Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 860217 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline onegavon

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #960 on: December 02, 2011, 20:11 »
Точно там съм гледал
област Благоевград-Белица,Гърмен,Сатовча,Якоруда-ДПС тези общини са с преобладаващо помашко население
област Пазарджик-община Велинград е със смесено население,но в повечето помашки села кметските наместници са от ДПС
област Смолян-Борино,Мадан,Рудозем/коалиция с ДПС/,В Златоград и Доспат има промяна
община Тетевен- в помашките села Глогово,Галата,Градежница ДПС естествено в цялата община помаците са малцинство и печелят земеделците.
В област Кърджали не съм наясно кои какви са ,но там ДПС са Безсмъртни така или иначе.
Това ,че изборите не се печелят от най- добрият кандидат сме се убеждавали всички многократно.Може и да си прав, че привързанноста на помаците към ДПС не е на религиозен принцип.Само не ми казвай , че споделят принципите на Либералния интернационал.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #961 on: December 02, 2011, 20:39 »
Точно там съм гледал
област Благоевград-Белица,Гърмен,Сатовча,Якоруда-ДПС тези общини са с преобладаващо помашко население
област Пазарджик-община Велинград е със смесено население,но в повечето помашки села кметските наместници са от ДПС
област Смолян-Борино,Мадан,Рудозем/коалиция с ДПС/,В Златоград и Доспат има промяна
община Тетевен- в помашките села Глогово,Галата,Градежница ДПС естествено в цялата община помаците са малцинство и печелят земеделците.
В област Кърджали не съм наясно кои какви са ,но там ДПС са Безсмъртни така или иначе.
Това ,че изборите не се печелят от най- добрият кандидат сме се убеждавали всички многократно.Може и да си прав, че привързанноста на помаците към ДПС не е на религиозен принцип.Само не ми казвай , че споделят принципите на Либералния интернационал.

Значи според някои 'другари' щом си помак мюсюлманин не може да си добър ! :) ;) :D :) ;) :D :) ;) :D
Маке ли е, все е юнак

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #962 on: December 02, 2011, 20:40 »
  Може и да ги споделят.
Ти да не искаш да кажеш,че гласуваме под строй?Това го правехме,но беше отдавна.
А в днешно време просто следваме здравия си разум.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #963 on: December 02, 2011, 20:46 »
Това ти го казваш и никой друг.Просто констатирам фактите, че помаците гласуват масово за ДПС което не е тайна за никого и не разбирам защо някои го оспорват.Ще ми е интересно някой да посочи политически аргументи за този избор.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #964 on: December 02, 2011, 20:53 »
  Надявам се да не бъде обявено за престъпление.Ще гласуваме за тези,които ни харесват.Под "харесват" имам предвид именно в политически смисъл.
И никой да не се опитва да ни задължава да гласуваме според чужд избор.

А лично аз,между другото,не гласувах за ДПС.Сега се чудя-дали все още съм помак или вече не? ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #965 on: December 02, 2011, 20:54 »
Националния статистически институт по отношение на вероизповеданията и тяхното процентно разпределение в България.
Източно-православното християнство е доминиращо и обхваща 6 552 751 души, или 82.6% от населението на страната.
Към 1.03.2001 г. на второ място е населението с мюсюлманско вероизповедание – 966 978 души, или 12.2%.

българска - 6 655 210,
турска - 746 664,
ромска - 370 908,
руска – 15 595,
арменска – 10 382,
влашка – 10 566,
македонска - 5 071,
гръцка – 3 408,
украинска – 2 489,
еврейска – 1 363,
румънска – 1 088,
друга – 18 792.
Не са се определили 62 108 души.

Ако се вземе общата бройка на
мюсюлманско вероизповедание – 966 978 души, или 12.2%.
и се извадят Турците остават 22 314 мюсюлмани който са ПОМАЦИ
Но да не забравим и бройката на друга и неопредилилите са те също са ПОМАЦИ.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #966 on: December 02, 2011, 20:54 »
Горният ми пост беше за Кор Бей.Да не ме разбере погрешно Караибрахим.
Караибрахим ,наистина на места има тенденция за промяна и дано да се задълбочи.Въпросът ми е не дали гласувате под строй или по съвест, а защо гласувате за ДПС с какво ви привлича нейната идеология щом твърдите ,че не е от ислямска солидарност.Защото съгласете се ,че религията е това което ви свързва с тях.Поне на пръв поглед.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #967 on: December 02, 2011, 21:03 »
 Не може еднозначно да се отговори.И май не става дума точно за идеология.Просто помаците виждат в кандидата от ДПС "нашия човек".Или в самата партия виждат гарант за непогазване на основни права.За идеология изобщо не може да става дума-това е отживелица.
 Пак повтарям-отговорът не е еднозначен.Ако някоя политическа сила го знаеше,щеше да е изместила ДПС даже и от Кърджали  :)

Offline Фита

• Благ човек
  • Senior member
« Reply #968 on: December 02, 2011, 21:10 »
Това ти го казваш и никой друг.Просто констатирам фактите, че помаците гласуват масово за ДПС което не е тайна за никого и не разбирам защо някои го оспорват.Ще ми е интересно някой да посочи политически аргументи за този избор.

Onegavon-е, Karaibrahim е прав! До колкото знам вече не е както преди. Хората от тези райони отдавна тръгнаха по чужбини, както и аз и не са овце. Знаеш ли колко различен е светът от високата камбанария. Виждаш как един хитрец - "бащицата Доган" се щъка насам-натам, плаши хората защото от това печели завалията. Да, ама това беше едно време. Балами вече няма. Аз се интересувах от нещата за Кочан защото имам приятели там. Гледам, че си вадите разни резултати, ама те май съвсем не са така. На много места са направо на кантар за ГЕРБ и ДПС, което едно време е било направо невъзможно. На тоя Арбен, дето го споменавате, в родното му село почти половината са гласували против него. Ето за това Karaibrahim  е прав. Народът вече не е стадо. Никой не ще да защитава крадци, да не кажем, че най-малкото не е мюсюлманско.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #969 on: December 02, 2011, 21:13 »
neka taka da e

Значи според някои 'другари' щом си помак мюсюлманин не trqbva da si да си добър ! :) ;) :D  :D :D :D :D :D :D

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #970 on: December 02, 2011, 21:47 »
Това за " нашия " човек ми се вижда достоверно. В смисъл на човек на когото може да се има доверие и да не подведе хората които са го избрали.
Аз също смятам , че политическата култура на голяма част от помаците се е повишила и по трудно се поддават на манипулации.Едва ли вече хората вярват, че ДПС е гарант за права и свободи.То самото име вече е архаично.Мисля , че отдавна се извоюваха всички възможни права и свободи освен най- важната икономическата, която е проблем за цялата нация.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #971 on: December 02, 2011, 21:59 »
  То е ясно,че са извоювани.Или по-скоро - придобити.Но как ще обясниш на дядо от село,че са неприкосновени?Особено след събития,случили се само в рамките на последните сто години?
 Затова хората имат нужда да виждат гарант.Може и да не е,но те така го виждат.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #972 on: December 04, 2011, 12:57 »
  То е ясно,че са извоювани.Или по-скоро - придобити.Но как ще обясниш на дядо от село,че са неприкосновени?Особено след събития,случили се само в рамките на последните сто години?
 Затова хората имат нужда да виждат гарант.Може и да не е,но те така го виждат.

Това е пустата му българска болест-за нас ни трябва постоянно някой друг да ни защитава,някой друг да ни помага-чакаме рицарят на белия кон.А е нужно нещо съвсем малко-да вярваме в собствените си сила и възможности.

Поздрави

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #973 on: December 06, 2011, 20:08 »
И един въпрос-
Ако Мустафа Кемал, наречен Ататюрк беше работил за ПОМАЦИТЕ.

Чели седем възродителни процеса над помаците
в тези 130 години и пак не са се отрекли от същноста си.

Няма малък и велик народ!Всеки народ  е творил и дал нещо!
Но най изтрадалия си оставаме ние ПОМАЦИТЕ.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #974 on: December 09, 2011, 13:29 »
Арменците според мен са по изстрадали и според много други ! Нещо за страданията на помаците не съм чел другаде освен  тук.Въпрос на критерий.