Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 860054 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #810 on: December 09, 2010, 21:02 »
     Станиславе,Много приказваш,а малко неща казваш.Искаш ли да те черпя едно кафе във В.Търново другата седмица.Познавам там двама с това име,но фамилии не знам и може да излезем познати.Имам една работица,която трябва да свърша в Русе и не ми представлява труднност да мина през В.Търново.Там имам и двама приятели -чисти българи.Ама така да се каже чисти и приятели-аканъ,които много добре знаят,че съм помак и държат много на мен.Помаци ме предадоха,но те не.Много ги уважавам,но има една народна поговорка-Всяка жаба трябва да знае гьола си.В онзиденшната ти приказка много ме доболя,че някои си твои приятелчета казват,че истинските помаци са на север от Стара планина,а всичко останало на юг е лъжа и боклук.Затова реагирах така.Другото писано нямаше нищо общо с теб.Не съм те канил,камо ли да те гоня.Кой съм аз за до го правя.Другото си е дошло от народа.Приказката,че нацията трябва да бъде единна е вярна-особено в настоящият момент,когато трябва да се преодоляват купища проблеми от най различно естество.Но съгласете се,че всичко е приключило през 1989 година и сега в обществото цари демокрацията,няма подтиснати и угнетени,няма привилегировани,че всичко върви към пълна хармония в човешките взаимоотношения в милата ни татковина е една химера.Напротив където е текло,пак тече.Сладкодумието е  излишно.Това,че се стараеш да постигнеш хармония и душевен мир е похвално.Пожелавам ти го от все сърце.Дано успееш.А пропо,не се ли занимаваш с дървообработване,защото има един Станислав,който преработва дървесина накрая на града посока Беляковец?Извинявай,неуместен въпрос.
         Европомак,Защо ми причиняваш това,не съм дигнал бял байряк,но съгласи се с мен,че досега не съм предложил нищо конструктивно,а само защитавам помашката идентичност и то с никакъв успех.Изглежда,че методите,похватите  и подходите ми са неудачни.Разбирам те,че от този райн бяхме може би двама,може би греша,но сега оставаш сам.Какво да се прави?Това е живота.С фанатици не може да се получи диспут.Това се отнася и за мен.Може би грешката е в мен-знам ли.Никой не е идеален.Но честно казано в този сайт не намерих това което очаквах.Трябва да знаеш какво искаш и как да го постигнеш иначе си загубен.И въпреки всичко,ако Алексей Петров се кандидатира за президент гласувайте за него.По добъар кандидат няма да има.Ако е вярно туй дето се говори по медиите- това е плюс за него,ако не е вярно-слагам му два плюса и му казвам ЕВАЛЛА.Ние сме просто помаци,а не прости помаци.И накрая Честит празник на всички бивши и настоящи студенти.Време е да празнуваме.Ха наздраве.....

Хасане,душо,защо имам усещането,че днес си бръкнал с двата пръста в контакта? ;D

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
« Reply #811 on: December 10, 2010, 13:35 »
      Виновен беше празника.2/3 от семейството бивши студенти.И  мойта помашка идентичностдоста ми докарва проблеми и в крайна сметка доста ми се понасъбра.Причини-комплексни.Иначе шалтера беше смъкнат.Много съжалявам,че се поизложих. :-[

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #812 on: December 10, 2010, 15:02 »
Асане, а кина да кажот людено с каурска идентичност бе джаном?.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #813 on: December 10, 2010, 16:46 »
      Виновен беше празника.2/3 от семейството бивши студенти.И  мойта помашка идентичностдоста ми докарва проблеми и в крайна сметка доста ми се понасъбра.Причини-комплексни.Иначе шалтера беше смъкнат.Много съжалявам,че се поизложих. :-[
Нищо лошо не е станало всеки един от нас има нужда от време на време да излее душата си пред някого,който поне ще се опита да го разбере.Критици,колкото искаш на този свят да не ти пука.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #814 on: December 10, 2010, 22:15 »
  Да проявим разбиране,нали сме едно голямо семейство! ;D

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #815 on: March 12, 2011, 03:03 »
Ние сме просто ПОМАЦИ.!

Помашка гордост е,..където и да живеем сме такива.И в Америка днес си викаме и търсиме помаците да сме в един регион,има помашки сватби,има помашки песни и музиканти на тържествата,защо да си кривим душата.!
По скоро проблема е съвсем друг ––и то е свързан с децата ни.?!
Доколко те днес разбират думата ПОМАК„и ако не се вземат мерки след 1-2 поколения помашкото ще се претопи.Едни ще станат Американци,други Испанци..трети дори и ще забравят родствена връзка.!!!???.Един човек в клипа си го каза директно- мойте деди и прадеди са били тука,от тях знам смесени сме всички,.аз се чувствам ПОМАК Родопчанин с мюсюлманска религия,това е истината...!

Браво на този улегнал човек ПОМАК Ахмед дето не се потдаде на провокациите на напористата журналистка от СКАТ,човека си го каза просто и разбираемо как се определя!
Жалка картина за нас един изстрадал народ от хилядолетия...., казвам това с болка за реалноста днес.!
POMAK PRIDE -Помашка гордост -PROUD TO BE POMAK

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #816 on: March 13, 2011, 21:39 »
ХЕЕЕЕИ СВЯТ ИСКА МИ СЕ СЪС ВСЕ СИЛИ ДА ИЗРЕВА АЗ СЪМ    П-О-М-А-К   ТОЛКОВА Е ПРОСТИЧКО ТОЛКОВА Е СКРОМНИЧКО ЧЕ ЗА ТОВА БИХ СИ ДАЛ ЖИВОТА

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #817 on: March 13, 2011, 23:50 »
ХЕЕЕЕИ СВЯТ ИСКА МИ СЕ СЪС ВСЕ СИЛИ ДА ИЗРЕВА АЗ СЪМ    П-О-М-А-К   ТОЛКОВА Е ПРОСТИЧКО ТОЛКОВА Е СКРОМНИЧКО ЧЕ ЗА ТОВА БИХ СИ ДАЛ ЖИВОТА
Еми изреви бе Брахмо, кой те спира?

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #818 on: March 14, 2011, 00:47 »
Говорот на омраза се поприсутен во Македонија
Биљана Секуловска     
13.03.2011 19:38 
Суад Мисини

Говорот на омраза се повеќе е присутен во политичкиот живот во Македонија. Се очекува да се заостри на претстојните избори доколку тие се одржат. На оваа тема гостин во Вестите на А1 Телевизија беше Суад Мисини, политички аналитичар и експерт за човекови права.

Минатата недела на конгресот на ВМРО-ДПМНЕ, во Битола, неколку делегатите - учесници, упатија навреди кон новинарите на А1. Вие сте Торбешка - немакедонска, криминална телевизија. Како ја објаснувате омразата која всушност е насочена, исклучиво кон муслиманите, дали се тоа Турци, Торбеши или пак Албанци кои заслужуваат гасна комора.

- За жал мислам дека тоа не е ништо ново во нашата земја. Ние имаме многу низок праг, или низок нерв на солидарност и почит спрема оние кои што се различни, но сепак се граѓани на Република Македонија.

- Мислам дека тука е дел од таа трагедија која што ни се случува, а таа е дека не може никој во оваа држава да претендира на предност на државотворност, или предност во однос на било кои други групи во Република Македонија, бидејќи секој граѓанин на Република Македонија, подеднакво го споделува и суверенитетот на Република Македонија и сите права кои што ги ужива со Устав и закон.

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #819 on: March 14, 2011, 00:50 »
ПЕИ со осуда за навредите кон Торбешите
13.03.2011 19:17 

Торбешите кои што во Македонија биваат и навредувани и оспорувани, негирани и деградирани по сите основи и човекови норми, деновиве беа и јавно без никаков срам и самопочит, поистоветувани со предавници и криминалци и тоа од личности кои себе си се нарекуваат патриоти и се членови и делегати на политичка партија, која вели дека преродбата на нацијата и демократизацијата на државата се нејзина агенда.

Партијата за Европска иднина, штитејќи ги правата на сите граѓани на Република Македонија, гледајќи во неа мултикултурна, мултиетничка, мултиконфесионална, демократска и европска држава, еднаква со права и обврски кон секој поединец и секоја етничка заедница, ги осудува настаните иницирани од така наречени патриоти, кои што не знаат или не сакаат да знаат, дека државата се сака и почитува со дела, а не со излишени фрази и празни зборови, со вистинска љубов, а не со лажни емоции, со искрена почит кон другиот а не со фрустрации, со кој што сакајќи да навредиш некој друг, се навредуваш самиот себе си.

И да биде трагедијата уште поголема, никаква осуда ниту прекор од матичната партија на „Големиот патриот“, кој што не кажа со која работа, труд и саможртвување за државата, го заслужил тој атрибут и епитет?!

Молчењето од страна на засегнатите страни, како и не реагирањето на надлежните органи, не може да се разбере поинаку, освен како поддршка на искажаните ставови.

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #820 on: March 14, 2011, 00:53 »
Румелија: Криминалот не е кај Торбешите

Здружението „Румелија“ - Торбешки културно-научен центар, со резигнација ги отфрла и ги осудува истапите на „господинот конгресмен“ од ВМРО-ДПМНЕ, ако господин може да се нарече човекот, кој навредува жени, а конгресмен човекот кој навредува новинари?“, стои во соопштението.

Не сме навредени од употребата на нашиот етноним - Торбеши, кој со гордост го носиме, туку од поистоветувањето на торбешите со криминалот, за жал, во Македонија го има, но тој најмалку треба да се бара кај Торбешите!

Апелираме до ВМРО-ДПМНЕ, да се огради и јавно да ги осуди ваквите фрустрирачки и фашизоидни истапи на својот „конгресмен“, а од Јавниот обвинител, бараат да се покрене кривична постапка против инспираторот на верска, расна и национална омраза Торбешите, како и навредените новинари на А1 ТВ и сите други заедници.

Сите ние сме Македонија, но мултикултурна, мултиетничка, мултиконфесионална, демократска и европска Македонија, а не Македонија „од главата “ на дотичниот шовинист, лажен патриот и исфрустриран „конгресмен“ на ВМРО-ДПМНЕ, стои во реакцијата.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #821 on: March 14, 2011, 00:53 »
че кои може да ме спре но по важното е да се изревем заедно сигоренсъм че и вашите гласове са хубави стига да имате сърца и смелост

Offline Mikonos

• Member
  • **
« Reply #822 on: March 14, 2011, 11:43 »
 Mnogo govorite,moga da kajam deto dushata na Pomaka kadeto i da e si vika-pomaki sme,tova e.Drug e vaprosa zashto v Bulgaria na 6 pati smenqt imenata im,gonqt gi,uj e majka darjava a vinagi pomacite sa tryn i vseki gleda da pretopi.Edni zaminaha za Turkie,drugi po sveta,onezi deto ostanaha v Bulgaria dnes im otneha pravoto na trud,zatriha TUTUNA
Затриха Тютюна с цел,horata v Checha ot nad sto godini s tova izhranvaha semejstvo,sega e po losho. :'(
Krasota na nas pomacite,pomashki tradicii,pomashki pevci kato Sabri,Gulfieto...samo dokazvat v dushata ni nasheto POMASHKO.

Sabri Medarov- Ia si se saide nauchih

Otvori maiko- Gulfie-Pirinski ritmi-Breznica.wmv

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #823 on: March 14, 2011, 12:30 »
Mnogo govorite,moga da kajam deto dushata na Pomaka kadeto i da e si vika-pomaki sme,tova e.Drug e vaprosa zashto v Bulgaria na 6 pati smenqt imenata im,gonqt gi,uj e majka darjava a vinagi pomacite sa tryn i vseki gleda da pretopi.Edni zaminaha za Turkie,drugi po sveta,onezi deto ostanaha v Bulgaria dnes im otneha pravoto na trud,zatriha TUTUNA
Затриха Тютюна с цел,horata v Checha ot nad sto godini s tova izhranvaha semejstvo,sega e po losho. :'(
Krasota na nas pomacite,pomashki tradicii,pomashki pevci kato Sabri,Gulfieto...samo dokazvat v dushata ni nasheto POMASHKO.

Sabri Medarov- Ia si se saide nauchih

Не съм съгласен с това,че затриването на тютюна е наша работа.

С течение на 8 години в управлението на страната участваше една партия избрана,чрез гласовете на помаците и доминирана от една клика с ДС минало.Тази партия направи всичко по силите си за да "приватизира" един бизнес,който беше от жизнено значение за нейните избиратели за да може да манипулира,чрез този бизнес тяхното мнение и да втвърди с една дума електората си.

Не че съм поддръжник на сегашното правителство,но то в момента е не изгодно за тази партия  и тя прави всичко възможно за да влоши икономическото състояние на своя електорат и по този начин да насочи недоволството в желана от нея посока.

Подобно решение е подето и от една друга партия братска на първата ,съставена от подобна ДС клика,която от своя страна "приватизира" енергийният бизнес в страната и повишавайки цените на горивата и електроенергията цели подобен сценарии за дестабилизация на държавата.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #824 on: March 14, 2011, 15:05 »
Не съм съгласен с това,че затриването на тютюна е наша работа.

Едно от най лошите качества на бьлгарина е че винаги намира начин да излезне сух от водата и никога за нищо не е виновен.Опрвданието ни е  станоло втора природа на всички,които живеем в тази страна без значение от какьв етност сме.Все някой друг е виновен и никога не сме ние или нашите бли.Докога бе .......докога.

С течение на 8 години в управлението на страната участваше една партия избрана,чрез гласовете на помаците и доминирана от една клика с ДС минало.Тази партия направи всичко по силите си за да "приватизира" един бизнес,който беше от жизнено значение за нейните избиратели за да може да манипулира,чрез този бизнес тяхното мнение и да втвърди с една дума електората си.

Подобно решение е подето и от една друга партия братска на първата ,съставена от подобна ДС клика,която от своя страна "приватизира" енергийният бизнес в страната и повишавайки цените на горивата и електроенергията цели подобен сценарии за дестабилизация на държавата.
Всички са рожба на тази иначе мила и красива страна.За положението в което сме сега сме винавни само ние и никой друг.