.html

Поздрави.

п-с.

Албанците го припознават поради това,че българското село Голо Бърдо е в съвременна Албания.След балканската война над 150 000 мюсюлмани и християни с български произход остават в Албания-нейната източна част-Около Охрид и Преспа,в Гора и т.н.

http://www.protobulgarians.com/Statii%20ot%20drugi%20avtori/Rumen%20Ivanov%20-%20Varna/B7lgarite%20izv7n%20B7lgariya.htm

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1231 on: February 14, 2012, 13:05 »
Добре ще ти одговоря по твоят тертип
А бре Сергей българо-фил, ръп си ти бре объркано ПОМАЧЕ, объркана ти е маята, въртиш се ти като фърчило накадето та дуйне ветера бре.
Имената не са делят на арабски и български а на мюсюлмански и християнски бе ръб и разгледай малко тези твои китаици и ще се шашниш.
Не са налагай и не опредилаи хората като прости че ще ти истуря тук помията и ще се чудиш от каде ти е дошло Anadimi kardes.
Погледни се в огледалото и помисли какво виждаш, аз да ти кажа ли една продадена объркана жалка душичка като тези тук одолу......

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1232 on: February 14, 2012, 17:04 »
като тези тук одолу......
Бог е навсякаде! Ако изчезнат религиите що ще чиниш ти? Защо не помислиш, че хората земята са живели хиляди години  без Християнство и Ислям!  ;)

Offline BG POMAK

• Senior member
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1233 on: February 14, 2012, 19:57 »
Браимчо това е твоят манджа

А бре Сергей българо-фил, ръп си ти бре объркано ПОМАЧЕ, объркана ти е маята, въртиш се ти като фърчило накадето та дуйне ветера бре.
Имената не са делят на арабски и български а на мюсюлмански и християнски бе ръб и разгледай малко тези твои китаици и ще се шашниш.
Не са налагай и не опредилаи хората като прости че ще ти истуря тук помията и ще се чудиш от каде ти е си  дошло Anadimi kardes.
Погледни се в огледалото и помисли какво виждаш, аз да ти кажа ли една продадена объркана жалка душичка като тези тук одолу......

А това е моя последен отговор към теб.

Браимчо! А бре-то ти го подарявам ти да го ползваш и нека стане твой тертип на обръщение. Вече не ми трябва, защото в сайта няма към кого да се обръщам с такова наречие и не смятам да го ползвам повече, защото с теб ще сме до тук.Не виждам смисъл да поддържам комуникация с теб. Ти струиш само помии/Твои са думите "ще ти истуря тук помията"/ . Тази тема в сайта е към раздел "Дискусии". Ти чоджум каква дискусия провеждаш. Само струиш помии нищо друго. Позволявам си да те определям с тази турска дума чоджум, защото мога да си го позволя, след като съм на 50 години. Ти, ако си по голям извинявай, но аз не съм виновен, защото мълчиш като комунист на разпит, по въпроса от къде се познаваме. Явно нещо те притеснява и не искаш да се разкриеш. Ти знаеш всичко за мен, защото съм го споделил с чиста съвест, дори и къде съм роден. Е ЕГН няма да ти кажа. Твоята съвест сигурно не е чиста за да мълчиш по тоя въпрос.
Не копирай думата ръб защото се излагаш и не знаеш как се пише. Буквата "п" използвай при други думи. Престани да ни излагаш пред "другите" и да ни злепоставяш с твоята некадърност. Хвърчи с твоето "фърчи", където поискаш, но не "фърчи" в този сайт с този правопис.
А имената, които ползват помаците в настоящия момент са или български или арабски. Не са джингетайски. Другите етноси може да носят и патагонски имена, но помаците са с такива.Твоето не е ли арабско.
От  обвинението към мен, че съм българофил не се обиждам, защото аз живея в България, не в Патагония. Помак съм и се гордея. Това, че съм с не арабско име, а ти с арабско не те прави по голям помак от мен. Защото аз излагам факти  подкрепени с аргументи, а ти не отговори на нито един мой въпрос и да посочиш някакъв аргумент с който да ме обориш. За това аз мисля, че е излишно да ти обръщам повече внимание.
И последно, душата не ми е жалка, а широко отворена към всички помаци с арабски и български имена, които са градивни.
Сполай ти и на добър път. Пожелавам ти всичко добро да си се случи. Да си жив и здрав и успех в живота и семейството ти.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1234 on: February 14, 2012, 20:07 »
Да намалим с 10-12 процента мюсюлманското население

Това са българомохамедани и лица от смесени бракове...

...Има грама от Хасково - хората сами отиват и сменят имената..."

Към 9 декември 1984 г. в страната са преименувани общо 33 129 лица: в Кърджали - 17 437, Хасково - 8200, Силистра - 3450, Пловдив - 3216, Бургас - 826 души. На оперативка на ръководството на МВР, състояла се на 10 декември 1984 г. началникът на Шесто управление-Държавна сигурност Петър Стоянов докладва:

"...Досега нямаме нито един случай на остра проява и съпротива.

...Особено в Хасковски и някои райони на Кърджалийски окръг повечето са започнали доброволно да се явяват, редят се на опашки пред съветите...

...Сега в Хасково и Кърджали има благоприятна обстановка.

...Нашите органи по-малко се явяват на сцената. Върви се с партийните секретари, с кметовете...

...Нека видим тази седмица какво развитие ще получи в тези окръзи, където има решение и са викани първите секретари. Не следва ли ние да подготвим едно предложение да обхванем и другите окръзи...

...Ако вие разрешите, все пак да се опитаме да изучим положението в още 7-8 окръзи, да изучим настроенията на нашия състав, да изготвим предложение, да вземем решение и... да ги включим във втория етап, за който Вие др. Министър вече говорихте, че е подсказан от най-високо ниво..."

Димитър Стоянов обяснява: "...Бях при другаря Живков. Той обърна внимание да не допуснем някъде да се убият хора..."

В протокола на същата оперативка е отразено:

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #1235 on: February 14, 2012, 20:10 »
МЕМОАРИ ЗА АТАТЮРК 2/12
Контактите на Ататюрк с френския писател Пиер Лоти...

В днешната ни програма искам да ви предам накратко съдържанието на едно писмо,което Пиер Лоти е написал до Ататюрк. Ататюрк е имал обичая да съхранява в личната си каса писма,които са с качеството на исторически документ. А останалите писма са били картотекирани в специални досиета. Години след смъртта на Ататюрк, писмата и документите на Ататюрк намиращи се в архива на резиденция Чанкая бяха подробно картотекирани и бе подготвен специален архив. В раздела за лични писма, в който се намират и документите от периода,след като Ататюрк преминава в Анадола,за да постави началото на национално-освободителната борбаима писма и документи с много важно историческо значение, но с особено значение са писмата, които Ататюрк е получавал от чужбина, тъй като те ни разкриват днес какви са били вижданията в чужбина за Ататюрк, и ни помагат да опознаем универсалния характер на неговата личност. Едно от тези писма е писмото изпратено от Пиер Лоти.

Френският писател Пиер Лоти познат и като приятел на турците, се оттегля на 71на годишна възраст на отдих в дома си в град Рошфор. Той неколкократно посещава страната ни и престоява известно време в Истанбул и тук написва роман, в който прави описание на своята първа любов Азияде. Той става много популярен в страната ни с произведенията и статиите си, в които отправя похвали за страната ни и за турците. В творбата си “Турция на смъртния одър” публикувана през 1913та година в Париж, той се превръща в защитник на интересите на страната ни на запад. В последвалия период, той продължава да пише произведения, в които отправя похвали за страната ни. Пиер Лоти научава от вестниците, че Ататюрк е преминал в Анадола, за да постави началото на национално-освободителната борба, че в Анадола е учредено национално правителство, че турският народ е започнал борба с гръцките окупатори под неговото лидерство и остава много радостен от тези вести. След известно време, на първи април 1921ва година вестниците съобщават за победата на турската армия над гръцките войски в сражението при Иньоню. След вестта за тази победа, на 18ти май 1921ва година Пиер Лоти написва едно дълго писмо до председателя на ВНСТ Мустафа Кемал паша и отправя сърдечни поздрави към турския народ. Ататюрк получава писмото на 12ти юли 1921ва година и веднага написва отговор на френски език.

„Уважаеми господин Пиер Лоти. Бях силно разчувстван от прочувственото виписмо което сте написали и искам да ви уверя в най-искрените и дълбоки чувства които аз и целият турски народ изпитват към вас. Бях много натъжен от вестта че сте заболели и очаквам с огромно нетърпение новината за вашето оздравяване. Искам възползвайки се от тази възможност да ви съобщя че след мрачните поражения които сякащ щяха да поставят край на съществуванието на турския народ и държава, днес историческото щастие отново се усмихнана турския народ и да ви уверя в сърдечнитечувства на благодарност които турският народ изпитва към вас. Желая ви скорошно оздравяване и искам още веднъж да изкажа моите най-сърдечни чувства. Председател на ВНСТ-Мустафа Кемал.”
http://www.trtbulgarian.com/trtworld/bu/newsDetail.aspx?HaberKodu=9b88b459-3814-4321-bbe6-4a9aea129a23

Контактите на Ататюрк с Пиер Лоти...

Ще си спомните,че мината седмица бяхме ви разказали за писмото изпратено от френския писател Пиер Лоти до Мустафа Кемал Ататюрк и ви предадохме отговора на Ататюрк в който той благодари на Лоти за подкрепата и похвалите по адрес на турския народ и му пожелава скорошно оздравяване. Писмото се изпраща заедно с едно Седжаде, тоест молитвено килимче, изтъкано от сираците на войниците,загинали в национално-освободителната война настанени в дома за сираци в град Коня , посредством представителя на турското национално правителство в Париж,Ферид бей. След като получи пратката Ферид бей я предаде на съпругата си Мюфиде Ферид ханъм,която придружавана от двама служители отпътува за град Рошфор,където живееше Пиер Лоти. Пиер Лоти бе много болен когато получи писмото. Той много се зарадва и остана просълзен от подаръка-килимчето изтъкано от сираците. След няколко дена, на 12ти януари 1922ра година той издиктува на личния си секретар Жан Бергер ново писмо до Ататюрк.

Уважаеми маршал.

Господин Пиер Лоти бе много разчувстван от писмото написано лично от вас и от подаръка изпратен от сираците изтъкали килимчето, проливайки сълзи за своите родители паднали със смъртта на храбрите в сраженията, в името на вашата свещенна кауза, който получих от ръката на представителката ви в Париж госпожа Мюфиде Ферит. Господин Лоти не намери думи, за да благодари за това голямо внимание. Много желаеше да благодари чрез написано лично от него писмо, но за съжаление бе лишен и от това щастие. В момента е много тежко болен. Той отдаде огромни сили искайки да окаже подкрепа на вашата борба за освобождението на родината ви и бе силно наскърбен от обидите, отправяни по негов адрес от христианска Европа, симпатизираща на гръцките окупатори. Затова ви моля да приемете с разбиране тежкото му състоение. Но силните дружески чувства и послания на турския народ го утешават. Изразява благодарностите си на вас и от ваше име на всички членове на ВНСТ. Уважаеми Маршал, ще извърша едно много благородно деяние написвайки и изпращайки това писмо.

Жан Бержер.

Писмото написано от секретаря на Пиер Лоти пристига по каналите на турското представителствов Париж в Турция и е предадено на Ататюрк. След известно време, по препоръка на лекарите, Пиер Лоти е настанен в една болница в градчето Хендайе близо до испанската граница, където почина през 1923та година.

“И Ататюрк се ядосваше и сърдеше, сдобряваше се и се скарваше отново, понякога бе нервен, понякога бе много доволен, известно време оставаше под въздействието на някои слухове и дори извършваше някои несправедливости, но след това съжаляваше за това. Обичаше да се шегува. Бе смъртен човек като нас.„

Tози параграф принадлежи на близкия съратник на Ататюрк Фалих Ръфкъ Атай, който е и автор на мемоари за Ататюрк. От 1923та до 1938ма година Фалих Ръфкъ Атай е в Чанкая заедно с Ататюрк. Според него Ататюрк е бил много способен политик, споделящ своите тайни съ съратниците в зависимост от технияхарактер и идейна насоченост, и владеещ много добре изкуството да насочва и контролира хората. Според него Ататюрк е последният Александър Македонски. Според Атай, повечето от тези които са сядали на неговата трапеза са го слушали само с ушите си, без да вникват в същността на казаното, и затова много често са оставали излъгани. Тъй като не желаеше да бъде диктатор, а да бъде лидер който убеждава хората, много често избира комплексни и трудни пътища за разясняването на своите идеи и мисли. Заявленията му не можеха да се оприличат на слова. Магическият му глас придобиващ меки оттенъци, когато отвреме на време започваше да говори на румелийски диалект, привличаше вниманието на слушателите. Много стриктни критици, които смятаха че има много малко неща които могат да бъдат харесани в хората, много лесно оставаха завладяни от разговора с него. Ататюрк бе човек чийто характер се бе оформил от хомогенизирането на присъщите на човека желания, амбиции, падения и възходи. Неговата творба бе дело именно на този негов характер.
http://www.trtbulgarian.com/trtworld/bu/newsDetail.aspx?HaberKodu=28b0a528-3c2f-40b8-817a-7badc5045181

Offline Turas

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1236 on: February 14, 2012, 20:29 »
Ататюрк е с български произход/помак/ и е Левскар, тоест реализира идеите на Левски!

Offline MUSALA

• Avarage member
« Reply #1237 on: February 14, 2012, 20:48 »
Вологез остави го Ататюрк вече кажи за теб нещо за себе си кой си.....

Тук се говори че си туркофоб мразиш турците до смърт и сънуваш кошмари как те коли турчин с ятаган

Че не си нито патриот нито родолюбец нито националист а си национален предател който работи за арменската и руската каузи на балканите.
Арменците в България от 100 г насам са най галената и разглезена общност в България.
Това са хора който не произвеждат нищо, банкови и антикварни спекуланти и хитреци, който смучат кръвчицата и на турци и на българи по най наглия начин и то в България.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1238 on: February 14, 2012, 21:10 »
Поредната манджа на "Б"

Да намалим с 10-12 процента мюсюлманското население
Това са българомохамедани и лица от смесени бракове...
...Има грама от Хасково - хората сами отиват и сменят имената..."
Към 9 декември 1984 г. в страната са преименувани общо 33 129 лица: в Кърджали - 17 437, Хасково - 8200, Силистра - 3450, Пловдив - 3216, Бургас - 826 души. На оперативка на ръководството на МВР, състояла се на 10 декември 1984 г. началникът на Шесто управление-Държавна сигурност Петър Стоянов докладва:
"...Досега нямаме нито един случай на остра проява и съпротива.
...Особено в Хасковски и някои райони на Кърджалийски окръг повечето са започнали доброволно да се явяват, редят се на опашки пред съветите...
...Сега в Хасково и Кърджали има благоприятна обстановка.
...Нашите органи по-малко се явяват на сцената. Върви се с партийните секретари, с кметовете...
...Нека видим тази седмица какво развитие ще получи в тези окръзи, където има решение и са викани първите секретари. Не следва ли ние да подготвим едно предложение да обхванем и другите окръзи...
...Ако вие разрешите, все пак да се опитаме да изучим положението в още 7-8 окръзи, да изучим настроенията на нашия състав, да изготвим предложение, да вземем решение и... да ги включим във втория етап, за който Вие др. Министър вече говорихте, че е подсказан от най-високо ниво..."
Димитър Стоянов обяснява: "...Бях при другаря Живков. Той обърна внимание да не допуснем някъде да се убият хора..."
В протокола на същата оперативка е отразено:

Тук пак някой се изказва неподготвен и ръси "мозък" в сайта.
Смяната на имената през декември на 1985г. започва със смяна на имената на семейства със смесени бракове, които в никакъв случай не са българомохамедани. Това са определен брой семейства смесени между турци помаци и българи. Има и такива , тъй наречени бивши помаци, които се турчеят отдавна и никога не са се признавали за помаци.
Това са помаци, определили са се като турци през 1912г., когато българската войска навлиза в Родопите и започва покръстване на помаците. По това време български турци не са кръщавани. Покръстването на помаците е отмъщение за събитията в Батак.
Такива помаци в област Кърджали живеят в района на Чорбаджийско- Кирковска община, Бял извор, Млечино, Бзводно-Ардинско  и района на Комунига.
Това население е  1% от сменените имена по време на Възродителния процес. Останалите 99% са сменените имена на български турци.
Тези бивши помаци в семействата си общуват на турски език.
Смятам, че всички помаци, които се определят като такива и в България и чужбина, в семействата си  общуват на помашки.
Бившия министър на земеделското министерство Мехмед Дикме е бивш помак, както и настоящия депутат от ДПС Ремзи Осман.
Фактите, които излагам тук са точни, защото аз съм от Кърджали.
Не ползвам преработени комунистически извадки от някакъв мухлясъл архив.
Тези факти са автентични и могат да се потвърдят от всеки турчин, помак, българин, съчинлия и франгаджия родом от Кърджали, не от Каспичан.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1239 on: February 14, 2012, 21:20 »
Господа да виждате тук някой от Кърджали  8)

Pomak Tekbir in Sofia, Bulgaria, 29.12.1989

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1240 on: February 14, 2012, 21:23 »
Браимчо това е твоят манджа

Не са налагай и не опредилаи хората като прости че ще ти истуря тук помията и ще се чудиш от каде ти е си  дошло Anadimi kardes.

А това е моя последен отговор към теб.

Браимчо! А бре-то ти го подарявам ти да го ползваш и нека стане твой тертип на обръщение. Вече не ми трябва, защото в сайта няма към кого да се обръщам с такова наречие и не смятам да го ползвам повече, защото с теб ще сме до тук.Не виждам смисъл да поддържам комуникация с теб. Ти струиш само помии/Твои са думите "ще ти истуря тук помията"/ . Тази тема в сайта е към раздел "Дискусии". Ти чоджум каква дискусия провеждаш. Само струиш помии нищо друго. Позволявам си да те определям с тази турска дума чоджум, защото мога да си го позволя, след като съм на 50 години. Ти, ако си по голям извинявай, но аз не съм виновен, защото мълчиш като комунист на разпит, по въпроса от къде се познаваме. Явно нещо те притеснява и не искаш да се разкриеш. Ти знаеш всичко за мен, защото съм го споделил с чиста съвест, дори и къде съм роден. Е ЕГН няма да ти кажа. Твоята съвест сигурно не е чиста за да мълчиш по тоя въпрос.
Не копирай думата ръб защото се излагаш и не знаеш как се пише. Буквата "п" използвай при други думи. Престани да ни излагаш пред "другите" и да ни злепоставяш с твоята некадърност. Хвърчи с твоето "фърчи", където поискаш, но не "фърчи" в този сайт с този правопис.
А имената, които ползват помаците в настоящия момент са или български или арабски. Не са джингетайски. Другите етноси може да носят и патагонски имена, но помаците са с такива.Твоето не е ли арабско.
От  обвинението към мен, че съм българофил не се обиждам, защото аз живея в България, не в Патагония. Помак съм и се гордея. Това, че съм с не арабско име, а ти с арабско не те прави по голям помак от мен. Защото аз излагам факти  подкрепени с аргументи, а ти не отговори на нито един мой въпрос и да посочиш някакъв аргумент с който да ме обориш. За това аз мисля, че е излишно да ти обръщам повече внимание.
И последно, душата не ми е жалка, а широко отворена към всички помаци с арабски и български имена, които са градивни.
Сполай ти и на добър път. Пожелавам ти всичко добро да си се случи. Да си жив и здрав и успех в живота и семейството ти.

Ще си позволя една забележка относно имената иначе постинга ти е много точен.Сред помаците има и с чисто турски имена много малко българи са с български имена . Имената наистина нямат значение не само в Китай в Индонезия и Малайзия също се използват масово местните имена.Ти знаеш ли например, че  твоето име е латинско в превод - висок, високопочитаем, а Ибрахим всъщност е арабската версия на юдейското Авраам.Тъпите комунисти навремето нямаше кой да им каже или по- точно не смееха и си мислеха , че като сменят имената и всичко ще се нареди.Проблема винаги е бил религиозен това е основната причина за отчуждението и недоверието.Така е по цял свят основната причина за конфликтите са религиозни отдавна не са идеологически.Колкото са по религиозни народите толкова са по-остри конфликтите.В България добре ,че нито християните са много крайни ,нито мюсюлманите радикални иначе отивахме на Босненски вариант.Маркс май се оказа прав в края на краищата, че " Религията е опиум за народите" поне последните факти са такива.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1241 on: February 14, 2012, 21:55 »
А ето това е отплатата,  промяната и демокрацията

Франция смени дежурните дисиденти на социализма

http://www.frognews.bg/news_42366/Frantsiia_smeni_dejurnite_disidenti_na_sotsializma/

И само да допълня тази година сме испратили до всички посолства покани за участието
в празненството на Колнишките събития ще се запали огън на същото място кадето е горял.

Offline husein

• Adviser
« Reply #1242 on: February 14, 2012, 22:16 »
 onegavon,не съм съгласен с твойто разсаждение.Имената са важни, нали всеки иска да има хубаво и красиво име!„Тъпите“комунисти си свършиха работата след като направиха толкова помаци да не знаят какви са,нито по народност нито по вяра,нито по имена,пример са помаците с българските имена !Относно това което казваш ,че конфликтите са религиозни,това според мен са националистически и икономически!И колкото са по- лакоми народите,толкова са по остри конфликтите-пример войните за петрола и т.н,които за пред обикновените хора са определени за религиозни!Защо наричаш християните “крайни“ а мюсюлманите “радикални“ или просто копираш лъжите в медиите,не може ли да кажеш радикални християни и крайни мюсюлмани!В Босна войната също не беше религиозна,а по-скоро националистическа,защото нито един от народите участници във войната -босненци,сърби и хървати са толкова религиозни,а по скоро са възпитаници на идеите на Карл Маркс!А относно Маркс всичко казано от него е лъжа,както и името му „Карл Маркс“-Мордохай Леви!http://www.eurochicago.com/2011/01/karl-marks-e-bil-satanist/

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1243 on: February 14, 2012, 22:30 »
Да huseine тук си напълно прав защото някой хора се отказаха от имената някой от дрехите някой взе да говори по шопски а някой и по-далече.

Боян Саръев - необходимият политкръстител

След като години наред атакуваше политическата класа, отецът вече се вижда с костюм и вратовръзка в кметския стол на Кърджали

http://www.segabg.com/article.php?id=333998

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1244 on: February 14, 2012, 22:36 »
Гледайте го този рязан поп от Къджали какво фъфле пляска мляска и т.н.

Отец Боян Саръев призова всички българи да се включат в подписката