Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 860147 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #915 on: November 26, 2011, 19:59 »
 И
Много се извинявам, че се намесвам...
Ако се пише на кирилица, дали няма да е по-хубаво!
Пишещият на латиница трябва да му е ясно, че поема голям риск да не бъде четен и оттам неразбран.

Пишещият може да не знае кирилица  ;D Или да не знае как да си я инсталира.Не че и  латиницата я пише правилно.
Виж,милиционерските номерца ги е усвоил-да твори чужди биографии

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #916 on: November 26, 2011, 20:16 »
Здр-те приятели гледам че някой хора като  omega2 и подобните се интенересуват от автобиографията ми ТА реших да ви се представя че да не изгори някой друк вместо мен. Научих че вместо за мен в родното ми село ДС са разпитвали за погрешни хора за това сметнах за нужно да ви се представя.

Казвам се Ибрахим Кърпачев син на  Ибрахим Кърпачев род. съм в с. Лъжница общ Гоце Делчев окрък Благоевградски.
Образуванйе основно завършено в с.Лъжница женен за Сафа имам две деца син и дъщеря и четири внуци.
Синът ми също Ибрахим живее в София женен за Българка дъщеря ми Фериде живее в грд Визе ,Vize,Турция женена за Турчин.
Аз от началото на демокрацията се мотаех по София ту в СДС-то ту в......кадето ми падне но не успях да направя кариера.
Като ми бяха затворени всички врати реших да се преселя в Турция при семеиството ми който от доста време бяха там.

DSC05471.JPG
* DSC05471.JPG (398.51 kB, 939x1691 - видяно 83 пъти.)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #917 on: November 26, 2011, 20:25 »
Не бе тези хора кадето се намират не се продават клавии с кирилица.
Та не е лошо някой да им испрати себаб е така ще ги разбираме по добре.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #918 on: November 26, 2011, 22:09 »
Здр-те приятели гледам че някой хора като  omega2 и подобните се интенересуват от автобиографията ми ТА реших да ви се представя че да не изгори някой друк вместо мен. Научих че вместо за мен в родното ми село ДС са разпитвали за погрешни хора за това сметнах за нужно да ви се представя.

Казвам се Ибрахим Кърпачев син на  Ибрахим Кърпачев род. съм в с. Лъжница общ Гоце Делчев окрък Благоевградски.
Образуванйе основно завършено в с.Лъжница женен за Сафа имам две деца син и дъщеря и четири внуци.
Синът ми също Ибрахим живее в София женен за Българка дъщеря ми Фериде живее в грд Визе ,Vize,Турция женена за Турчин.
Аз от началото на демокрацията се мотаех по София ту в СДС-то ту в......кадето ми падне но не успях да направя кариера.
Като ми бяха затворени всички врати реших да се преселя в Турция при семеиството ми който от доста време бяха там.

Да АЗ Ибрахим синът на Ибрахим сто процентовият ПОМАК испълнил душата си с любов сърцето си с гордос втренчил се в бъдещето си...

Та каде бяхме спряли да продължим ТА вместо НЯКОЙ хора да се представят ДА СИ свалят МАСКИТЕ обичат да се правят на интересни.
Но това си е лична тяхна РАБОТА кой с какво съм засегнал незнам но не съм се старал да се харесам на НИКОЙ шукер на Аллах на който дава дава и със мен е доста ЩЕДАР на места си мисля че само с една ДУВА не е достатъчно да му се отблагодаря но и на това ще му дойде времето.

А щях да забравя това ми са братовите внучи http://www.facebook.com/samozturk?ref=ffl  http://www.facebook.com/ibrahim.ozturk1?ref=ffl

Offline bayram_g

• Candidate member
  • *
« Reply #919 on: November 26, 2011, 22:12 »
do omega2        ако си нямаш  работа   ще ти намеря    но да пишеш автобиографии  не ти се отдава       

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #920 on: November 27, 2011, 09:48 »
Много интересна легенда за произхода на помаците и за това как са приели исляма. Обаче си остава само легенда защото в нея няма капка истина.

Всъщност както се  спомена не е толкова важен начина важен е резултата.Интересно ми е какво е отношението на съвременните помаци към България ,нейното основно население,Конституцията на страната.Това е важното за мен .

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
« Reply #921 on: November 27, 2011, 15:18 »
Много интересна легенда за произхода на помаците и за това как са приели исляма. Обаче си остава само легенда защото в нея няма капка истина.

Всъщност както се  спомена не е толкова важен начина важен е резултата.Интересно ми е какво е отношението на съвременните помаци към България ,нейното основно население,Конституцията на страната.Това е важното за мен .
Как какво е отношението на помаците към България,те са родени в тази страна и отношението е като към своя Родина.Макар че доста пъти тази Родина се държи с помаците като ,,мащеха''.
Каквото е отношението на ,,основното население=?''.Помаците също са в основата на това население или тях ги изключваш от населението на България.Може би помаците най съвестно и безпрекословно се подчиняват на всеки закон от конституцията на РБ.

Поздрави

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #922 on: November 27, 2011, 15:59 »
От КДС-арските БАН-ски среди, отново гнилоч с опит за внушение на натрапчива обидност към ПОМАЦИТЕ !  ???   ;D 8)
Все, едно да кажеш, че думата "българин" е най-голямата обида за българите - каква българска неразбрана обидчивост ?  :(  ;D  ;)

Българите мохамедани се обиждат на "помак"
Сряда, 23 Ноември 2011A+A-

Помак е толкова обидно, колкото и гяур, каза акад. Г. Марков.

Българи мохамедани се обявиха против употребата на думата "помак". Поводът да го направят е неофициален доклад на американския посланик Джеймс Уорлик, в който той нарича българомохамеданите помаци.

Прозвището "помак" е една печална останка от Османската империя, както ако някой ме нарече "гяур", аз също ще се обидя", каза по НТВ акад. Георги Марков, директор на Института по история към БАН и съпредседател на Българо-мохамеданската културно-просветна организация Дружба "Родина".

Не бива да позволяваме българомохамеданите да бъдат откъсвани и противопоставяни на християнското мнозинство. Ние имаме грях към тях, защото сред тях има много трудолюбиви и честни хора. Нека българската държава да си влезе в ролята и да защити националните интереси, призова акад. Марков.

http://frognews.bg/news_40579/Balgarite_mohamedani_se_obijdat_na__pomak_/

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #923 on: November 27, 2011, 16:58 »
От КДС-арските БАН-ски среди, отново гнилоч с опит за внушение на натрапчива обидност към ПОМАЦИТЕ !  ???   ;D 8)
Все, едно да кажеш, че думата "българин" е най-голямата обида за българите - каква българска неразбрана обидчивост ?  :(  ;D  ;)

Българите мохамедани се обиждат на "помак"
Сряда, 23 Ноември 2011A+A-

http://frognews.bg/news_40579/Balgarite_mohamedani_se_obijdat_na__pomak_/

Това се казва помашки дух, калабалък от коментари и 99.9% в защита, че не се срамуваме от произхода си  ;)

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #924 on: November 27, 2011, 18:32 »
Как какво е отношението на помаците към България,те са родени в тази страна и отношението е като към своя Родина.Макар че доста пъти тази Родина се държи с помаците като ,,мащеха''.
Каквото е отношението на ,,основното население=?''.Помаците също са в основата на това население или тях ги изключваш от населението на България.Може би помаците най съвестно и безпрекословно се подчиняват на всеки закон от конституцията на РБ.

Поздрави

Ясно е кое е  основното , това което е основало държавата и е дало името си и съответно неговия език е приет за официален.Според мнозина помаците са български граждани и толкова.Ние сме си ние вие сте си вие.Някои български граждани считат ,че българите са окупатори и ги подтискат ,и претендират за собствени училища, културна автономия и българската армия да се изтегли от териториите които те считат за техни.Предполагам се сещате за кои става въпрос на последното преброяване се декларираха за такива около 5-6 000 души.Та за това питам.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #925 on: November 27, 2011, 20:57 »
Ясно е кое е  основното , това което е основало държавата и е дало името си и съответно неговия език е приет за официален.Според мнозина помаците са български граждани и толкова.Ние сме си ние вие сте си вие.Някои български граждани считат ,че българите са окупатори и ги подтискат ,и претендират за собствени училища, културна автономия и българската армия да се изтегли от териториите които те считат за техни.Предполагам се сещате за кои става въпрос на последното преброяване се декларираха за такива около 5-6 000 души.Та за това питам.

От всичко казано става ясно,че помаците сме различни от българи.Защото не сме участвали в основаването на държавата."Ние сме си ние,вие сте си вие" - от това по- лаконично никой досега не го е казвал.Добре е все пак,че сме признати за български граждани.Че обикновено ни смятат  за селяни ;D

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #926 on: November 27, 2011, 22:06 »
Не само защото не сте участвали в основаването сте различни.В тоя форум има над хиляда обяснения написани от помаци ,че се чувстват различни от останалите българи и  то не само по религиозни причини.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #927 on: November 27, 2011, 23:17 »

Да АЗ Ибрахим синът на Ибрахим сто процентовият ПОМАК испълнил душата си с любов сърцето си с гордос втренчил се в бъдещето си...

Та каде бяхме спряли да продължим ТА вместо НЯКОЙ хора да се представят ДА СИ свалят МАСКИТЕ обичат да се правят на интересни.
Но това си е лична тяхна РАБОТА кой с какво съм засегнал незнам но не съм се старал да се харесам на НИКОЙ шукер на Аллах на който дава дава и със мен е доста ЩЕДАР на места си мисля че само с една ДУВА не е достатъчно да му се отблагодаря но и на това ще му дойде времето.

А щях да забравя това ми са братовите внучи http://www.facebook.com/samozturk?ref=ffl  http://www.facebook.com/ibrahim.ozturk1?ref=ffl
Хубаво момче, ама защо има 2 имена?
А за клавиатурата - продават се прозрачни лепенки по 2-3 лева на кирилица - залепваш ги отгоре и готово. ;D

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #928 on: November 27, 2011, 23:48 »
Човек без памет е загубен; народ без история е обречен: той е в предверието на смъртта си.
Най-здравата защита  срещу асимилация е в познанието на историята на собствения му етнос.
С това познание той не може да бъде с ниско самочувствие и дребнави цели и идеали, не може да бъде манипулиран или нечий роб. Защото живее в свобода и дарява такава.
Така се очертават две тенденции в нашата историография: народът се стреми към историческите си корени, докато враговете му се мъчат да ги крият и фалшифицират. И двете тенденции работят усърдно като втората цели:
1.   Физическо унищожение - робство.
2.   Духовно унищожение — разрушаване на паметници.
3.   Духовна и социална асимилация.
Затова необходимо условие за бъдещо съществуване е да имаме своя история, а не такава, писана от чужденци.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #929 on: November 28, 2011, 09:56 »
Господин Вологез точното тук ти свалям шапка настъпи ме на раната.
Аз от кога апелирам ЧЕ трябва да се намерят достоини хора от нас ПОМАЦИТЕ
за да си напишим наша ИСТОРИЯ със неините  подробности и истини колкото и да са горчиви.
Писна ми вече писна ми вече писна ми вече от.......както посочваш ти искам да съм си АЗ
1.   Физическо унищожение - робство.
2.   Духовно унищожение — разрушаване на паметници.
3.   Духовна и социална асимилация.
Тук писаха доста хора какви ли не бабаити мошеници и пр но има и кадърни хора за мен БИСЕРИ.
Само няколко от тях ще посоча а това са СД-то който четях с голям интерес и teo този човек ми бръкна в душата
и доста от неговите постери съм ги копирал и распространил за съжеление е Турчин но е близо до нас един от нас.
EvroPOMAK-ка си е решил проблема и не му дреме за което му завиждам но ние жадувамеза тази книга която за нас ще е равна на корана поне за мен ще е така затова трябва да исползваме всички възможности.