Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 858391 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1770 on: August 08, 2012, 06:29 »

Боже божееее или за изостаналите Аллах,Аллах колко простота, колко елементарност, каква тъпота. Нека поговорим за асимилационната политика на Гърция, или за асимилационната политика на Турция!  Прабългарският език го няма - има славянски на който викаме български сеташ ли се,  серсем ! И тия исторически извори дето цитираш само ти и майка ти Турция ги знаете! :)
edmon добре си дошъл в този сайт, но не сядай на масата преди, да си се измил,има опасност за твоето здраве.Изостанал си ти,прост,тъп и елементарен.Гост се посреща по дрехите, но се изпраща по ума.Недей да влизаш в къщата на домакина и още от вратата да раздаваш акъл и да учиш баща си как се правят деца.Какъв ти е проблема бе ,,серсем'' та си дошъл от някъде си /да не казвам от къде / и да ни мислиш тук че едва ли не ние не знаем и да се подпишем.Да не ти показвам вратата вземи си опичай малко акъла и ако имаш нещо интересно свързано с помаците го кажи ако не по добре замълчи и не ръси глупости. >:( >:( >:(

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1771 on: August 08, 2012, 08:05 »

Боже божееее или за изостаналите Аллах,Аллах колко простота, колко елементарност, каква тъпота. Нека поговорим за асимилационната политика на Гърция, или за асимилационната политика на Турция!  Прабългарският език го няма - има славянски на който викаме български сеташ ли се,  серсем ! И тия исторически извори дето цитираш само ти и майка ти Турция ги знаете! :)

Защо ли все ме е срам тук от българите.
Дори не ми се пише за това просто не си струва.
Нека само да погледнат що за народ са, що за държава са,
тогава да опрекват другите, и до каде бяха стигнали без ПОМАЦИТЕ.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1772 on: August 08, 2012, 08:35 »
Ние всичките етнически групи вкл. и българите християни, които живеем в България представляваме едно семейство. Това семейство не включва хора, които не са поданици на тази държава.В това семейство е допустимо да има и добри и лоши членове. При необходимост когато това семейство трябва да се защитава  то се обединява и противопоставя на външна намеса, заедно и с добрите и лошите членове. Какво става в това обществено семейство е проблем на само на това семейство и никакви други външни и чуждоземни членове е недопустимо да се месят във вътрешната политика на това семейство. Добра или лоша това си е негов проблем.
Пиша тези редове, защото протурско настроените помаци, които живеят в друга държава и не са поданици на България се опитват да я хулят и ругаят. Питам с какво право? Ако имат двойно гражданство, това е друг въпрос, но да живееш в друга държава при други условия и да ругаеш и да поучаваш това е нахалство. Ела с мен тук в България да изядеш една торба сол и тогава критикувай. Нали знаете оная приказка, гласувай на изборите, за да имаш право след това да псуваш. Вие чуждо поданиците помаци с какво право си позволявате да "псувате". Същите помаци имат право да коментират по други неща свързани с помаците. Могат да съветват, но не да се месят ТУК В ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1773 on: August 08, 2012, 09:09 »
Ние всичките етнически групи вкл. и българите християни, които живеем в България представляваме едно семейство. Това семейство не включва хора, които не са поданици на тази държава.В това семейство е допустимо да има и добри и лоши членове. При необходимост когато това семейство трябва да се защитава  то се обединява и противопоставя на външна намеса, заедно и с добрите и лошите членове. Какво става в това обществено семейство е проблем на само на това семейство и никакви други външни и чуждоземни членове е недопустимо да се месят във вътрешната политика на това семейство. Добра или лоша това си е негов проблем.
Пиша тези редове, защото протурско настроените помаци, които живеят в друга държава и не са поданици на България се опитват да я хулят и ругаят. Питам с какво право? Ако имат двойно гражданство, това е друг въпрос, но да живееш в друга държава при други условия и да ругаеш и да поучаваш това е нахалство. Ела с мен тук в България да изядеш една торба сол и тогава критикувай. Нали знаете оная приказка, гласувай на изборите, за да имаш право след това да псуваш. Вие чуждо поданиците помаци с какво право си позволявате да "псувате". Същите помаци имат право да коментират по други неща свързани с помаците. Могат да съветват, но не да се месят ТУК В ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Евала от мен!!!

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1774 on: August 08, 2012, 09:21 »
Това искам да се види от всички.

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?PHPSESSID=ff3a024c0186b65e3afce985d914a249&topic=9580.msg104843#msg104843

Ибраим ага -май много се ровиш по форумите  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Прочетох публикациите в даденият линк- не са хитлеристки или ултрашовинистки- умерени са-което ме изненада-очаквах нещо по трагично,като във србо-македонски подобни.
Май българите наистина сме най-толерантната нация на Балканите.

Вижте косовските албанци не приемат своите съграждани- косовските роми вече години:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5006131
http://www.focus-news.net/?id=n1679552

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1775 on: August 08, 2012, 10:50 »

Май българите наистина сме най-толерантната нация на Балканите.

Вижте косовските албанци не приемат своите съграждани- косовските роми вече години:

[

Май българите наистина сме най-толерантната нация на Балканите. Как да го разбираме това ''Май че'' :D :D :D

Вижте косовските албанци не приемат своите съграждани- косовските роми вече години За разлика от българите нали, които с радост приемат ромските си братя :D :D :D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1776 on: August 08, 2012, 11:04 »

Ела с мен тук в България да изядеш една торба сол и тогава критикувай

Явно си се пресолил.  :D :D :D Ти с какво си допринесъл за това семейство? Най-малкото, аз съм работил за БГ безплатно 2 години като трудовак. Имам БГ гражданство но не го ползвам. Вместо да се занимаваш с празни работи постарай се да допринесеш с нещо за това семейство. Тогава няма да има нищо нито за критики, нито за хулене. ;)

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1777 on: August 08, 2012, 11:55 »
Към Субиги.

Явно след като набързо си прочел моя постинг и в злобата си не си обърнал внимание на това "Питам с какво право? Ако имат двойно гражданство, това е друг въпрос."
На въпроса ти "Ти с какво си допринесъл за това семейство?" Ще ти отговоря, че аз съм създал две прекрасни деца от които имам внук. Взети всички заедно ние служим на тази държава, плащаме си данъците, ползваме комуникациите на тази държава и когато ние криво, я псуваме. Защото имаме това право.Що се отнася до теб, че ти си служил на тази държава 2 години е оправдано, защото си израснал в тази държава и тя се е грижила малко или много за теб докато пораснеш. В Турция сигурно "плащат" на техния аскер.
Като имаш българско гражданство и не го ползваш. Що не го върнеш бе Субиги? Или ти трябва това гражданство за да дойдеш през лятото на пазара в Гоцеделчев за да хапнеш някое българско кюфте.
Аз се занимавам с проектиране и строителство, а това не са празни работи. Помагам също на наши помаци в узаконяване на жилищните им сгради и имоти. Консултирам ги. Създавам им работа тук в България така, че допринасям много за просперитета и развитието на нашите помаци. Ти с какво си допринесъл за такова развитие, че си позволяваш да критикуваш?
Критикувай си проблемите на помаците в Турция.
Можеш да вземаш отношение по въпроса с помаците, но на международно ниво. Не се занимавай с вътрешните проблеми, ние и без външните помаци ще се опитаме да ги решим. Ако имаш с какво да помогнеш то заповядай в България и предостави твоите възможности. Не е необходимо от разстояние да се месиш.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1778 on: August 08, 2012, 12:49 »
Май българите наистина сме най-толерантната нация на Балканите. Как да го разбираме това ''Май че'' :D :D :D

Вижте косовските албанци не приемат своите съграждани- косовските роми вече години За разлика от българите нали, които с радост приемат ромските си братя :D :D :D

Ти ли не виждаш или аз не пиша правилно -дека има това "ЧЕ"

Ние си ги приехме,след като от Франция ни ги върнаха. ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1779 on: August 08, 2012, 13:47 »
Ти ли не виждаш или аз не пиша правилно -дека има това "ЧЕ"

Ние си ги приехме,след като от Франция ни ги върнаха. ;)

Прав си за ''че'', но мисля че това не променя много смисъла а той е че не си сигурен в изказването си.
Вярно е че си ги приехте, но за да им гепите парите де им ги дадоха на летището  :D :D :D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1780 on: August 08, 2012, 13:55 »
Към Субиги.
 Не е необходимо от разстояние да се месиш.

БГ Помак, създаваш излишно напрежение. Ти ли ще определяш кой какво да прави и къде да се меси. Тук няма чужди хора. Всички малко иили много са свързани с БГ.
Какви са тези ограничения? Това е международен форум. За ограниченията и пр. си има специални хора тук.Поздрави!!!

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1781 on: August 08, 2012, 14:34 »
Защо ли все ме е срам тук от българите.
Дори не ми се пише за това просто не си струва.
Нека само да погледнат що за народ са, що за държава са,
тогава да опрекват другите, и до каде бяха стигнали без ПОМАЦИТЕ.

Българите... помаците...

Аз съм добър, вие сте лоши.
Горе-долу е това.

Ако беше се родил кюрд примерно в Турция, тя щеше да е лошата държава.

Но ти си се родил в България, по времето на режим, който те е тормозил.
Отишъл си в Турция, където са те приели като свой или почти свой.

Затова тази държава е добра, а другата - т.е. България, нищо, че сега слава Богу времената не са като предишните, е разбира се лошата. Даже и народът й е лошият, целият народ.

Но дали личната ти "камбанария" е достатъчно висока да види повече от това, което касае личната ти съдба?

Ако беше достатъчно, нямаше да напишеш вие българите сте еди какви си, за нищо не струвате :)

И ако имаше достатъчно лична сигурност и себепознание, нямаше да ти дойде да обиждаш общо който и да било народ. Подобни общи обиди нямаше да ти трябват.

(Това, че си го направил, не е добър знак за теб самия.)

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1782 on: August 08, 2012, 15:04 »
Аз след като живея в България и съм неин гражданин. Да мога да определям. Мога и да "псувам", защото "дишам" този "въздух". Дали мирише на "изгоряло" или приятно, ние помаците които живеем тук си го дишаме. Вие външните вече сте забравили на какво мирише в България. Дишайте си вашия въздух, ако че е по приятен. Нямал съм никакво намерение да създавам напрежение. По това което Ти и другите външни пишете в сайта се разбира кой създава напрежение. Междуетническите отношения в България са наш проблем и вие не трябва да се месите в нашите взаимоотношения. Тези отношения са се градили векове.Етническия мир в България на този етап е постигнат с малки изключения за които ние българските помаци сме отговорни и се опитваме да ги решим.
Както във всички страни има националисти така и в България има такива. В Турция да не би на няма? И защо "човъркаме" само Турция. Външни помаци има навсякъде. Турските помаци или протурските не са фактора за да определят посоката на всички помаци.
Тук аз говоря за вътрешните проблеми. Когато нещата засягат общи положения в групата, тогава може да се коментира. Но да ми определяш "ти" как аз ще живея в България и какви отношения трябва да имам с другите етнически групи, пак ти повтарям ела с мен заедно да изядеш една торба със сол и тогава се намесвай.А за статута на сайта се видя след като беше изнесена информация, относно неговото ръководство.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1783 on: August 08, 2012, 15:15 »
Аз след като живея в България и съм неин гражданин. Да мога да определям. Мога и да "псувам", защото "дишам" този "въздух". Дали мирише на "изгоряло" или приятно, ние помаците които живеем тук си го дишаме. Вие външните вече сте забравили на какво мирише в България. Дишайте си вашия въздух, ако че е по приятен. Нямал съм никакво намерение да създавам напрежение. По това което Ти и другите външни пишете в сайта се разбира кой създава напрежение. Междуетническите отношения в България са наш проблем и вие не трябва да се месите в нашите взаимоотношения. Тези отношения са се градили векове.Етническия мир в България на този етап е постигнат с малки изключения за които ние българските помаци сме отговорни и се опитваме да ги решим.
Както във всички страни има националисти така и в България има такива. В Турция да не би на няма? И защо "човъркаме" само Турция. Външни помаци има навсякъде. Турските помаци или протурските не са фактора за да определят посоката на всички помаци.
Тук аз говоря за вътрешните проблеми. Когато нещата засягат общи положения в групата, тогава може да се коментира. Но да ми определяш "ти" как аз ще живея в България и какви отношения трябва да имам с другите етнически групи, пак ти повтарям ела с мен заедно да изядеш една торба със сол и тогава се намесвай.А за статута на сайта се видя след като беше изнесена информация, относно неговото ръководство.
  Айде стига се превзема >:(
Ти кьорав ли си или не си помак ??? ::)
"И защо "човъркаме" само Турция."-не само от Турция ;)

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1784 on: August 08, 2012, 15:25 »
  Айде стига се превзема >:(
Ти кьорав ли си или не си помак ??? ::)
"И защо "човъркаме" само Турция."-не само от Турция ;)

За да няма залитане в една или в друга посока, някои трябва да престанат да "човъркат", плюят и пр. само българската държава.

И ако никой не залита само в една посока, няма да е толкова трудно да се разберем.