Neni vuvli4ai v tvoita omraza sreshtu turcite.Tuk v nashiq sait neiskame nasajdane omraza na musulmani sreshtu musulmani.Tazi omrazq q izrazqvai vuv Voini na Tangra .AT..A ,Izgrei Zora,VMRO.Tuk e Pomak.eu.Snake
Въпрос към останалите членове на администрацията!!!
Кое правило съм нарушил с изтрития ми постинг?Ако не получа аргументиран отговор, за мен това е злоупотреба с дадени модераторски права на Снейк! Всички знаят за предвзетото му лично отношение към мен, за многократните му нарушения именно с лични обиди към други форумци.
За мен лично е странно делегирането на подобни права именно на него. Той веднага започна да разчиства стари сметки с мен.---
Предоставям копие на постинга си за преценката на останалите от екипа на www.pomak.eu---
ПП ,вие когато отидохте в СЕСЕРЕТО сменихте ли си ценностната система .
Пасков , можеш ли да направиш разликата между религиозна принадлежност ,религиозност и и ценностна система на даден човек.
А,как разбра ,че нашите хора са скъсали безвъзратно с миналото си - ти май притежаваш и паранормални способности. Всички знаем за твоето отношение към нещата - "Точка и край" ама ти се изживяваш вече като баба ти Ванга.Били си "изтрили хард диска" ,били си изтрили миналото ,нямали нужда от минало и т.н.
Шабан, вие или сте ме разбрали неправилно, или нещо не сте в настроение и си го изкарвате на мене.
Става дума за децата, за второто поколение, което се ражда и расте в тази среда, не за самите икономически емигранти.
Вярно е ,Пасков в Америка,за разлика от България и ЕСЕСЕСЕР,никой не се интересуват от твоето минало,историческо минало и от др. неща, предполагам,че се досещаш защо е така ,като имам предвид твоите способности, но това не значи ,че като идат там и първо минават през изтривалката на спомени.
Повтарям: става дума не за емигрантите, а за децата им, които растат в тази среда!
Ти си уникат - как можа да кажеш ,че Федералния резерв е сдружение.Абе ,ше вземем да си изтрием хардискове и да ни преинсталираш ,кво ше каиж.
Ще кажа, че първо: се заяждате, и второ: спорът на тази тема ще ни прати в нарушение, защото политиката ще стане неизбежна.
Затова предлагам да спрем дотук по този въпрос.
Нямаше смисъл да цитираш филмите на Абдула ,на всички ни е ясен твоят анти семитизъм ,доказан и тук и в другите форуми оцветени с Нациокраска.
Аз не съм антисемит.
Аз съм против Талмуда и отношението на последователите и към останалите хора, сред които сме и ние с вас. Ако става дума за антисемитизъм, от евреите в Израел по-големи антисемити едва ли има, защото спукват от бой арабите, които са наистина семити. А в държавата Израел семитските евреи са малко над 10%
Пасков ,би ли ми казал колко мюсюлмани ,кришнари,бахайци и католици живеят в София и откъде ги черпиш тези сведения, щото доста ултимативно ми се струва вече ,казваш ,от тфа нема нужда ,от тфа има нужда ит.н.
Това не е трудно да се направи като справка, но ако толкова силно ви интересува и смятате, че това не е така, кажете и покажете колко са мюсюлманите в София?
За височината на църките по онва време ,знаш за ко иде реч,иде реч ,че големи църкви високи по 40 и нагоре метра се строят само в големи нас. места .
Стига глупости!
Кой и кога е искал или строил такива небостъргачи в православния свят? Света София, която е била най-големия православен храм в Средновековието, дали има 40 метра?
А по онова време в България от 14 до 18 в. ше ми кажеш ли некой град ,със да речем 20 000 души население.
Имало е: София, Варна, Русе, Пловдив, ако се разровя, ще намеря и още много...
Затва и е немало по високи черкви, не че некой е забранявал строежа им във височина.Освен това джамията като храм за разлика от църквата разполага и с една принадлежаща част ,на коята и е необходима висота.
Виждал съм много джамии по света, особенно в т.н. демократични страни, където тази "принадлежаща част" липсва или е не по-висока от самата сграда. И не съм чул или чел някой да се оплаква от архитектурно-религиозни репресии.
Пасков , от теб разбрах ,че Империята е облагала с данъци само българските поданици.
Никога и никъде не съм го твърдял, Шабан, не си измисляйте!
Всички други са били освободени или пък с намалени данъци.
Второто е вярно.
Ти ,май не знаеш ,че е имало касти и от християнското население което е било освободено от данъци .
Чак касти...Определени служби и занаяти, като например д...нджиите (соколарите) са били по-привилигеровани, и то само заради капризите на султана. Но една птичка пролет не прави!
За верския принцип -Вярно е че при облагането на християнските домакинства е имало данъчни завишения , но за сметка са били освободени от военни повинности.
"Освободени"?!?!? Или лишени?
Я пак прочетете това, което ви дадох за
отношението, и то законодателно, на султаните към българите не-мюсюлмани?
И като за последно - Спри да зацапваш всяка тема с насилие ,кървища и мечове, брадви,данъци и девширмета и се придържай по заглавието.
Старая се.
Но такива като вас ми пречат с несправедливите си обвинения.
---
Шабан, ние бяхме постигнали с вас нормално човешко общуване, и аз си мислех, че уважението вече е твърдо между нас.
Предлагам ви да се върнем към този формат, или, ако имате нещо лично против мене, да го обсъдим на ЛС, вместо да занимаваме форумците с тези никому ненужни дрязги, става ли?