Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872340 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Mariana

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #2160 on: April 12, 2013, 13:48 »
   Марияна.Не ми е ясно за каково проиливаш крокодилски сълзи.Съдбата на помиците в България
  е с пъти по жестока от тази на гръцките помаци.Такива кото теб,телевизия "Скат" и "Родинци" от
  Смолян ходят и  баламосват братята ни в Гърция.Прегрътката ви поне ни е ясна знаем-за вас добрия помак е асимилирания помак,този който вярва в приказките  за "потурчване".И съвремения
  език на република България е съставен на база на различни говори.Така че защо на база на помашките говори да  не се състави помашки език.То за вас няма и македонски език и македонска нация-ДА  АМА НЕ.
     И по- спокойно ,че ще настинеш.

Драги Хадж, аз не съм ти нито телевизия СКАТ, нито не знам какви други организации, които ми споменаваш.
И не проливам сълзи за съдбата на помаците - написах съобщение заради един конкретен човек, конкретен помак.

Преди да напиша това съобщение тук, написах на един друг помак, мой виртуален познат, съобщение с запитване или молба да помогне ако може на човека, за когото става дума. Той първо каза нещо от рода на "да", после стана ясно, че е "не". Добре, не е длъжен, всеки си знае неговите проблеми. Аз обаче не вярвам в общите и още по-малко - в гръмките приказки. 

И не обвинявам никого за нищо - ако така сте ме разбрали, просто не сте ме разбрали. Това, което се опитах да направя, беше да провокирам внимание към един случай, към проблема на един човек, на един помак. Извинете, че си позволих да го направя. Явно не е имало никакъв смисъл.

п.с.: Колкото до македонския език - хубав пример даваш. Както изкуствено бе създаден отделен македонски език, на базата на един български диалект, така и изкуствено може да бъде създаден и отделен помашки език. Но който си търси корени там, където ги няма, или смята, че ако се отреже напълно от общия корен, ще спечели - този някой само си мисли, че прави това в името на съхраняването на идентичността си.  Понякога е по-лесно, поради събития от съвсем друг характер, нямащ нищо общо с езика,  да се приеме една или друга митология за истина, да се развиват всякакви бомбастични тези, да се бяга от истината, тя да е нежелана. И тогава, за да се състои пълното отделяне, за да се изкарат македонците - небългари, или пък помаците - неговорещи български, а някакъв съвсем отделен език, се правят всякакви дивотии, които имат политически, не езиков характер.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2161 on: April 12, 2013, 14:19 »

Стига сте се уповавали на тоталитарния режим. Сега, ако не знаете, е 2013-та, а не примерно 1985-та или 1989 г.

Ти скъпа Мариано, си живэш още в тъмното минало. Хората и в Турция и в Гърция са свободни и всеки се обучава на който си иска език. В Турция има училища където предметите се изучават само на Английски. Хората в Гърция пращат децата си в Турски училища, защото са загрижени за бъдещото на децата си които много трудно намират работа в Гърция докато в Турция не е така. Значи децата предпочитат Турско обучение поради гръцката дискриминация. В Турция има доста изявени бизнесмени и политици именно от този район. На теб дерта ти е че в подсъзнанието ти е залегнала мисълта че всичко Турско е лошо т.е. яко са ти промили мозъка още от детинските ти години. За вас лек още не е измислен. Аман от балканджийска ксенофобия!!!

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #2162 on: April 12, 2013, 17:12 »
       Марияна.Въобще не ме притестняват близките ми корени и с турци и с българи.Но за жалост
     "доказвайки" бившите ни християнски корени в тази държава след 1898 г. и "КРИВОСЛАВНАТА"ви
     църква и мокедонските розбойници от ВМРО  и всякакви правителства/царисти,фашисти,комунисти,псевдодемократи/ са считали ,че най доброто за нас е
    със цената на всичко да ни връщат към "корените",без да ни питат искаме или не.
    А помаците в ГЪРЦИЯ  са се съхранили благодарение на силната им връзка с Турция.
    И пак ти казвам не си слагай толкова дертьове заради нашата едентичност!

Offline Mariana

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #2163 on: April 12, 2013, 20:52 »
Ти скъпа Мариано, си живэш още в тъмното минало. Хората и в Турция и в Гърция са свободни и всеки се обучава на който си иска език. В Турция има училища където предметите се изучават само на Английски. Хората в Гърция пращат децата си в Турски училища, защото са загрижени за бъдещото на децата си които много трудно намират работа в Гърция докато в Турция не е така. Значи децата предпочитат Турско обучение поради гръцката дискриминация. В Турция има доста изявени бизнесмени и политици именно от този район. На теб дерта ти е че в подсъзнанието ти е залегнала мисълта че всичко Турско е лошо т.е. яко са ти промили мозъка още от детинските ти години. За вас лек още не е измислен. Аман от балканджийска ксенофобия!!!

Твоите спекулации край нямат.

Но върха на всичко е да ми приписваш мисли от собственото си, както изглежда не особено здраво въображение, като мои собствени мисли...

Ако ти самият си болен от омраза, подобни опити да приписваш това на други хора, няма да ти помогне.

Ще продължиш да си такъв.

Offline Mariana

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #2164 on: April 12, 2013, 21:02 »
       Марияна.Въобще не ме притестняват близките ми корени и с турци и с българи.Но за жалост
     "доказвайки" бившите ни християнски корени в тази държава след 1898 г. и "КРИВОСЛАВНАТА"ви
     църква и мокедонските розбойници от ВМРО  и всякакви правителства/царисти,фашисти,комунисти,псевдодемократи/ са считали ,че най доброто за нас е
    със цената на всичко да ни връщат към "корените",без да ни питат искаме или не.
    А помаците в ГЪРЦИЯ  са се съхранили благодарение на силната им връзка с Турция.
    И пак ти казвам не си слагай толкова дертьове заради нашата едентичност!

Не смесвайте езиковия въпрос с верския.

Езикът, който за мнозина тук е майчин, без значение на вярата им, се е формирал векове по-рано не само от 19-ти или 20-ти век примерно, но и от възникването например на самото название помаци.

Аз разбирам, че насилствените опити за смяна на имената и вярата на помаците се прехвърлят по някакъв начин и на въпроса за езика, но причините за това са се случили в новата история. Не по време на формирането и развитието на самия език, което формиране е много много далече в миналото.

Offline С.Стефанов

• Avarage member
« Reply #2165 on: April 12, 2013, 21:52 »
         Согласен съм с Hadj,

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2166 on: April 12, 2013, 21:57 »

Твоите спекулации край нямат.

Ако ти самият си болен от омраза, подобни опити да приписваш това на други хора, няма да ти помогне.

Ще продължиш да си такъв.

Ako Pomacite v Gyrciya izuchavaha Angliyski shteshe da si traykash nali? No shtom e Turski - ne stava. Znam vi az dushichkite :D

Offline С.Стефанов

• Avarage member
« Reply #2167 on: April 12, 2013, 22:00 »
          А пък Вие г-це Мариян/а/ не разбрахте ли,че не сте приета сърдечно в този сайт.То не бе поучаване,то не бе подценяването не бе....Стига де.    Нека запазим добрия тон.Нищо лично,защото не се познаваме,а пък знае ли се?Живота е пълен с изненади.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2168 on: April 13, 2013, 14:17 »
Ako Pomacite v Gyrciya izuchavaha Angliyski shteshe da si traykash nali? No shtom e Turski - ne stava. Znam vi az dushichkite :D

Ами те сигурно изучават и английски, или поне някои от тях.

И турски може да изучават разбира се, нищо лошо няма.

Но не може да да изучават турски като свой майчин език, т.е. изучавайки него да излиза, че гръцката държава се  е погрижила за това едва ли не майчиният език на помаците да бъде изучаван в държавните училища, когато въобще не е така. Такава манипулация никъде по света няма наистина.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2169 on: April 13, 2013, 14:23 »
          А пък Вие г-це Мариян/а/ не разбрахте ли,че не сте приета сърдечно в този сайт.То не бе поучаване,то не бе подценяването не бе....Стига де.    Нека запазим добрия тон.Нищо лично,защото не се познаваме,а пък знае ли се?Живота е пълен с изненади.

Аз добрия тон никога не съм го губила.

Ако пък ми загатвате, че ако продължа да влизам тук от време на време, ще ме намерите да ме заплашите лично... -

то какво да кажа за такъв "добър тон"...

Не знам къде ви е проблемът,

но не мислете,  че при този лош тон, който към мен се упражнява напоследък непрекъснато,
ще стоя тук още дълго.

Бог вижда, драги Стефанов, всичко вижда,
сигурно и вашите "добри" помисли не са скрити от Него.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #2170 on: April 13, 2013, 14:39 »

но не мислете,  че при този лош тон, който към мен се упражнява напоследък непрекъснато,
ще стоя тук още дълго
Иншалах да се сбъднат намеренията ти!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2171 on: April 13, 2013, 15:04 »

Но не може да да изучават турски като свой майчин език, т.е. изучавайки него да излиза, че гръцката държава се  е погрижила за това едва ли не майчиният език на помаците да бъде изучаван в държавните училища, когато въобще не е така. Такава манипулация никъде по света няма наистина.

Ti opravi Bylgariya ta sega e red na Gyrciya. Koya si ti ta da opredelyash koy na kakyv ezik da se obuchava. Tova e lichen vypros na vseki roditel i tolkoz.
Pusta ksenofobiya do kyde vi e dokarala >:(

Offline С.Стефанов

• Avarage member
« Reply #2172 on: April 13, 2013, 16:06 »
          Нито загатвам,нито намеквам. Никога няма да падна толкова ниско.Не съм мерзавец.Но ми омръзнаха Вашите писания,които се базират на писаната история,която я изучавахме през седемдесетте години на миналия век.Не знам дали и на Вас не омръзна да повтаряте едно и също.Бъди жива и здрава.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2173 on: April 13, 2013, 20:29 »
Ti opravi Bylgariya ta sega e red na Gyrciya. Koya si ti ta da opredelyash koy na kakyv ezik da se obuchava. Tova e lichen vypros na vseki roditel i tolkoz.
Pusta ksenofobiya do kyde vi e dokarala >:(

Аз не определям нищо.

Но ако човек почва да мрази опонента и да го пъди само защото той споменава някакви очевидни истини,
то това е всичко друго, само не и дебат.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2174 on: April 13, 2013, 20:39 »

Иншалах да се сбъднат намеренията ти!

Аллах (арабската дума за единствения Бог) знае разбира се, че никой от нас не е съвършен.
И ние, хората, го знаем.

Но истината не се намира по почина на Й. В. Сталин: "Няма човек, няма проблем".

Не сте единствените, които са ме пъдили и мразили без вина.
Едни истини са неудобни за едни хора, други истини - за други...

И се оказва, както неведнъж ми се е случвало да виждам досега,
че за мнозина, различни като виждания, идентичност и пр. хора, е къде по-лесно да пъдят и мразят,
отколкото да се размислят над едни или други неудобни или нехаресващи им истини.

----------------------------------------------------------

http://stranitzi-stannitzi.blogspot.com/2012/06/blog-post.html

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42