Мустафа, коя е тая чужда култура, която интелегентните хора са почнали да уважават? На снимката аз виждам едно хубаво нашенско момиче и едно дете с хубава нашенска шапка, която започна да се плете от бабите/майките някъде в средата на 80-те години. Поправи ме ако греша, но нищо чуждо не виждам, освен чадъра, който вероятно е китайско производство.
Ха, хвана ме на тясно! В интерес на истината като пишех горното мнение, се чудех дали да използвам "друга", вместо "чужда", но в крайна сметка написах последното. А ти се опитай само да прокараш подобно твърдение сред "псевдо-патриотите" - ще имаш късмет ако не те разстрелят
Преди години, през тоталитаризма, идвахме за празниците /байрямите/ в селото на родителите ми. Веднъж с нас дойде една християнка - служителка в АПК, там където живеехме и работеха нашите. Когато видя носията на жените в селото, тази жена се удиви и поиска да се облече в тези дрехи. Жената буквално сияше в новата носия! Направихме снимки. Бил съм на 8-9 години. Когато си дръгваше обаче, поиска да не показваме снимките на никого, защото това щяло да навреди на работа й. Тази жена наистина заслужава похвала за смелата постъпка! В същото време в селото активисти на Партията, масово сваляха и горяха шалвари и шамии на жените.
"Друга" или "чужда" определено не е синоним на "наша".