prez 14-15vek osmanskata imperia zapo4va masovo da zaselva uzi,pe4enezi kumani,yuruci na balkansiyat poluostrov,te idvali ot neplodododnata Anadola ise zaselvali v plodorodnite zemi na balkanite,s tozi hod sa6to se celyalo da imat kontrol nad ostanaloto naselenie,yurucite bili skotovadi jivotnovadi te pomagali na armiyata katoya snabdyavali s produkti,koji,mleko ,meso sa6tos jivotni za ezda,
halikan, кой и кога ви го е казал, това подчертаното? Къде сте го чели?
Имате ли с какво да потвърдите тези данни, като сериозни източници, или това са спомени от мултиплицираните от Тео "данни" нито веднъж досега не доказани си нищо?
Юруци са заселвани, безусловно, за това и топонимите говорят. Но кога, от кого, при какви обстоятелства и в какви количества, аз поне не знам.
Вие знаете ли?
Можете ли да цитирате?
----
За узи, печенеги и кумани ми става интересно. Тео дотук нито веднъж не даде никакви източници, които да потвърдят нито периода, нито количествата, нито даже самия факт на заселването.
Печенегите и куманите са живели в приастраханските, после в приазовските и северночерноморските степи, и са много добре познати и описани от древните хронисти на руснаци, украинци и на другите народи от тези краища. И топоними с думата "печенег" има и днес в румънска Добруджа, но са много малко: 3-4 села, не повече.
Узите и днес си живеят отвъд Дунава.
Как и защо османската империя ще заселва или даже преселва тези хора в България, още по-малко, в сериозни количества, когато тя практически никога не е имала юрисдикция над тези райони?
Ако не можете да отговорите на въпросите ми, и да докажете думите си, ставате дует с Тео, който по политически съображения мултиплицира "виденията си", без, естественно, да извади нито едно доказателство дотук!