Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872705 times)

0 Members and 74 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Ние сме просто Помаци!
« Reply #240 on: November 28, 2008, 03:46 »
Снейк,ето че сам издаде душата си. Значи ти съдиш за хората по религията им? Така ли Снейк? Колко малодушно,глупаво и недостойно. Аз съм християнка и регистрирайки се тук,се опитах да намеря добър тон и отношение от съфорумците-мюсолмани и го получавам,разбира се с изключение на теб предубедено и озлобено момче. Но запомни от мен-такива като теб,с души пълни с умраза,никога не са щастливи,те тровят себе си и нямат душевен мир,ти си един нещастен човек Снейк.
  Сайта е отворен за всички Yovana,както света,мога да те уверя да си пишеш спокойно,има различни и по консервативни позиции като по горе ,но основното е хора всякакви по света да споделим и запазим идентичноста и характера на този помашки народ съхранил и оцелял,ето затова работим заедно от БГ от Брезница-през Турция,Белгия,Франция,Америка..къде ли не сме се събрали тук с една цел-да съхраним себе си,да съхраним обичаите ни,да се съхраним като народ дето ни има,да оставим на децата ни да казват гордо-ПОМАК СЪМ! Това е.....

Offline jemal

• Historian
« Reply #241 on: December 26, 2008, 10:29 »
Страхотна дискусия момчета, мойте поздравления към всички взели участие. Наистина на моменти прехвърчат искри, но нали в спора се ражда истината, така че дерзайте.  Преди стотина години някой беше казал, че разбира светът единствено, като поле за културно съревнование между народите.

Весела Коледа и Щастлива нова 2009 година

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #242 on: December 26, 2008, 12:15 »
Страхотна дискусия момчета, мойте поздравления към всички взели участие. Наистина на моменти прехвърчат искри, но нали в спора се ражда истината, така че дерзайте.  Преди стотина години някой беше казал, че разбира светът единствено, като поле за културно съревнование между народите.

Весела Коледа и Щастлива нова 2009 година
  Джемал добре дошъл в Сайта ни.Тука ще намериш приятели! Пиши ми,знаеш...

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #243 on: December 26, 2008, 22:52 »
Oshte edin nov chlen v Saita ni.... :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #244 on: January 31, 2009, 04:35 »
Temata e tolkova obshirna,che moje da si sporim kolkoto iskame.Istinata e v samoto zaglavie mnogo prosto Nie sme POMACI !  Vyprosa go svejdam do tova da priemem tozi fakt v nas,i ne samo nie,Balkanite i Sveta znae za nas.Drug e vyprosa,che razdelenieto na granicite razdeli tozi narod v Severna Gyrciq,Kosovo,Makedoniq,otchasti i v Albaniq.I vyv vsichki tezi dyrjavi i do dnes prodyljava politikata na nepriznavane na tozi narod! Kakvo shte ni spasi? kak da predadem na decata ni proizhoda si i da sme gordi otgovora e samo edin-" Samoopredelenieto  che sme POMACI e spasenieto",neka vseki ot nas za sebe si osyznae tova i da priemem fakta che sme tuk pomacite-i v BG,TR,Balkanite,Sveta...

Offline Яковка

• Candidate member
  • *
« Reply #245 on: February 05, 2009, 09:16 »
Здравейте и от мен,
Много се радвам, 4е попаднах на този сайт! Искам само да кажа, 4е също съм помакиня и 4е винаги съм се 4увствала разли4на и душата ми никога не е намирала покой. Една ве4на вътрешна борба за самоопределение. Мисля оба4е, 4е заглавието на темата важи с пълна сила за мен. Про4етох я до половината, ще я про4ета цялата. Много е хубаво да срещна хора като вас, сродни души по съдба, хора които 4увствам наистина близки. Благодарна съм много на създателите на сайта и на вси4ки, които споделят своите мисли и 4увства тук, на вси4ки помаци. Аз живея в САЩ от половин година, моят съпруг е американец. Той намери сайта между другото и се интересува от нашата история, като не вярва на официалната такава. Аз просто искам да съм гражданин на света, защото наистина така ми е по леко. Не се гордея с произхода си, нито се срамувам от него, просто го приемам, но в същото време не желая да бъде грешно разбран или тълкуван. Не се 4увствам българка, кво да направя, но имах период в живота в който страдах заради това и не исках да съм такава каквато съм. Никога в живота си никой не ми е казвал, 4е е помак, незнам аз ли наистина не срещах помаци, те ли не си казваха. Сега изведнъж, тази ве4ер, в този сайт, толкова пъти про4етох, "аз съм помак", и толкова хубаво ми стана от това. Освобождаващо е някак си и ми повлия и на мен да излея душата си. За нашата култура, тясно пазена и затворена , е много вълнуващо, да имаме това свободно пространство тук, нещо като трибуна, където вси4ки да сме заедно и да се подкрепяме.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #246 on: February 05, 2009, 09:34 »
Здравейте и от мен,
Много се радвам, 4е попаднах на този сайт! Искам само да кажа, 4е също съм помакиня и 4е винаги съм се 4увствала разли4на и душата ми никога не е намирала покой. Една ве4на вътрешна борба за самоопределение. Мисля оба4е, 4е заглавието на темата важи с пълна сила за мен. Про4етох я до половината, ще я про4ета цялата. Много е хубаво да срещна хора като вас, сродни души по съдба, хора които 4увствам наистина близки. Благодарна съм много на създателите на сайта и на вси4ки, които споделят своите мисли и 4увства тук, на вси4ки помаци. Аз живея в САЩ от половин година, моят съпруг е американец. Той намери сайта между другото и се интересува от нашата история, като не вярва на официалната такава. Аз просто искам да съм гражданин на света, защото наистина така ми е по леко. Не се гордея с произхода си, нито се срамувам от него, просто го приемам, но в същото време не желая да бъде грешно разбран или тълкуван. Не се 4увствам българка, кво да направя, но имах период в живота в който страдах заради това и не исках да съм такава каквато съм. Никога в живота си никой не ми е казвал, 4е е помак, незнам аз ли наистина не срещах помаци, те ли не си казваха. Сега изведнъж, тази ве4ер, в този сайт, толкова пъти про4етох, "аз съм помак", и толкова хубаво ми стана от това. Освобождаващо е някак си и ми повлия и на мен да излея душата си. За нашата култура, тясно пазена и затворена , е много вълнуващо, да имаме това свободно пространство тук, нещо като трибуна, където вси4ки да сме заедно и да се подкрепяме.
 Много се радвам Яковка,че си тук,аз пиша също от САЩ! От както съм в сайта www.pomak.eu да си призная няма ден да не съм тук,слушам помашки песни,филми,дискусия за произхода и историята ни! Добре дошла сред нас,нека заедно се радваме!

Offline SEVT XX

• Member
  • **
« Reply #247 on: February 10, 2009, 04:24 »
Heasiel,pozovavash se na genetichni izsledvaniya,no otkroveno pishesh yavni gluposti.<primeri-irlandcite spadali kam germanskiyat pul-100% laja,tova sa kelti.Druid-jrec /pri germ anite/-gluposti,pri keltite.Shveytsarcite naslednici na rimlyanite,gluposti-50%naslednici na keltite,30% na germanite.Yavno pri tebe razlikamejdu kelti i germani nyama.
Druga chudesiya -saxoncite bili samo v Aglia,stiga ,ti mai beshe germanka-Drezden na koya oblast beshe stolitsa-mayna SAXONIYA,a Frankite sreshtu kogo se srajavat dalgi godini za parvenstvo vav FRANKSKATA IMPERIA-sreshtu SAXONCITE.
A che niyamalo genetichen material ot nashite pradedi  TRAKITE-HAHAHAHA.......

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #248 on: February 10, 2009, 07:18 »
Heasiel,pozovavash se na genetichni izsledvaniya,no otkroveno pishesh yavni gluposti.<primeri-irlandcite spadali kam germanskiyat pul-100% laja,tova sa kelti.Druid-jrec /pri germ anite/-gluposti,pri keltite.Shveytsarcite naslednici na rimlyanite,gluposti-50%naslednici na keltite,30% na germanite.Yavno pri tebe razlikamejdu kelti i germani nyama.
Druga chudesiya -saxoncite bili samo v Aglia,stiga ,ti mai beshe germanka-Drezden na koya oblast beshe stolitsa-mayna SAXONIYA,a Frankite sreshtu kogo se srajavat dalgi godini za parvenstvo vav FRANKSKATA IMPERIA-sreshtu SAXONCITE.
A che niyamalo genetichen material ot nashite pradedi  TRAKITE-HAHAHAHA.......
SEVT XX,докога  ще пишеш общи приказки и мохабет лаф да става.Когато се говори за такива важни неща исторически са важни фактите или нещо документирано.Писахте и в другата тема за Идентичноста на помаците и пак ваши хипотези колко процента в гените имало помаците,българите.Не разбрахте ли че тука в помак.eu има историци които боравят с факти а не казал-рекъл!

Offline bello

• Adviser
  • Göçler, göçler, göçler...
« Reply #249 on: February 10, 2009, 10:13 »
  Сайта е отворен за всички Yovana,както света,мога да те уверя да си пишеш спокойно,има различни и по консервативни позиции като по горе ,но основното е хора всякакви по света да споделим и запазим идентичноста и характера на този помашки народ съхранил и оцелял,ето затова работим заедно от БГ от Брезница-през Турция,Белгия,Франция,Америка..къде ли не сме се събрали тук с една цел-да съхраним себе си,да съхраним обичаите ни,да се съхраним като народ дето ни има,да оставим на децата ни да казват гордо-ПОМАК СЪМ! Това е.....
Благодаря ти много вярно това, което се казва, Nazmi

Offline SEVT XX

• Member
  • **
« Reply #250 on: February 10, 2009, 14:21 »
Ami imenno zatova reshih da vzema otnoshenie,zashtoto vidyah kakvi "istorici " si uprajnyavat pisaneto tuk.Vijte,koy kak se samoopredelya,si e negov lichen izbor ,no no istoricheskite fakti saneshto razlichno.Vlizaneto mi tu beshe sontanno,taka che ne sam podgotven v tozi moment da vi predstavya izvoricheski izvori/shte go napravya ,obeshtavam/,no poznaniyata mi po istoriya sa dostatchno golemi ,za da me karat  da se smeya na pisaniyata na takiva vidni "istorici",kato Neo naprimer

Offline SEVT XX

• Member
  • **
« Reply #251 on: February 10, 2009, 15:45 »
I posledno-ponyakoga  da se opitvash da dokazvash neshta ,ochevadeshti ,e prosto zaguba na vreme.Primeri-po-gore,koe ot tezi neshta tryabva da dokazvam,che irlandcite ne mogat po nikakav nachin da se prichislyt kato naslednici na starite germani,che to e yasno za vsyako irlandche ot 5-ta grupa na detskata gradina,imenno protiv tezi naslednici irlancite se boryat za svuata svoboda 700g.Irlabndcite sa naslednici nakeltskite plemena ,doshli tuk 5-6 v pr.n.e ot rayona na dneshna Galicia v Ispania-3000 semeistva s predvoditel Melo/vprochem galiciiskata gaida se naricha GAITA,povod za razmisal/.
Koedrug da dokazvam,che Drezden e stolitsa na Saxonia,vse edno da dkazvam ,cheSofia e stolitsa na Balgaria.
Ili che nyamalo chist genetichen material ot NASHITE PRADEDI-TRAKITE.....

Offline şevket

• Member
  • **
« Reply #252 on: February 11, 2009, 17:37 »
Nie ne sme prosto pomaci,zaştoto kogato kajem çe sme pomaci vednaga kazvat,çe sme bılgari ,ne samo bılgari no kazvat oşte,çe sme i hristiani a zabravat,çe te sa pokrısteni Kato imate na ispredvit,çe v rodopite ima nadgrobni kamıni ot predi osmancite.Naprimer,v ribnovo ima kamıni s arabski nadpisi ot predi 800 godini toçno zatova prez totalitarnia rejim çupeha nadgrobnite kamıni. ???

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #253 on: February 11, 2009, 17:49 »
Nie ne sme prosto pomaci,zaştoto kogato kajem çe sme pomaci vednaga kazvat,çe sme bılgari ,ne samo bılgari no kazvat oşte,çe sme i hristiani a zabravat,çe te sa pokrısteni Kato imate na ispredvit,çe v rodopite ima nadgrobni kamıni ot predi osmancite.Naprimer,v ribnovo ima kamıni s arabski nadpisi ot predi 800 godini toçno zatova prez totalitarnia rejim çupeha nadgrobnite kamıni. ???
Шефкет, ако наистина има надгробни плочи на арабски от преди 800 години в района на Рибново, то това е нещо уникално и много интересно.
Можете ли да сложите фотография на такава плоча, превод на текста и кой и кога е датирал тази плоча?
През 1200 година араби в Рибново...това ще е сензация!

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #254 on: February 11, 2009, 21:45 »
И аз ще се радвам да ги видя на снимка.