Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 873023 times)

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

Offline Mariana

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1725 on: July 31, 2012, 13:09 »
Остави баба ти и пра-баба ти намира и пиши по същество.

Мариана, бъди спокойна, твоето е неофашизам, т.е. по-модерно и по-съвременно от това на Мусолини и Хитлер. За да се искарате богоизбрани тук даваш мнение на човек със съмнително криминално минало и се опитваш да го пласираш за научен езиковед.До къде я докарахте, колкото повече мърдате, толкоз повече се уплитате в мрежата. Разберете най-после че нянма българи а има булгари. Така ви знае цял свят. Местностите в които са обитавали Булгарите все са на Турски език. Проследете наследниците на Булгарите, всичките са Тюркоговорящи и се разбират със сегашните Турци. Науката е доказала че най-опазеният Булгарски език се говори в Чувашия, а той е Тюркски. Такова е положението и в Урал, и при Волга-Кама, в Кабардия, Балкария и пр. Защо ли се инатите като магаре на мост. Някой ви е излъгал че сте вся и всё, жалко за самите вас. Оставете тази празна гордост и разберете че и вие сте само простосмъртни същества както всички други. Опомнете се че пропадате безвъзвратно!!!

Не понасям невежи и недобронамерени хора да ме учат как да се държа.

Проблемът не е в това, че хора като мен са нетолерантни или маниаци или склонни към омраза,
проблемът е, когато нетолерантни или маниаци или склонни към омраза хора

приписват тези свои "качества" на други,
които не ги притежават.

Виждала съм и качествени турци.
Лично съм ги виждала.

И мога да кажа, че какъвто и да си или за какъвто и да се смяташ - дали за турчин, дали за помак, не знам,
"чудовищата", които ти се привиждат у другите,
ги потърси у самия себе си.

Има предели на наглостта.
Остани с нея, и с упоритото желание да подтикват помаците да мразят или да не уважават българите.
Защото това е смисълът на цялото ти участие, друг няма.

Каква гордост, какъв неофашизъм - ти имаш ли представа как това, което пишеш, духа на това, което пишеш, изглежда отстрани?

Дано поне ти плащат добре за усилията.
Които не са особено почтени.

Усилията на хора като мен се обезсмислят от усилията на хора като теб.
Макар че от това, което сеят хора като теб, няма да поникне нито повече разбирателство, нито повече толерантност, разбиране, уважение и пр. между хората с различна вяра или с различен етнос.

Хора като теб могат само да задълбочават различията, враждите, неразбирателствата, неуваженията, глупостта и пр.  И да накарат хора като мен да съжалят, че въобще са се опитали да посеят нещо друго.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1726 on: July 31, 2012, 14:29 »
Нео-мео, ала-бала, дрън-дрън! Пишеш колкото да си вържеш надницата!  А от къде тогава произхождат твоите тюрки? От коя раса са? Как изглеждат антропологично? Религия? Правилно отбелязваш - където са обитавали!!!!!
Памет Българска - Тюрки или иранци 1/4
   Това си е жива пропаганда с привкус " Соц. реализъм" ;) ;D
Откога агент Кардам е еталон на демократичния поглед над историческите събития и може ли агент Кардам или Тервел( и той с няколко имена като нас ;D) да не е под влияние на школите на КГБ и набиването им в съзнанието до умопомрачаване "знания" ;) ??? ::)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1727 on: July 31, 2012, 15:02 »

Виждала съм и качествени турци.
Лично съм ги виждала.

Мариана, не е задължително тук да рониш крокодилски сълзи. Първо ще трябва добре да обмисляш преди да пишеш, защото, признавам си, нямам търпение към ксенофоби. Дори и когато се опитваш да се искараш като ''момина сълза'', без да се усетиш пак си се испуснала неофашистки. Значи си виждала и качествени турци. Това звучи като ''Той е циганин ама добър човек'' Ето това е неофашизма, който не можете да го прикриете.
Обиждате на общо основание и после се сърдите. Подценяваш форумците като си мислиш че ги уча на българомразие. Всеки си има свое мнение и никой не е глупав. Аз си исказвам мнението, както всички други, но винаги се намира някой от твоя екол да обижда или да подценява. Нямам намерение да си подавам и другата буза.
Не ме настъпвайте и ще сте си рахат, толкоз просто.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1728 on: July 31, 2012, 19:26 »
Мариана, не е задължително тук да рониш крокодилски сълзи. Първо ще трябва добре да обмисляш преди да пишеш, защото, признавам си, нямам търпение към ксенофоби. Дори и когато се опитваш да се искараш като ''момина сълза'', без да се усетиш пак си се испуснала неофашистки. Значи си виждала и качествени турци. Това звучи като ''Той е циганин ама добър човек'' Ето това е неофашизма, който не можете да го прикриете.

Явно трябва да го кажа в прав текст, за да не давам нов повод за постоянната ти склонност към инсинуации.
Мисля, че ти, лично ти, не си такъв човек.

Не исках да го казвам направо, но с хора, които нямат никакви скрупули или сетива да не манипулират постоянно, е трудно да си деликатен. Те и това могат да използват за "камък за хвърляне".

Колкото и да искаш да го изкараш другояче, разделенията и омразата не ги създават хора като мен.

И има Един, който всичко вижда.

------------

п.с.

Не употребявай повече понятия, които не са ти ясни.
Ако ти бяха ясни, може би нямаше да си това, което си.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1729 on: August 01, 2012, 13:34 »
И има Един, който всичко вижда.

Не употребявай повече понятия, които не са ти ясни.
Ако ти бяха ясни, може би нямаше да си това, което си.

Мариана, не си губи времето да гадаеш какво знам и какво не, а се постарай да помогнеш с нещо на пропадналите, угнетените, експлоатираните, болните, дискриминираните и други такива нещастни хора във вашето ''демократично'' общесво. Виж как ви е снимал държавния департамент. Насочи си енергията в по-ползутворна работа. Виж кои са тези дето нападат молещи се в божия храм, кои са техните майки, бащи, учители. Поинтересувай се защо никой полицай не е дал под съд болния ви лидер, че ги убиди като ги нарече '' еничари''. Много проблеми си имате за разрешаване, а те са по-важни от полемиката която правиш тук.
-----------------------------------------------------------------------------------
Държавният департамент представи доклада си за човешките права

Десни екстремисти упражняват насилие върху ромите, мюсюлманите и други религиозни малцинства, се казва в документа.
У нас има и други проблеми, свързани с човешките права – Държавният департамент обръща внимание на лошите условия в затворите и другите места за задържане. Лошото отношение към затворниците и задържаните, най-вече ако те са представители на малцинствата, също се споменава в доклада.

Като сериозни проблеми на страната ни се посочват големите забавяния в работата на съдебната система, очевидната злоупотреба с подслушване, насилието и дискриминация над жените, насилието над деца, дискриминацията на турската и ромската етническа общност, антисемитски вандализъм, трафикът на хора, както и дискриминацията на хората с увреждания, гей обществото и болните от ХИВ/СПИН.

....... Документът обаче посочва, че има много опасения, че медийният пазар е доминиран от бизнес интереси, които преследват политическо влияние.

От департамента цитират данни на неправителствени организации, че журналистите често си налагат автоцензура или взимат пари от определени политически и бизнес кръгове и дори представители на организираната престъпност, за да пишат позитивни материали за тях или очернящи за враговете им.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/31/korupciiata-i-romskata-marginalizaciia-sa-osnovnite-problemi-u-nas.165174

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1730 on: August 01, 2012, 15:04 »

Аз винаги са правила каквото мога, за онези, които имат нужда от защита или разгласяване на проблемите, които имат. Колкото са ми стигали възможностите.

И никой, впрочем, никога не е питал мен, нито ще ме попита, какви са собствените ми проблеми.
Понеже има много хора изглежда, които продължават да смятат, че щом човек е част от т.нар. мнозинство, той нито може да беден, нито може да е болен, нито обезправен.
Нещо такова се получава. Но не такава е реалността.

Днес в България са незащитени правата на хората не по етнически признак, а по социален.
Бедните, безработните, отчаяните, болните без средства да се лекуват, са обезправени в едно или друго отношение, не по етнически или верски признак, а по финансов. И е крайно време да се види и проумее това, че социалните разделения са най-важните в днешна България.

Не може всички да бъдем, впрочем, роми или пък хомосексуалисти, за да ни защити веднага примерно Хелзинския комитет за правата на човека.

Колкото до доклада на Държавния департамент на САЩ, ще си позволя да кажа, че той най-малкото е лицемерен.

Не може страна, в която продължава да съществува смъртно наказание, и се екзекутират затворници (дори за някои от тях, в някакви по-специални случаи, да се правят международни подписки да се занеми екзекуцията им с доживотен затвор), да плачат един вид за правата на затворниците в страна като България.

Какво да кажем, впрочем, за затворите в Р. Турция, те предполагам са по-хуманни?
(Или по-скоро е "яка ти душа и дупе", ако попаднеш в турски затвор. Такава поне слава се носи за затворите в  Р. Турция.)

Не може, също така, в името на т.нар. политическа коректност, ако ти обират непрекъснато нивата или градинката, и си възрастен, немощен човек, нито държавата, никой никоя правозащитна организация да не се интересува от правата ти. Но виж, ако тръгнеш накрая към самоуправство, ако ти дойде до гуша да обират малкото, което ти е останало, или което се опитваш да отгледаш, и си примерно пенсионер, който има ловна пушка и пусне някоя сачма по крадци, които непрекъснато те обират, тогава, о тогава правосъдието веднага се намесва...

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1731 on: August 01, 2012, 15:22 »
Към Subeyi Kurt
Вярно е че има Помаци които се българеят, това си е техен избор, но да се натрапва прилагателно на друди хора, които не са съгласни с това, показва че някои още живеят в каменната ера въпреки че са грамотни.  Има Помаци които си смениха имената безвъзвратно, но има и Помаци, на които ако им кажеш че са български няма да ти е лесно и докато се опиташ да им се обясниш ще си отнесеш бая лобут.
Думата пич в ТР означава копеле. Така че не я употребявай повече. Кой знае,твоя си работа

Нали затова говоря, за да няма недоразбиране наричайте ги само Турци. Алергията към определението ''български'' може да е временна и когато българското общество се отърве от лумпенизацията и ксенофобията в която е пропадналo, може да изчезне. Но за сега е още много рано.

Не искаш и ли се правиш, че не разбираш. В прилагателното "Български" се определя от къде е този етнически помак. В Гърция съответно ще с определи като гръцки помак. Вас протурско настроените ви е страх да не ви определят като българи. Няма такава опасност, защото и да се християнизирате пак ще ни определят като помаци. И под  десет турски планини да се покриете пък ще ви определят като помаци, преселени от България. Не искам да се обиждаш, но това са фактите.Ние сме помаци  и никой няма да ни приеме като други.
Няма такава алергия към "български" ние си внушаваме, че има такава. Когато съм в друга страна домакините ме определят като българин, като  им подчертавам, че съм български помак.Не мога да им кажа, че съм турски помак или гръцки, защото идвам от България.
Що се отнася за "лобута" ще ти кажа, че аз наричам българските турци, като български и те не ми се обиждат, защото те са от България, а не от Македония. Това става само при нас помаците, защото се правим на по умни от другите етнически групи.
Няма такова настроение при тях, като твоята постоянно повтаряща се  "ксенофобия" и "лумпенизация". Такива отделни епизодични настроения има в смесените райони, като Кърджали например. При вас в Благоевградския и Смолянския район преобладават помаците и тези настроения са изключени. Ти явно отдавна не си бил в България и представите ти са от деведесете години.
В думата пич аз влагам българското. Това, че на турски означава нещо друго се извинявам.Въпреки всичко ти и в този случай си мислиш протурски.Ако искаш да коментираш българските процеси развиващи се в тази страна е необходимо да си в час сЪс всичките проблеми.
Разбери, че вече на хората в България вече не им е до ДС, комунисти и т.н.Те вече отдавна са се абстрахирали от тези понятия, които миришат вече на мухал.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #1732 on: August 01, 2012, 18:09 »
Ясно! Пак стигнахме до "а вие защо биете негрите"  ???

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1733 on: August 01, 2012, 18:41 »
Ясно! Пак стигнахме до "а вие защо биете негрите"  ???

Не е това, Мустафа, по-сложно е.
Защото светът е по-сложен и винаги е бил.

И защото "мантрите" на предишното време не са точно като сегашните.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #1734 on: August 01, 2012, 22:29 »

Не искаш и ли се правиш, че не разбираш. В прилагателното "Български" се определя от къде е този етнически помак. В Гърция съответно ще с определи като гръцки помак.

Гръцки помак,турски помак...африкански помак...Дрън-дрън ярина!
Помакът си е помак.Помак от Гърция,помак от Турция,помак от България и т. н.
 Чистото и ясно изразяване спестява много недоразумения.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1735 on: August 02, 2012, 08:05 »
Toчен си! Българина си е българин, дори приел исляма и живеещ в Турция, Гърция или някъде там по широкия свят.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1736 on: August 02, 2012, 08:50 »
 Чистото и ясно изразяване спестява много недоразумения.

Хей Кара, какво недоразумение виждаш в това, когато например ти си помак от България и посетиш Танзания. Там, ако те попитат ти от къде си? Как ще отговориш?Логично е да кажеш, че си от България, защото няма помашка държава. И след това, ако те засърби самолюбието да подчертаеш, че си помак. Тогава питащия е редно да те определи като помак от България или кратко български помак. Това на вас протурско настроените не ви е проблем. Проблема ви е, че мразите всичко българско. След като аз съм роден в България и живея в тази държава, редно е да уважавам определенията.Когато се създаде помашка държава, аз тогава ще уважавам тези определения. Майката добра или лоша, тя си остава майка и я почитаме.
Ти конкретно къде живееш?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1737 on: August 02, 2012, 09:49 »

Хей Кара, какво недоразумение виждаш в това, когато например ти си помак от България и посетиш Танзания.

Всички малко или много вярваме в диалектиката и еволюцията. Демогравските показатели на БГ показват че в скоро историческо време ромите ще станат доминиращ етнос. Тогава, cпоред демократичните принципи народното събрание може да реши да смени името на БГ в Циганистан.

Според твоите твърдения, от този ден нататък твоите внуци ще се наричат цигански Помаци. Хайде честито още от сега.  :D :D :D

След изселването на Турците от БГ в ТР, някои автори без да обмислят употребиха израза Булгар Тüрклери, но след протести от страна на изселниците вече се използва само Булгаристан Тüрклери.

Когато говориш за български Помаци, сигурно визираш средата около теб, но това съвсем не ти дава право да обобщаваш. А щом не си Турчин за тях  пък изобщо не коментирай. Тези неща са ти мътни малко, но още си млад и имаш  време  да ги научиш.

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1738 on: August 02, 2012, 10:31 »
Всички малко или много вярваме в диалектиката и еволюцията. Демогравските показатели на БГ показват че в скоро историческо време ромите ще станат доминиращ етнос. Тогава, cпоред демократичните принципи народното събрание може да реши да смени името на БГ в Циганистан.

Според твоите твърдения, от този ден нататък твоите внуци ще се наричат цигански Помаци. Хайде честито още от сега.   

След изселването на Турците от БГ в ТР, някои автори без да обмислят употребиха израза Булгар Тüрклери, но след протести от страна на изселниците вече се използва само Булгаристан Тüрклери.

Когато говориш за български Помаци, сигурно визираш средата около теб, но това съвсем не ти дава право да обобщаваш. А щом не си Турчин за тях  пък изобщо не коментирай. Тези неща са ти мътни малко, но още си млад и имаш  време  да ги научиш.

Ако човек на 51 години се определя от някой като млад. То какво следва. Този "младия" да почерпи. Малко майтап Субиги. Защото ти много на сериозно си се взел. Тази "диалектика" и "еволюция" нещо те е побъркала. Ако твоята еволюция и диалектика е вярна в прогнозата, то съответно Турция след нанайси години да стане Кюрдистан. Що така вие протурците реагирате така. Преведи ми на български определенията Булгаристан Тüрклери. И все пак ми кажи къде живееш и имаш ли двойно гражданство. Ако се оправдаеш ,че това са лични данни, ще го определя като бягане от въпроса.
Открито се обявявате против ксенофобията, а циганите ги определяш като нарицателно.Същите ако искат да създадат държава с какво са по надолу от помаците, българите и турците. А що се отнася за обстановката около мен мога да те успокоя с това, че ние тук със всички етнически групи сме в добри отношения.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1739 on: August 02, 2012, 13:54 »

Същите ако искат да създадат държава с какво са по надолу от помаците, българите и турците. .

Драги BG Pomak, живея в Бурса и нямам двойно гражданство. Булгаристан Тüрклери е едно а Булгар Тüрклери е друго. Първото е Турци от Булгаристан а второто, български Турци.Отношението ми към ромите е ясно изразено в много мои постинги, така че твоето си е само фантазия. Не съм против ромите които са арийци да ви управляват, даже се моля на всевишния това да стане ден по-скоро, за да може на някои други арийци де се считат за богоизбрани да им падне най-после жетона. :D