Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 861938 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Offline Беглик

• Advanced member
Ynt: Ние сме просто Помаци!
« Reply #375 on: February 26, 2009, 11:22 »
Мустафа, за да съм сигурен, че правилно съм те разбрал, когато казваш:"Но не са изчезнали напълно, нали? Това е основното, което ни интересува в случая." Не считаш ли, че при останали 96, те не са основното а липсващите почти 500? Ами ако от тези 96 бяха останали 10, пак ли те щяха да са основното?

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #376 on: February 26, 2009, 11:54 »
Мисля ,че това което ще кажа е във връзка със темата - Ние сме просто помаци.
Апелирам към всички нетолеранти членове на сайта с непомашки произход които идват с угодни за самите тях ,тези и постановки да напуснат нашия Сайт и да си идат по домовете - Атака форум, Кърджали хабер форум, Сербест форум, Воини на тангра,БНС форум и т.н. форуми във които като влезнеш ти слагат капаци на очите.
Толерантните и възпитаните непомаци членове на Помак .еу нека да останат ,ако желаят , но да поднасят мненията си цивилизовано и взаимоуважително и нетенденциозно и с предпоставки за полемичен дух.
Инак ще се наложи да се проведе виртуално , третото преселение на народите.
Пак повтарям ,сайта не е нито български ,нито турски и т.н. и няма за цел навреди на нито един чужд народ, както и няма за цел да рови в стари рани ,както горецитираните.
Ние сме просто помаци и един път завинаги запомнете ,ние не принадлежим нито на България ,нито на Турция ,нито на когото и да е било, защото ние сме народ ,който много отдавна е преодолял стадното чувство за разлика от повечето балкански народи ,така ,че хубаво си помислете , и когато идвате тук си сваляйте калните обувки.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #377 on: February 26, 2009, 12:11 »
Горното написах ,по повод визитите ми в други форуми ,
единия "Атака форум" ,който казва за нашия форум ,че е "Антибългарски форум",
а другия принадлежи на един доскороуважан от мен  гражданин на света -Сербест Коркмаз , който  си мисли ,че е достатъчно да идеш в Америка и веднага почваш да мислиш като хамериканец и ти е позволено превземаш чужди териории . Същият ,пък започна да нарича форума ни антитурски и анти помашки.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #378 on: February 26, 2009, 12:30 »
Мустафа, за да съм сигурен, че правилно съм те разбрал, когато казваш:"Но не са изчезнали напълно, нали? Това е основното, което ни интересува в случая." Не считаш ли, че при останали 96, те не са основното а липсващите почти 500? Ами ако от тези 96 бяха останали 10, пак ли те щяха да са основното?

Не мога да разбера въпроса ти. "Основното" в случая е липсата на потвърждание на тезата за масова насилствена ислямизация, провеждана от Османските власти. Не разглеждам въпроса от гледна точка на "останалите". Идеята ми е, че това е личен избор на хората, живели тогава по тези земи - избор, който трябва да уважаваме. Някои са приели Исляма, други са запазили християнството. Не бива да виним нито едните, нито другите.

Когато се твърди нещо, то трябва да се подкрепи с доказателства, исторически факти и документи.  Емоционалните излияния, подбудени от патриотични чувства не ни вършат работа.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #379 on: February 26, 2009, 13:54 »
Мисля ,че това което ще кажа е във връзка със темата - Ние сме просто помаци.
Апелирам към всички нетолеранти членове на сайта с непомашки произход които идват с угодни за самите тях ,тези и постановки да напуснат нашия Сайт и да си идат по домовете - Атака форум, Кърджали хабер форум, Сербест форум, Воини на тангра,БНС форум и т.н. форуми във които като влезнеш ти слагат капаци на очите.
Толерантните и възпитаните непомаци членове на Помак .еу нека да останат ,ако желаят , но да поднасят мненията си цивилизовано и взаимоуважително и нетенденциозно и с предпоставки за полемичен дух.
Инак ще се наложи да се проведе виртуално , третото преселение на народите.
Пак повтарям ,сайта не е нито български ,нито турски и т.н. и няма за цел навреди на нито един чужд народ, както и няма за цел да рови в стари рани ,както горецитираните.
Ние сме просто помаци и един път завинаги запомнете ,ние не принадлежим нито на България ,нито на Турция ,нито на когото и да е било, защото ние сме народ ,който много отдавна е преодолял стадното чувство за разлика от повечето балкански народи ,така ,че хубаво си помислете , и когато идвате тук си сваляйте калните обувки.

Във този форум съм от началото и където бях по форумите защищавах помаците.Тук споменавате Кърджалихабер форум.Когато бях там винаги съм защищавал тази теза за помаците че, помака си е помак.Няма по голяма истина от това!Предисторията на мнгого кавги вие не знаете и затова не вземайте под "огъня" хора които са ви били близки и продължават да са близики.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #380 on: February 26, 2009, 14:04 »
Хора ,които ни бяха близки ни предадоха! Не визирам всички,които са във въпросния форум! Чудя се вече какво им дават  та са готови да целуват ..............! И е много тъпо да се копират едни и същи мнения и да се поставят в други форуми! За малоумни ли ни вземат? ???

Offline teo

• Advanced member
« Reply #381 on: February 26, 2009, 14:14 »
Хора ,които ни бяха близки ни предадоха! Не визирам всички,които са във въпросния форум! Чудя се вече какво им дават  та са готови да целуват ..............! И е много тъпо да се копират едни и същи мнения и да се поставят в други форуми! За малоумни ли ни вземат? ???

Вие си гледайте напред и това е предостатъчно!Но сега изведнъж да обявявате всички форуми за предателски също не става!Обижа ме това защото дискусиите във Кърджалихабер форума  съм ги създал аз ...и там не е имало човек който да говори срещу помаците.Напротив сме работели за популяризирането на идеята за помашкия народ!Въпреки че, сега съм напуснал този форум,наистина успяхте да ме обидите!

PETER

• Guest
« Reply #382 on: February 26, 2009, 14:18 »
винаги съм защищавал тази теза за помаците че, помака си е помак.

Тео, помака си е помак, САМО АКО СЕ САМООПРЕДЕЛИ за помак.
Не върви ти да го самоопределяш, нали? :)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #383 on: February 26, 2009, 14:22 »
Във този форум съм от началото и където бях по форумите защищавах помаците.Тук споменавате Кърджалихабер форум.Когато бях там винаги съм защищавал тази теза за помаците че, помака си е помак.Няма по голяма истина от това!Предисторията на мнгого кавги вие не знаете и затова не вземайте под "огъня" хора които са ви били близки и продължават да са близики.
Извинявам се,Тео. Писах КЖ.хабер ,но не помислих за връзката ти с този форум.
Специално теб не съм визирал, ти си тук и не е проблем да ти го напиша. Визирам със моите цитати Пламен Пасков Пасков и Сербест Коркмаз двама хора с претенции за демократици и с недемокрично мислене или с мислене само за собствения си демос.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #384 on: February 26, 2009, 14:22 »
Не съм целяла да обиждам никого! най-малко пък Вас,защото не ви познавам! Казах си мнението просто! Четох във въпросния форум,няма нужда друг да ми казва къде какво пише! За сайта пък на Атака да не говорим! Там само псувни можеш да научиш! ;) Вече знам няколко! /това в кръга на шегата ;)/

Offline teo

• Advanced member
« Reply #385 on: February 26, 2009, 14:28 »
Не съм целяла да обиждам никого! най-малко пък Вас,защото не ви познавам! Казах си мнението просто! Четох във въпросния форум,няма нужда друг да ми казва къде какво пише! За сайта пък на Атака да не говорим! Там само псувни можеш да научиш! ;) Вече знам няколко! /това в кръга на шегата ;)/

Не Гелина не става така ,направи копие на споменатите исказвания и ги копни да ги видя!Това не очаквах от вас!Почувствах се "отчужден"!Понякога зарад един плевел не трябва да горим цялата нива!Това е много важно нещо!

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #386 on: February 26, 2009, 14:36 »
Мустафа, благодаря за отговора.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #387 on: February 26, 2009, 14:36 »
Не Гелина не става така ,направи копие на споменатите исказвания и ги копни да ги видя!Това не очаквах от вас!Почувствах се "отчужден"!Понякога зарад един плевел не трябва да горим цялата нива!Това е много важно нещо!

Teo, mislya che Gelina nyamashe na v predvid Kardjali haber ili teb, a edin drug forum, kadeto prez poslednite dni yako ni opluvat...! Kakto znaesh...

Offline teo

• Advanced member
« Reply #388 on: February 26, 2009, 14:38 »
Само ще ви кажа:"Горе главата и напред!"

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #389 on: February 26, 2009, 14:41 »
Аааа,нищо подобно Рахмие! Визирах и този форум,но не като цяло! Много правилно си се изразих,казах "не визирам всички"! По-горе четете! Няма да се обяснявам на никого!