G-n Paskov,zna4i tova koeto sum prejivail az nee bilo istina,kogato voinicite naso4iha dulata si kum nas da ni smeniat imenata.Zna4i,az da viarvam na tvoite izmislici a ne na moite o4i.A,ako misli6 ,4e sum roden sled 1984-god.,mnogo se luje6.Vie po tozi na4in nasajdate na mladite,4e tova nee bilo istina,4e nie si izmisliame.Zna4i tezi ,koito ostaviha kostite si zaradi ednoto ime i religia sa na6a izmislica.Taka e, sitia na gladnia ne viarva.Zna4i "Otkradnati o4i " e izmislica,puk az mislia ,4e sa spesteni dosta luji.Polojenieto 6te6e da e kato v Kosovo,ta daje i po lo6o.
Snake, аз никога и никъде не съм отричал случилото се през последния възродителен процес, защото му бях съвременник и живях с човек от тези региони в една квартира, и много добре знам как се чувстваха хората и какво е станало.
Никога в моите постинги не съм ви предлагал дилемата, че щом моето е вярно, възродителния процес не се е случвал.
Напротив!
Винаги съм наричал политиката на официалната българска държава към помаците, особенно през 20 век -
неадекватна и неправилна. Проверете в архива на моите постинги и ще се убедите сам.
Но това не значи, че щом "Откраднати очи" рисува реални събития, "Време разделно" е лъжа и пропаганда.
В този форум от много форумци като червена линия се прокарва истерично българомразие, противопоставяне, конфронтация.
Това е от нежелание да се разберат събитията и да се види техния генезис. И тези исторически факти, за които аз пиша, не са моя измислица, а доказуеми и проверяеми с данни и източници, които давам и съм готов да давам.
Понеже помаците са попадали последователно между чука и наковалнята на
средновековната българска държава (богомилите и павликяните от тях), после на
османската империя (насилственното ислямизиране, без да отричаме и доброволното), а впоследствие вкарването на част от тях в потушаването на Априлското възстание, то ест, братоубийственна война по нареждане на турските управители, и накрая: реванша от
четите и комитите, и
неадекватната политика на българската държава през 20 век, се получава следното:
1. Много помаци започват свято да вярват, напук на език, обичаи и исторически данни, че не са ислямизирани българи. Не защото е вярно или може да се докаже, а
защото са обидени за лошото отношение на българската държава през 20 век и особенно през комунизма.
Не искайки при това нито да видят, нито да разберат, че
тази държава не е държава на българите, а на безродните комунисти, които откъснаха Македония и македонските българи от тялото на страната и народа, и смляха за тези години много повече не-комунисти в Белене и в другите лагери на смъртта, отколкото има репресирани мюсюлмани. Но това обидените помаци като вас не щат нито да го знаят, нито да го признаят.
Защото емисарите на трибуквенната криминална организация и подконтролното им мюфтийство ви казват: "
Българите са лоши, и те са виновни за бедите ви. А през османската империя за вас е било рай, така че, дръжте се за Турция и турците."
Без да уточняват, че понятието турци възниква преди по-малко от 100 години, и го е въвел чисто административно Мустафа Кемал Ататюрк, пак с насилие при това! Който впрочем ви е минимум на 50% рода: тюрки и турци синеоки блондини няма, а майка му: Зюбейде ханъм, е от Битолско, то ест, помакиня. За справка - погледнете който и да е негов портрет, даже и черно-бял да е!
2. Това отродяване, което е в ход от емисарите на трибуквената организация по поръчка на централи от югоизточната ни съседка, не е предназначено да донесе добро на помаците, а разделение и отслабване на българите като цяло. Това е просто поредното удобно яхване на настроенията на помаците, за да ви вкарат в защита на своите геополитически интереси, нищо повече!
Старата формула "разделяй и владей" не е римска, а еврейска, и от 59 султани на османската империя 52 са евреи. Значи - Турция може да обединява орел, рак и щука, народи, които нямат нищо общо помежду си, освен администрацията на Византия (която на етническа принадлежност впрочем никога не е посягала!), и ги нарича етнически турци, но това не е асимилация и насилие!
А това, че помаците реално по кръв, род и произход са българи, било асимилация, насилие и лъжа!
Ами докажете го!
Само не с надгробни камъни на арабски и не с религиозна принадлежност, защото тези 2 фактора изобщо
не са етноопределящи. Ако упорствате в съмнението си, че не са определящи, само дайте знак, и ще ви го докажа дуракоустойчиво и понятно в отделен постинг.
3. Аз бях свидетел на насилственна смяна на имената, не на религия!
Ако говорим за 80-те години, религия никой не ви е пипал!
И то е близко до ума - за комунистите всяка религия беше лоша, защото беше "опиум за народа"!
И кота "0" на моя роден Димитрвград е застлана с костите на християнски свещенници, заставени да работят робски от комунистите, защото за тях ислям и християнство бяха еднакво лоши.