Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872905 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline BG POMAK

• Senior member
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1695 on: July 25, 2012, 14:08 »
И сегашните и предишните преброяване не са критерии за това за което твърдиш. Знаеш, че графа помаци нямаше при преброяванията и се получи така: Има представители от помаците, които се опитват да се прикрият, като такива и са се писали в графа българи християни. Други които са ортодоксални ислямисти, поради това, че няма графа помаци са се определили като турци, но това не означава, че не се разграничават от българските турци. Има трета група от която съм и аз. Същата група поради това, че знаят, че при електронно гласуване в графата "други" позволява да се изпише помаци. Това е житейската истина. Аз подтвръждавам това, което наистина се случва.Резервиран съм към историята. Пак ти повтарям не съм историк. Аз лично тук ва сайта съм да помогна на всеки с моя жизнен опит в строителството и живота. Но за съжаление сайта се превърна на говорилня.Вместо да се поставят злободневни теми и да се опитваме да ги коментираме и решим се връщане стотици, а да не кажа и хиляди години назад. В тази посока аз чисто битово определям, че помаците си са помаци,, турците си са турци вие сте си вие. Само тук се различаваме. Иначе манталитета ни е един и същ.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1696 on: July 25, 2012, 14:15 »

Вие тук българите са сте побъркали или не четете или си фантазирате някакви бурета някакви войни.
Не искам война но ако ви стиска опитайте се, кого плашите, ни най малко пък мен.
Имам право да си мечтая да се самоопределя да живея да  да да да да да да да да да да да да да да да да дишам.

Боже...

Не знаех, че съм толкова "страшна".

Грешно си прочел и разбрал.

Опитах се да кажа, че мечтите са едно, а последствията от тях могат да са нещо съвсем друго.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1697 on: July 25, 2012, 19:10 »
Ти нали си в Турция, там никой не те дискриминира. Напуснал си България значи няма какво да критикуваш повече.
Егаси и Балканската логика. Богоизбраните се страхуват от критика, поради което не могат да си изберат правилния път. Пътят по който са тръгнали ги води само до Европейските градини с краставици.  :D :D :D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1698 on: July 25, 2012, 19:25 »
Други които са ортодоксални ислямисти, поради това, че няма графа помаци са се определили като турци, но това не означава, че не се разграничават от българските турци.

Не съм срещал някой Турчин от БГ да се нарича български Турчин. Български Турци cа Гагаузите и тези които приемат Тюркската версия за произхода на Булгарите, като уважавания гн. С. Динков. Не може толкоз много Булгари, Кумани, Узи, Огузи, Печенези и пр. да се испарят някаде.  Правилното название е Турците от БГ или Турците живeeщи в БГ. Унгарският историк и археолог Геза Фехер употребява израза български Турци за Булгарите Тюрки. ;)
http://e-magaza.ttk.org.tr/switch.php?file=ProductInfo&cat_id=82&product_id=1751

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1699 on: July 26, 2012, 07:35 »
Боже...

Не знаех, че съм толкова "страшна".

Грешно си прочел и разбрал.

Опитах се да кажа, че мечтите са едно, а последствията от тях могат да са нещо съвсем друго.

Описание на ТЪМРЪШ

В районът на Тъмръш се намират едни от най-красивите смърчови гори в Родопа. В тях се срещат много диви прасета, сърни и елени. Това е предпоставка за голямото разпространение на вълка в района. Но истинската забележителност са многото мечки, които нанасят големи щети на животновъдите. В последните години в района се засели стадо диви кози. Те биха могли да дойдат от долината на Козница - най-близкото находище или Девинска река и резерват Дупката - най-голямото находище на диви кози в България. Изключвам Кормисош като вариант, защото там има обширни територии в които дивата коза все още не е достигнала оптимален запас. Сериозен проблем за новото стадо диви кози е масовото бракониерство и изключително ниската култура на местните хора. Тъмръш носи названието си от едноименото село, което жителите панически напускат през Балканската война 1912 г. След това селото е подпалено от перущенлии, тъй като хората от Тъмръш участват в кланетата в Перущица през Априлското възстание. Тъмръшлии са управлявали цялата планина до гръцката граница и са били горди и непокорни планинци. През цялото това време местата между река Въча и река Чая са се наричали “Тъмръшка република”. Сега тъмръшлии не съществуват, а от славното някога село са останали само основите на около 300 къщи. Интерес предизвикват двете гробища, ползвани от ХVІ до ХХ век. Надгробните им камъни са истински паметници на културата. Сега всичко това е обрасло с вековна гора - свърталище на мечки и вълци.
Най-високият връх в района на Тъмръш е Модър, а от него можем да видим всичко, което се простира до Рила, Пирин, Стара планина, а на юг през безбройните дипли на планината, погледът ни стига до гръцките планини. На 100 метра под върха са запазените участъци на древния тракийски път от 1 век пр.н.е. - продължение на пътя от Персенк. В подножието на Модър се намира и друг древен път с добре запазена каменна настилка, който не е изследван.
Описание на Тъмръш

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1700 on: July 26, 2012, 08:42 »
Не съм срещал някой Турчин от БГ да се нарича български Турчин. Български Турци cа Гагаузите и тези които приемат Тюркската версия за произхода на Булгарите, като уважавания гн. С. Динков. Не може толкоз много Булгари, Кумани, Узи, Огузи, Печенези и пр. да се испарят някаде.  Правилното название е Турците от БГ или Турците живeeщи в БГ. Унгарският историк и археолог Геза Фехер употребява израза български Турци за Булгарите Тюрки.

Виж пич, не ме връщай в каменната ера, а влез в настоящия момент и коментирай теми отнасящи се до помаците, които злободневни. А ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ СА БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ, А НЕ КИТАЙСКИ ТУРЦИ. в ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ГИ ОПРЕДЕЛЯТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ. Помаците в България са български помаци. Това важи и за циганите, арменците та дори и за евреите.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #1701 on: July 29, 2012, 14:23 »
  Може би грешиш, BG POMAK.
Прилагателното "български" пред съществителното според съвременните възприятия означава -  с български произход.В този смисъл едва ли може да се каже за турците в България,че са български турци.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1702 on: July 29, 2012, 14:39 »
  Може би грешиш, BG POMAK.
Прилагателното "български" пред съществителното според съвременните възприятия означава -  с български произход.В този смисъл едва ли може да се каже за турците в България,че са български турци.

Аз пък винаги съм си мислил, че прилагателното пред съществителното категорично не определя произхода. НО знае ли човек съвременни възприятия. Просто тези думи като "български", "гръцки" "румънски" показват родната страна на тези хора. Все пак турците в България, които са родени са български турци, поради този факт, че България е родната им страна. Същото и за турците в Германия, въпреки, че си нямам представа точно  как приемат там това словосъчетание. Но с едно такова словосъчение се прави разлика между турците, които са родени в Турция и тези, които са били родени например в България или друго място. Такова название не мисля, че е грешно. Но в същото време съм се чудил на названието "Турски циганин", което би трябвало да означава, че тези цигани са от Турция, но в случая са, че езика им е турски. Но все пак са цигани, нали ? Значи прилагателното не определя корена или произхода( но да отбележим, че във време на глобализация тази дума си мисля, че бавно ще променя своето значение, от дума, която определя корена или етническия произход, в такава, която ще определя родното място. НО това ще е в бъдеще и ние просто може да не сме живи.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1703 on: July 29, 2012, 16:48 »
Виж пич, не ме връщай в каменната ера, а влез в настоящия момент и коментирай теми отнасящи се до помаците, които злободневни. А ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ СА БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ, А НЕ КИТАЙСКИ ТУРЦИ. в ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ГИ ОПРЕДЕЛЯТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ. Помаците в България са български помаци. Това важи и за циганите, арменците та дори и за евреите.

Вярно е че има Помаци които се българеят, това си е техен избор, но да се натрапва прилагателно на друди хора, които не са съгласни с това, показва че някои още живеят в каменната ера въпреки че са грамотни. :D Има Помаци които си смениха имената безвъзвратно, но има и Помаци, на които ако им кажеш че са български няма да ти е лесно и докато се опиташ да им се обясниш ще си отнесеш бая лобут.
Думата пич в ТР означава копеле. Така че не я употребявай повече. Кой знае,твоя си работа

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1704 on: July 29, 2012, 16:55 »

Аз пък винаги съм си мислил, че прилагателното пред съществителното категорично не определя произхода.

Нали затова говоря, за да няма недоразбиране наричайте ги само Турци. Алергията към определението ''български'' може да е временна и когато българското общество се отърве от лумпенизацията и ксенофобията в която е пропадналo, може да изчезне. Но за сега е още много рано. ;)

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #1705 on: July 29, 2012, 18:10 »
 За тия които са се включили по късно в форума ,влезте в темата" Прочутото изказване на Мидхат Паша" и ще разберете за моето мнение за булгаро-тюрките.Аз за такъв се определям...и живея на 10 километра от А-боба(баба)- Плиска.Не може корена на булгаро- тюрките да изчезне току така.Много подробно в темата аз описвам за тяхното съществуване.....създателите на тази прекрасна Булгария.След славенизирането на тази държава....започва и агонията ...или залеза на тази държава.Погледнете самото име на Булгар-ите е сменено на българи(славянски вариант).Булгария ...става на България.Агонията на тази държава ще продължи до изчезването на тази държава.....ако ,славяните не успеят да намерят истината  в историята ...и продължават да не признават истинските създатели на тази държава булгар-тюрките.Слава на моите предци които са създали канализационните системи и баните в А-БОБА ...когато местните славяни си чистели задните си части със листа от дървета и камъни!

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,670.0.html

Offline zinia

• Senior member
« Reply #1706 on: July 30, 2012, 10:12 »
Нали затова говоря, за да няма недоразбиране наричайте ги само Турци. Алергията към определението ''български'' може да е временна и когато българското общество се отърве от лумпенизацията и ксенофобията в която е пропадналo, може да изчезне. Но за сега е още много рано. ;)

Интересно е, че точно ти говориш за лумпенизация и ксенофобия, като се има предвид, че сам ги изпитваш към българите.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1707 on: July 30, 2012, 15:21 »
За тия които са се включили по късно в форума ,влезте в темата" Прочутото изказване на Мидхат Паша" и ще разберете за моето мнение за булгаро-тюрките.Аз за такъв се определям...и живея на 10 километра от А-боба(баба)- Плиска.Не може корена на булгаро- тюрките да изчезне току така.Много подробно в темата аз описвам за тяхното съществуване.....създателите на тази прекрасна Булгария.След славенизирането на тази държава....започва и агонията ...или залеза на тази държава.Погледнете самото име на Булгар-ите е сменено на българи(славянски вариант).Булгария ...става на България.Агонията на тази държава ще продължи до изчезването на тази държава.....ако ,славяните не успеят да намерят истината  в историята ...и продължават да не признават истинските създатели на тази държава булгар-тюрките.Слава на моите предци които са създали канализационните системи и баните в А-БОБА ...когато местните славяни си чистели задните си части със листа от дървета и камъни!
По принцип си прав! Но тук си е ставало яко каращисване във вековете! ;) Въпреки това в съвременния Български гражданин (било той маке, помаке или турче :) ), водещи са прото Тракийски и прото Българските корени! За славянизация е малко трудно в днешно време да се говори заради споровете за техния произход!

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #1708 on: July 30, 2012, 15:32 »
Интересно е, че точно ти говориш за лумпенизация и ксенофобия, като се има предвид, че сам ги изпитваш към българите.

Най-правилно е "българи от турски произход".

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #1709 on: July 30, 2012, 15:34 »
Най-правилно е "българи от турски произход".
Съвременните Българи и по-голямата част от Турците са с общ корен, за разлика от същинските Гърци!