Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872925 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1800 on: August 08, 2012, 23:56 »
  Айде стига се превзема >:(
Ти кьорав ли си или не си помак ??? ::)
"И защо "човъркаме" само Турция."-не само от Турция ;)

Този е от тези дето се навеждат и нагаждат, било то за диплома, било то за една блага дума.
Но гаранция ти давам че всичко ПОМАШКО се е испарило или продало за жълти стотинки.
Не забравяй как се беше регестрирал със к..........име СерГЕЙчо, това говори за всичко.
Абе заради такива си нямаме държава, това е истината.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1801 on: August 09, 2012, 08:20 »
Този е от тези дето се навеждат и нагаждат, било то за диплома, било то за една блага дума.
Но гаранция ти давам че всичко ПОМАШКО се е испарило или продало за жълти стотинки.
Не забравяй как се беше регестрирал със к..........име СерГЕЙчо, това говори за всичко.

Разбра се че си е чист к. Такива чешити веднага ги познавам по мутрите :D :D :D

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Ynt: Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1802 on: August 09, 2012, 08:30 »

Я кой го казва :o ??? А кой целуваше седесарски задници? ;) :D

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1803 on: August 09, 2012, 11:31 »
Аратлик, немой ма нагада да са кискам   Заболе ма гювдьоса от етва десо правиш галем джумбиш
"протурско настроените помаци" -ти от совецко настроените помаци ли си? Шъ стане от теб кон-сомолски секретар
Та ние не сме ли родолюбци  И ша са настроени протурски помаците ,защото когато ги прогонваха българите от родните им места ,точно Турция не им затвори вратите през последните 130г . 
    Стига с тая заучена фраза"Обичаш Турция-враг на България,Обичаш Русия-браво герой".Не мислиш ли ,че всичко е било гола пропаганда и сега изплуват хиляди исторически истини.Но за да ги разбереш трябва да си озрял за това.

Към Хавайката.
Наименованието Аратлик се използва за обръщение и взаимоотношение между двама мъже. Като гледам твоя псевдоним е от женски род. В отговора към мен не е задължително, но уточни дали си мъж или жена за да се обръщам към теб с необходимата полова принадлежност. Когато се обръщаш към мен лично, пак не е задължително, но се обръщай с адресат, както аз го правя. Така околните ще разберат с кого тече спора и коментара.
Думата  "нагада" е от родопския диалект. Същата в с. Припек, област Кърджали, община Джебел се използва за съвсем друго определение, което е много деликатно и ако си жена не е приятно да ти я преведа в прав текст така, че моя съвет е да се обръщаш с нея към представители от помаците при които тя се използва в смисъла с който ти искаш да се изразиш. В противен случай рискуваш да изпаднеш в смешно положение.
Следващото което искам да ти уточня, че аз не съм протурско настроен, а пробългарско. Защото живея в България не в Патагония. А този номер с твоето "советско" е изтъркан, защото и СССР вече е изтъркана от картата на света. Явно вие протурските помаци още живеете в ерата на ДС-тата, комунизма, хитлеризма и още други неща миришещи на мухал.
Относно съвета ти към мен"Шъ стане от теб кон-сомолски секретар" е вече закъснял, защото аз вече съм на 51 години.
Що се отнася за отварянето на турските врати е вярно, но не уточни, че както ги отвори така и след няколко месечен прием ги затвори. Отвори ги по скоро за българските турци, но когато видя, че и помаци и цигани започнаха да прииждат ги затвори. Тези истини по време на изселническат вълна в Кърджали бяха коментиран от българските турци и обвиниха тук помаците, че заради тях Турция затвори границите. Ние тук в Област Кърджали живеем съвместно в добро разбирателство с помаци, българи християни-франгаджии и съчънлии и български турци. Е има и националисти от всички етнически групи.
Сега бързам по другите неща след това.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1804 on: August 09, 2012, 12:49 »
Аратлик, немой ма нагада да са кискам   Заболе ма гювдьоса от етва десо правиш галем джумбиш
"протурско настроените помаци" -ти от совецко настроените помаци ли си? Шъ стане от теб кон-сомолски секретар
Та ние не сме ли родолюбци  И ша са настроени протурски помаците ,защото когато ги прогонваха българите от родните им места ,точно Турция не им затвори вратите през последните 130г . 
    Стига с тая заучена фраза"Обичаш Турция-враг на България,Обичаш Русия-браво герой".Не мислиш ли ,че всичко е било гола пропаганда и сега изплуват хиляди исторически истини.Но за да ги разбереш трябва да си озрял за това.

Към Хавайката.
Наименованието Аратлик се използва за обръщение и взаимоотношение между двама мъже. Като гледам твоя псевдоним е от женски род. В отговора към мен не е задължително, но уточни дали си мъж или жена за да се обръщам към теб с необходимата полова принадлежност. Когато се обръщаш към мен лично, пак не е задължително, но се обръщай с адресат, както аз го правя. Така околните ще разберат с кого тече спора и коментара.
Думата  "нагада" е от родопския диалект. Същата в с. Припек, област Кърджали, община Джебел се използва за съвсем друго определение, което е много деликатно и ако си жена не е приятно да ти я преведа в прав текст така, че моя съвет е да се обръщаш с нея към представители от помаците при които тя се използва в смисъла с който ти искаш да се изразиш. В противен случай рискуваш да изпаднеш в смешно положение.
Следващото което искам да ти уточня, че аз не съм протурско настроен, а пробългарско. Защото живея в България не в Патагония. А този номер с твоето "советско" е изтъркан, защото и СССР вече е изтъркана от картата на света. Явно вие протурските помаци още живеете в ерата на ДС-тата, комунизма, хитлеризма и още други неща миришещи на мухал.
Относно съвета ти към мен"Шъ стане от теб кон-сомолски секретар" е вече закъснял, защото аз вече съм на 51 години.
Що се отнася за отварянето на турските врати е вярно, но не уточни, че както ги отвори така и след няколко месечен прием ги затвори. Отвори ги по скоро за българските турци, но когато видя, че и помаци и цигани започнаха да прииждат ги затвори. Тези истини по време на изселническат вълна в Кърджали бяха коментиран от българските турци и обвиниха тук помаците, че заради тях Турция затвори границите. Ние тук в Област Кърджали живеем съвместно в добро разбирателство с помаци, българи християни-франгаджии и съчънлии и български турци. Е има и националисти от всички етнически групи.
Сега бързам по другите неща след това.
  Абре г-н Ахмак(искаш ли превод), "аратлик" значи приятел .За теб изглежда дружба и приятелство м/у мъж и жена няма.Ма са ти правили мозъчна клизма и имаш жената само за разплод. ::) А израза "немой ма нанагада" означава "недей ме кара".Ама си толкова помак ,колкото и аз учен от БАН та не издържа изпита за превод от помашки ;D ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1805 on: August 09, 2012, 13:32 »
  Абре г-н Ахмак(искаш ли превод), "аратлик" значи приятел .За теб изглежда дружба и приятелство м/у мъж и жена няма.Ма са ти правили мозъчна клизма и имаш жената само за разплод. ::) А израза "немой ма нанагада" означава "недей ме кара".Ама си толкова помак ,колкото и аз учен от БАН та не издържа изпита за превод от помашки ;D ;)

Този си е к. от класа и си мисли че не го усещаме. Щом като и ботев му ръкопляска, вече не остана никакво съмнение. :D :D :D

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1806 on: August 09, 2012, 14:27 »
Абре г-н Ахмак(искаш ли превод), "аратлик" значи приятел .За теб изглежда дружба и приятелство м/у мъж и жена няма.Ма са ти правили мозъчна клизма и имаш жената само за разплод.  А израза "немой ма нанагада" означава "недей ме кара".Ама си толкова помак ,колкото и аз учен от БАН та не издържа изпита за превод от помашки

Този си е к. от класа и си мисли че не го усещаме. Щом като и ботев му ръкопляска, вече не остана никакво съмнение.

Към Хавайка.
Обръщението "Ахмак" не е необходимо да го превеждаш , знам какво означава. И знам друго, че то често се ползва от "ахмаци"
Относно твоите "аратлици", да така е, но в българския език съществуват думи за мъжки и женски род. Определи се дали ти си "приятел" или "приятелко". Човек който крие пола си и заобикаля въпроса. Жена ли си ?Мъж ли си? Означава едно, че нещо не е добре с "резбата" си. Що се отнася за разбирането ми по отношение на жените, аз изповядвам либерално ислямската религия и мястото на жената в нея.
За думата"нагада" пак ти повтарям, при нас в Кърджали се използва в друго направление, което не е приятно в този сайт да се ползва. Защото се "ползва" в целия свят.
Твоите обръщения към мен не ме притесняват, защото хората знаят с какъв багаж разполагаш и не им обръщат внимание. Така, че няма да станеш по интересен.
Дали съм помак или не, на този въпрос мага да ти отговоря, че аз съм десето поколение селекциониран помак.
Това, че нося българско име, не означава, че не съм помак. Такива помаци като мен са 80% от нашата общност в България.

Сега към Субигиев
Субиги това "к" не го употребявай. Предполага се, че имаш някакъв "багаж". По отношение "ръкопляскането". Да ръкопляскат на хора, които почитат родината си, а не на такива които е плюят.

Към Ибраимчо.
Браимчо, чоджум няма да ти отговарям, защото ние с теб имаме договаряне и аз няма да го наруша!!!!!!!!
Ти както искаш ме определяй. Аз нямам нищо общо с "ОНОВА". След време ще се срамуваш!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1807 on: August 09, 2012, 14:57 »

Опа,

Не мой да слагаш кав го бричат помачетата-оти оно разно думат- во овой регион дека си мое вака да е,но во оно дека е Он мое друго да е.

Тия дека бричат во Чеча бричат малку мрвашке и разно от тиа дека со во Велинградско или тия дека со во Смоленско,али како ония дека со во Скеча,да не думам за тия от кърджалийско или ония от  Балканот.Па я се онищих- па то помачко хортуванье нема-сите са разни со от дека са .

Па за крайот:
 -кажи от дека си за да кажем кав си. ;D

Поздрави

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1808 on: August 09, 2012, 15:16 »

Сега към Субигиев
Субиги това "к" не го употребявай. Предполага се, че имаш някакъв "багаж". По отношение "ръкопляскането". Да ръкопляскат на хора, които почитат родината си, а не на такива които е плюят.

Някои си мислят че почитат родината си като виждат само хубавите неща в нея а за другите по-лоши неща си затварят не само очите но и душите. Други пък виждат не само хубавите неща и яростно критикуват отрицателните за да се вникне в тях и  и да се отстранят. Без критика никога не се върви напред.
Не разделяй Помаците на родолюбци,турчeeщи се, българeeщи се, а им помогни с нещо ако можеш.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1809 on: August 09, 2012, 15:21 »
Опа,

Не мой да слагаш кав го бричат помачетата-оти оно разно думат- во овой регион дека си мое вака да е,но во оно дека е Он мое друго да е.

Тия дека бричат во Чеча бричат малку мрвашке и разно от тиа дека со во Велинградско или тия дека со во Смоленско,али како ония дека со во Скеча,да не думам за тия от кърджалийско или ония от  Балканот.Па я се онищих- па то помачко хортуванье нема-сите са разни со от дека са .

Па за крайот:
 -кажи от дека си за да кажем кав си. ;D

Поздрави
  Вай ..вай.....майо.Кена гълчиш бре Расате ???Ама ти си хас македонче с фесче бил. ;D ;DТо затва  македонците гълчат че .....как му викаха  на модерно.....геогравско понятие България нема болгаре  ;D
   Кена са нахака с македонско гълчене ;D

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1810 on: August 09, 2012, 15:24 »
Абре г-н Ахмак(искаш ли превод), "аратлик" значи приятел .За теб изглежда дружба и приятелство м/у мъж и жена няма.Ма са ти правили мозъчна клизма и имаш жената само за разплод.  А израза "немой ма нанагада" означава "недей ме кара".Ама си толкова помак ,колкото и аз учен от БАН та не издържа изпита за превод от помашки

Този си е к. от класа и си мисли че не го усещаме. Щом като и ботев му ръкопляска, вече не остана никакво съмнение.

Към Хавайка.
Обръщението "Ахмак" не е необходимо да го превеждаш , знам какво означава. И знам друго, че то често се ползва от "ахмаци"
Относно твоите "аратлици", да така е, но в българския език съществуват думи за мъжки и женски род. Определи се дали ти си "приятел" или "приятелко". Човек който крие пола си и заобикаля въпроса. Жена ли си ?Мъж ли си? Означава едно, че нещо не е добре с "резбата" си. Що се отнася за разбирането ми по отношение на жените, аз изповядвам либерално ислямската религия и мястото на жената в нея.
За думата"нагада" пак ти повтарям, при нас в Кърджали се използва в друго направление, което не е приятно в този сайт да се ползва. Защото се "ползва" в целия свят.
Твоите обръщения към мен не ме притесняват, защото хората знаят с какъв багаж разполагаш и не им обръщат внимание. Така, че няма да станеш по интересен.
Дали съм помак или не, на този въпрос мага да ти отговоря, че аз съм десето поколение селекциониран помак.
Това, че нося българско име, не означава, че не съм помак. Такива помаци като мен са 80% от нашата общност в България.

Сега към Субигиев

Към Ибраимчо.
Браимчо, чоджум няма да ти отговарям, защото ние с теб имаме договаряне и аз няма да го наруша!!!!!!!!
Ти както искаш ме определяй. Аз нямам нищо общо с "ОНОВА". След време ще се срамуваш!!!!!!!!!!!!!!!!!

Майчиният език на помаците какъв е?!
Какъвто им е езикът такива са им и имената!!!

Изключение правят привнесените с религията.Не одобрявам да се кръщават помачета с турски имена като Кадри, Дафне,Лейля,Сюрие,Мурат,Орхан,Осман и т.н.-тези имена не са мюсюлмански,а турски-правете разница между религия и етническа принадлежност.

Сред помаците от Чеча се среща едно заменяне на арабските ислямски имена с турски.Има доста приятели тюркоезични евангелисти с турски имена.Т.е. в случаят не са обвързани с религията.
И за накрая -кои имена с ислямски-всички споменати в Коранаи свързани с религията,а християнски в Библията и свързани с религията- ранно-апостолите.

Аз съм християнин по традиция(не спазвам канони,пости и пр.-рядко влизам в църква) и не поддържам не българските имена свързани с религиите,поради това,че нямат отношение към българската именна традиция-Това дали е Павел,Петър,Теодор,Йосиф,Мойсей,Мария или Ибрахим,Юсуф,Идриз,Муса ми е все едно-те не са български!!!

Когато майчиният език ми е български е редно да мога да кръстя детето си с име,което значение ще знаят всички в родът ми,а не да му търся превода.

Имена като Владимир,Бранимир,Светослав,Драгостин,Стойко,Бойко,Борян,Бурян,Владислав,Мирослав,Бранимир,Цветан и т.н. принадлежат към моят език,разбираемо е посланието и не им е нужен превод.

Поздрави.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1811 on: August 09, 2012, 15:30 »
Живков: Гоним 300 000 турци, инак ставаме Кипър

http://frognews.bg/news_12406/%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2:%20%D0%93%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC%20300%20000%20%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8,%20%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BA%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5%20%D0%9A%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%80

И това е от българите за съжеление някой ги оневиняват и искат да раздават права.
И тук пак господ вижда ама го няма защо ли.....

Тази "новина" е отпреди 23 години.
Дали пък не смяташ, че още сме в онова време?

Още преди години български политици се извиниха за т.нар. възродителен процес.
А преките виновници се измъкнаха някак си и се потулиха, включително и заради това, че част от тях са в Движението за права и свободи и до ден-днешен. И продължават да викат някои от тях най-силно срещу него, точно както комунисти и агенти най-силно викаха "който не скача, е червен".

---------------------

п.с.:
Думата Господ не се пише никога с малка буква. Точно както думите, с които се означава Всевишният на който и да било език, не се пишат с малки букви.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1812 on: August 09, 2012, 15:33 »

Няма как да някой мъж да има подобна дружа с тебе, понеже просто не си жена.

Докога тази евтина комедия ще я играеш?

Имай малко срам, не лъжи "като дърта циганка", дето има един израз.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1813 on: August 09, 2012, 15:35 »

Към Хавайка.

Сега към Субигиев

Към Ибраимчо.
   Кой ти приказва за български език и неговата граматика ??? ::)Да те светна!Даже и между помакини има обръщението "аратлик" и се използва за посестрими(което е традиция още от 1912г когато жалатите са разделяли братя и сестри и останалите в българско са припознавали от друг род побратими и посестрими-аратлици,които се имат за кръвни роднина и до днес.Такива аз имам в Триград и когато се срешнем се обръщаме както аратлик и братовчед).Брак м/у аратлици се смята за кръвосмешениеАма беше помак щеше да ти е ясно ;) ;D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1814 on: August 09, 2012, 15:36 »

Имена като Владимир,Бранимир,Светослав,Драгостин,Стойко,Бойко,Борян,Бурян,Владислав,Мирослав,Бранимир,Цветан и т.н. принадлежат към моят език,разбираемо е посланието и не им е нужен превод.

Расате , пак кръшкаш, къде остави Булгарските имена.  :D :D :D Не ги споменаваш за да не излезете роднина с Турците нали.  ;D Нещо все славянски имена а. ;D  Сега ще почнеш да ми развиваш теории за славяни и склавини и за бесите, но това дикиш не хваща. Вече цял свят ви знае че сте потомци на булгаро-татарите и отчасти траките. Привет!!!