Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 860172 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #930 on: November 28, 2011, 13:28 »
Човек без памет е загубен; народ без история е обречен: той е в предверието на смъртта си.
Най-здравата защита  срещу асимилация е в познанието на историята на собствения му етнос.
С това познание той не може да бъде с ниско самочувствие и дребнави цели и идеали, не може да бъде манипулиран или нечий роб. Защото живее в свобода и дарява такава.
.............
Затова необходимо условие за бъдещо съществуване е да имаме своя история, а не такава, писана от чужденци.

За съжаление в българската история (историография) са се намесвали какви ли не чужденци и българи, които на практика са обслужвали чужди цели.
На мен лично ми е все едно дали пра-пра-пра-родителите ни са дошли от Иран или от Алтай, но си давам същевременно сметка и колко извори за унищожени от ромеи и гърци, проруски, просъветски, прорумънски, просръбски и протурски учени - било то българи, сърби, французи, чехи и прочие...напълно съзнателно.
Нарочно поставям на първо място пра-пра-пра-родителите ни, защото виждам, че оттам започват големите питания през последните 20 години. Затова и не познаваме забранените трудове на редица български учени писани преди комунизма, наложен в България с кръвопролития, масово унищожение на основите на българското гражданско общество.  :)
Задавам си и въпроса виждайки в последните години очевидни фалшификации и клевети спрямо България кой има интерес да поддържа напрежение и злословието спрямо в страната ни и извън нея.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #931 on: November 28, 2011, 13:42 »
За съжаление в българската история (историография) са се намесвали какви ли не чужденци и българи, които на практика са обслужвали чужди цели.
На мен лично ми е все едно дали пра-пра-пра-родителите ни са дошли от Иран или от Алтай, но си давам същевременно сметка и колко извори за унищожени от ромеи и гърци, проруски, просъветски, прорумънски, просръбски и протурски учени - било то българи, сърби, французи, чехи и прочие...напълно съзнателно.
Нарочно поставям на първо място пра-пра-пра-родителите ни, защото виждам, че оттам започват големите питания през последните 20 години. Затова и не познаваме забранените трудове на редица български учени писани преди комунизма, наложен в България с кръвопролития, масово унищожение на основите на българското гражданско общество.  :)
Задавам си и въпроса виждайки в последните години очевидни фалшификации и клевети спрямо България кой има интерес да поддържа напрежение и злословието спрямо в страната ни и извън нея.

За да се пооправите малко трябва да започнете от самите вас. Първо вие се оправете и ще видите че светът не е чак толкоз лош. Вие сте с главата надолу и всичко ви е криво и на терсене ;D ;D ;D

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #932 on: November 28, 2011, 14:03 »
Ти вместо да висиш в сайта започни да се самообразоваш и да провериш дали пра-пра-прадядо ти не се е казвал Велко, както пишат учените. Стига гледа наоколо. 8)

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #933 on: November 28, 2011, 14:11 »
   Не е въпросът в това как се е казвал прадядото.Разковничето е в манталитета.И по мои наблюдения той се предава наследствено по-добре и от гените.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #934 on: November 28, 2011, 14:43 »
   Не е въпросът в това как се е казвал прадядото.Разковничето е в манталитета.И по мои наблюдения той се предава наследствено по-добре и от гените.

Грешиш Караибрахим-манталитета се налага от средата в която живеем,а не от гените и ще ти дам пример.

Имаше едно циганче изоставено от родителите си.Отгледано е в дом за сираци в град Ловеч-много възпитано момче навършило 18,живее с други деца на квартира-работи-справя се.Беше писало до "Море от любов" да му ги открият родителите.Те го направиха-излязоха многодетни цигани от кв.Лозенец в Стара Загора живеещи от социални помощи.Срещнаха се-момчето видя как живеят,как живеят братята и сестрите му,тяхното възпитание-манталитетът им- и се зарадва,че е отгледан от държавата,а не от тях.
Това го каза в квартирата си в Ловеч.

Това момче не се различаваше по възпитание от повечето добре възпитани деца-а се различаваше коренно от собствените си братя и сестри.

Затова твърдо заставам над думите си,че мантелитета не се унаследява,а се създава от средата в която живеем.

Поздрави.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #935 on: November 28, 2011, 16:09 »
Ти вместо да висиш в сайта започни да се самообразоваш и да провериш дали пра-пра-прадядо ти не се е казвал Велко, както пишат учените. Стига гледа наоколо. 8)

svetulchice, няма нищо лошо в името Велко но за мен по е важно че сега няма Велко в рода ми. Значи едно време дедите ми са решили да няма  Велко за което аз им дължа голяма благодарност. И разбери че аз съм в този форум за да общувам с ''моята си черга'' но такива като теб забравят че тук са гости и постоянно ни натрапват за някакъв си ''Велко'' което го окачествявам като безочливост. Вместо да се засрамите от предишните гаднярски опити за насилствена християнизация продължавате с духа на червените фашисти  и цапате форума. Аман от нео-възродители и фашисти като теб. Мислиш си че си се самообразовала но като те гледам какви ги ръсиш ми става ясно не само за първите ти 7 но и за средата в която си израснала. Айде ся марш при твоя си ''Велко'' че дяволите ще те вземат ;D :D 8)

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
« Reply #936 on: November 28, 2011, 16:21 »
Грешиш Караибрахим-манталитета се налага от средата в която живеем,а не от гените.

Абсолютно вярно. Така както човек не се ражда престъпник, а се оформя като такъв под влияние на средата, в която живее. Всички деца се раждат чисти и непокварени като бял лист хартия. Генът е определящ само за тяхната интелигентност, т.е. умствени способности. А добродетелите се възпитават във времето от родителите и средата, в която децата израстват.

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
Re: Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #937 on: November 28, 2011, 16:22 »
svetulchice, няма нищо лошо в името Велко но за мен по е важно че сега няма Велко в рода ми. Значи едно време дедите ми са решили да няма  Велко за което аз им дължа голяма благодарност. И разбери че аз съм в този форум за да общувам с ''моята си черга'' но такива като теб забравят че тук са гости и постоянно ни натрапват за някакъв си ''Велко'' което го окачествявам като безочливост. Вместо да се засрамите от предишните гаднярски опити за насилствена християнизация продължавате с духа на червените фашисти  и цапате форума. Аман от нео-възродители и фашисти като теб. Мислиш си че си се самообразовала но като те гледам какви ги ръсиш ми става ясно не само за първите ти 7 но и за средата в която си израснала. Айде ся марш при твоя си ''Велко'' че дяволите ще те вземат ;D :D 8)

Това прозвуча доста посредствено... И то към една дама.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #938 on: November 28, 2011, 16:25 »
Абсолютно вярно. Така както човек не се ражда престъпник, а се оформя като такъв под влияние на средата, в която живее. Всички деца се раждат чисти и непокварени като бял лист хартия. Генът е определящ само за тяхната интелигентност, т.е. умствени способности. А добродетелите се възпитават във времето от родителите и средата, в която децата израстват.

Защо тогава не осигурявате необходимите условия за ромите та сте ги оставили на произвола на съдбата им. какви европейци сте вие? ;D

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #939 on: November 28, 2011, 20:23 »
Грешиш Караибрахим-манталитета се налага от средата в която живеем,а не от гените и ще ти дам пример.

Имаше едно циганче изоставено от родителите си.Отгледано е в дом за сираци в град Ловеч-много възпитано момче навършило 18,живее с други деца на квартира-работи-справя се.Беше писало до "Море от любов" да му ги открият родителите.Те го направиха-излязоха многодетни цигани от кв.Лозенец в Стара Загора живеещи от социални помощи.Срещнаха се-момчето видя как живеят,как живеят братята и сестрите му,тяхното възпитание-манталитетът им- и се зарадва,че е отгледан от държавата,а не от тях.
Това го каза в квартирата си в Ловеч.

Това момче не се различаваше по възпитание от повечето добре възпитани деца-а се различаваше коренно от собствените си братя и сестри.

Затова твърдо заставам над думите си,че мантелитета не се унаследява,а се създава от средата в която живеем.

Поздрави.

Никъде не съм казал,че манталитета се налага от гените.Чети внимателно.По този повод днес прочетох следното: http://obrazovanie.zazz.info/?cat=2511

Само ще допълня - в една друга статия по този повод с думи прости беше обяснено,че функционално неграмотни включва и неправилното разбиране на определен текст. С две думи - четеш добре,но не схващаш  ;D

Относно манталитета твърдо стоя зад думите си.Съгласен съм,че околната среда е определяща,но околната среда са именно онези,които са ти предали своите гени.Поне през първите 7 години.Естествено,има и изключения.

И не вярвай много на телевизора,Расате.Огледай се в реалния живот.

Offline erol.elis

• Member
  • **
« Reply #940 on: November 28, 2011, 20:28 »
Svetlina = Гробовна тъмнина / ти си толкова жалко същество!!!
Ако ти е много интересно, мога да ти изпратя информация за рода си (макар че, изобщо не заслужаваш)!
Там е указано че, съм девета генерация от описаното си родословно дърво. Прародителят ми който е започнал да описва наследниците си се казва АХМЕТ ДЖАКМАН! Вероятно с тези 8 генерации преди мен и моите 48 години са доказателство че, става думи за период не по малко от 150 - 200 години!
По добре ти да провериш дали "пра-пра-прадядо ти не се е казвал Вели", както пишат учените! И наистина "Стига гледа наоколо".

Offline erol.elis

• Member
  • **
« Reply #941 on: November 28, 2011, 20:48 »
Къв веркович? Аз ти казвам, че съм я слушал песента в село Селця на път от нова махала към Девин! А какво са чествали помаците, преди да се роди Мохамед? :)
Вологез, много ми е трудно да намеря някого когото да попитам какво са чествали помаците преди да се роди пророка ни Мохамед (С.А.В.), но днес категорично знам че, коледа не празнуват!

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #942 on: November 28, 2011, 22:11 »
, но днес категорично знам че, коледа не празнуват!
Това го знае и всяко дете! ;)

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #943 on: November 28, 2011, 23:09 »
svetulchice, няма нищо лошо в името Велко но за мен по е важно че сега няма Велко в рода ми. Значи едно време дедите ми са решили да няма  Велко за което аз им дължа голяма благодарност. ............Вместо да се засрамите от предишните гаднярски опити за насилствена християнизация продължавате с духа на червените фашисти  и цапате форума. Аман от нео-възродители и фашисти като теб. Мислиш си че си се самообразовала но като те гледам какви ги ръсиш ми става ясно не само за първите ти 7 но и за средата в която си израснала. Айде ся марш при твоя си ''Велко'' че дяволите ще те вземат ;D :D 8)

Казах ти вече 2 пъти най-приятелски - самообразовай се вместо да си губиш времето. Чети, потопи се в епохата, търси гледните точки, съпоставяй - ето тука в сайта има достатъчно заглавия. И тогава говори на едро.
И ако предците ти са били друговерци какво ще стане? Би се срамувал или би се отрекъл от тях... та се обиждаш и обиждаш?
И като се срамуваш от тях и дразниш ще промениш ли техния живот, а своя? Ами ако са приели исляма, за да спасят децата си, да оцелеят, пак ли ще се срамуваш?
А пра-пра--пра-дядо ти може и Вълк(ч)о да се е казвал.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #944 on: November 29, 2011, 09:51 »
А това е чисто ПОМАШКО оригинално и неповторимо......
Ние сме просто - Помаци! пъстри свежи жизнени радосни.......
Ние сме само-ПОМАЦИ единствени горди дружелюбни......
ПОМАЦИ-помъчвани от душмани ПОМАЦИ-помагали на нуждаешти.....
Абе ПОМАК това съм Аз и приемете този поздрав от нас....

Песента,която разплака всички омъжени жени!