Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 860041 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Ynt: Ние сме просто Помаци!
« Reply #750 on: March 01, 2010, 11:54 »
Балканджи, защо ми се струва, че и ти се правиш на неразбрал.Не прочете ли поста на Иса.Следва се линията на Единния Бог, още от Адем а.с., чието продължение е исляма.
Гедже, исляма като религиозна доктрина, със всичките си правила и религиозни догми възниква през 7 век в територията на днешна Арабия, когато Коран и Керим е низпослан на Мохаммед САС. преди това като монотеистични религии следващи линията на Адам (Адем) са съществували юдаизма и християнството. Това са доказани факти, неоспорими. Исляма възниква през 7 век!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #751 on: March 01, 2010, 12:01 »
Изпуснах нишката!

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #752 on: March 01, 2010, 12:04 »
Изпуснах нишката!
Не си, просто не си я доизплела. ;)

Offline Pomak-Spartak

• Avarage member
« Reply #753 on: March 01, 2010, 14:14 »
А тъй като днешните българи са славяни, дай да но светнеш славяните с каква религия са дошли оти гледм че си голям капацитет в историческите науки ;)
Имам голямо желание да те светна, но капацитета на този сайт за съхраняване на информация май, че е с много малък обем за да се направи това, без да го прегреем!  ???
И с голямо желание, защото съм убеден, че на теб ще ти трябват доста светкавици и Gb-айтове памет да ти се прояснят тези въпроси, без да прегрее  и изгори този сървър на който се намират в момента Помаците!  :o
За повече сведения за славяните, може да потърсиш някой славянски такъв!  8)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #754 on: March 01, 2010, 14:22 »
Имам голямо желание да те светна, но капацитета на този сайт за съхраняване на информация май, че е с много малък обем за да се направи това, без да го прегреем!  ???
И с голямо желание, защото съм убеден, че на теб ще ти трябват доста светкавици и Gb-айтове памет да ти се прояснят тези въпроси, без да прегрее  и изгори този сървър на който се намират в момента Помаците!  :o
За повече сведения за славяните, може да потърсиш някой славянски такъв!  8)
Ами питам те оти се оказа голям капацитет по вярата и религиозните предпочитания ан прабългарите, пък викам ей евала сигурно ей това момче знае и славянето нещо- мюсюлмани ли са били, езичници ли будисти ли. Ама нейсе неще да каже, вай вай вай тъй ще си остана непросветен и тънещ в тъмнина. Добре че поне за прабългарите вече знам, че поне малко от малко да ми олекне на душата.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #755 on: March 01, 2010, 14:43 »
Виждането за помаците е все още неправилно и това според мен се дължи най вече на незнанието за тях -малкото информация спомага да се създаде една невярна представа .
За съжаление тази грешна представа иде не само от вън но и от вътре от самата общност там където съществува като такава защото се потдържат тези меко казано ненаучни и направо смехотворни-то не бяха арабски -тюркски и пр. теории без да се вземат под внимание реалностите езика обичаите общите фамилни имена със другите обитатели на пр. Родопа планина а истината според мен -и не налагам тезата си е че те са тук толкова дълго колкото са и другите[/българите-християни] и са рожба на същата тази земя.
По отношение вярата в никакъв случай не бива да бъдат наричани предатели отстъпници и пр.това почива пак на неграмотност защото освен другото има достатъчно данни и за доброволно преминаване към исляма по ред причини пък и това какво са решили дедите им не натоварво потомците им с тежеста на решението им -каквото и да е правилно или неправилно.

[/quote
Виждането за помаците е било неправилно и не само това то е и изопачено по вьзможно най грозният начин с цел да се покаже по очеваден начин,как те са сгрешили,като са приели исляма и трябва да се вьрнат кьм корените си и в лоното на православната цьрква.Напоследак все повече ще се говори за помаците и дори да има много теории ще се стигне до истината а тя е очевадна помаците ги има и те са сред нас и занапред Бьлгария ще вьзлага надежда за оцеляване  и запазване именно на тях.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #756 on: March 01, 2010, 15:09 »
Виждането за помаците беше неправилно  и нещо повече дори то беше изопачено по вьзможно най грозен начин само и само да се покаже на тези хора,че те са допуснали много голяма и срамна грешка,като са предали вярата си и са приели исляма.Правеше се всичко вьзможно това да бьде напомняно непрекьснато за да се осьзнаят грешниците.Сега времената са много по различни и колкото и "смехотворни" теории да има според някои за произхода и то всички водят до това,че помаци е имало, има и ще има,религията,която са изповядали е и ще бьде исляма. В това отношение Бьлгария дьлжи много на помаците и рано или кьсно тя трябва да даде полагащото им се защото един ден тя ще разчита именно на този етнос за физическото си оцеляване.Може би това ще прозвучи много крайно на някои но просто трябва да се погледнат статистиките и реалното сьстояние на нещата в Родината ни.

Свободен чове

• Guest
« Reply #757 on: March 01, 2010, 15:21 »
И защо точно на нас да се разчита за физическото оцеляване на българската нация. И ние помаците, и турците и българите разждаме по едно дете. Ама че изкривен помашки шовинизъм.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #758 on: March 01, 2010, 15:54 »
И защо точно на нас да се разчита за физическото оцеляване на българската нация. И ние помаците, и турците и българите разждаме по едно дете. Ама че изкривен помашки шовинизъм.
Цецо няма нищо изкривено  още по малко пьк помашки шовинизам.Лично аз не познавам помашко семейство с помалко от две деца мнозинството са с по три.Освен числеността,която не е маловажна разбира се имам предвид и много други неща,като например,че при помаците привьрзаноста кьм родният край и родителите е най силна и т.н...

Свободен чове

• Guest
« Reply #759 on: March 01, 2010, 16:00 »
То ако е за познанство, аз имам братовчеди които са 9 деца, майка ми са 6 деца. Ти говориш за бъдещето. А ако се вгледаме в настоящето, всички млади помаци имат макс. по едно дете. Демографските статистики го доказват много ясно.

Offline Serif mkd

• Adviser
« Reply #760 on: March 01, 2010, 17:14 »
Преди пророка Мохаммед САС мюсюлмани не е имало, по простата причина че Коран и Керим е низпослан нему. И от Мохаммед САС тръгва исляма. Така че е смешно, да се твърди, че който и да е било винаги е бил мюсюлманин. Всяка една групоа от хора преди да приеме исляма е имала друга религия.
        Balkandzija ! Iako ste aut od tyemava samo kratko objasnenie .Ne si vo pravo !Eve zosto :
    1. Islam vo bukvalen prevod e pokornost ,predanost kon Boga.
    2.musliman e onoj koj e pokoren i predan na Boga
    3.Kur'ani Kerim e praten na celoto choveshtvo ili na svetovite preku pejkamer Muhammed a.s.
  "Ve ma erselnake illa rahmeten lil allemin",(Kur'an) sto znachi "Nie te isprativme kako milost za svetovite"....znachi ,Kur'an ne e ispraten posebno za nekoj chovek ili narod !!!
    4 Islamot "ne trgva"od Muhammed a.s! ami od Adem a.s i drugite kako Nuh a.s, Ibrahim a.s,Ishak a.s,Musa a.s,Isa a.s ..koi bile pokorni na Boga i predani neizmerno pa spored toa bile muslimani vo taa smisla .Znam deka ke prozvuci paradoksalno no toa e sustinata na religijata .
   Pozdrav!

Offline Hat

• Moderator
« Reply #761 on: March 01, 2010, 17:16 »
Аз имах предвид настоящето в момента при нас е така с по 2-3 деца са младите.Вьзрастните хора казват едно дете хич дете поне двечки а най добре е трички.Незнам за какви демографски статистики говориш ако искаш прочети ги още един пьт и виж за кой етнос конкретно
То ако е за познанство, аз имам братовчеди които са 9 деца, майка ми са 6 деца. Ти говориш за бъдещето. А ако се вгледаме в настоящето, всички млади помаци имат макс. по едно дете. Демографските статистики го доказват много ясно.
става вьпрос.

Свободен чове

• Guest
« Reply #762 on: March 01, 2010, 18:26 »
Аз имах предвид настоящето в момента при нас е така с по 2-3 деца са младите

И аз говорех за помаците де. Не знам как е там на Север където си ти, но тук в Смолянско раждаемостта е една от най-ниските в България. Документи има много, разрови се и ще се убедиш. Сам знаеш, че всичко в Смолянско е помашко.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #763 on: March 02, 2010, 00:17 »
Hat, казваш че винаги са били предците ти помаци мюсюлмани, а преди Хиджра какви са били?
  Айде да не те питам твоите какви са били преди Христа!Даже преди цар Бориса!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #764 on: March 02, 2010, 08:38 »
 Айде да не те питам твоите какви са били преди Христа!Даже преди цар Бориса!
Можеш спокойно да ме питаш и право ще ти кажа. Моите (които в общи линии съвпадат с твоите) са били езичници преди Христа и преди цар Бориса. И едните и другите ми деди (и траки и славяни) са почитали много богове и свръхестествени същества, някои от които почитаме и днес.