Хаха, то и аз имам белег там. Като по млад се наложи да ми правят мини операция. Та от това какво следва ? Не говоря въобще за това в гащите, говорим тук за това кой как изгледа външно. Не ми говори глупости.
ОБРЯЗВАНЕ
При тази манипулация хирургически се отстранява ръкавчето от препуциума. което покрива главата на пениса. Обикновено се прави по религиозна традиция, но също така и по естетически и здравословни съображения; известно е, че се отразява положително върху сексуалното общуване.
Според една американска статистика от възпаление на пикочния тракт страдат 11 пъти повече необрязани момчета през първата година от живота им, отколкото обряза-ни техни връстници. Това доказва някои от хигиенните предимства на обрязването. Те продължават да са обект на медицински проучвания.
Почти 90% от мъжете в Америка са обрязани, но в последно време интересът към това очевидно намалява, тъй като 40% от новородените момчета не са подложени на тази операция. В Англия тя се извършва върху 20 000 души годишно.
Обрязването е сравнително проста процедура, когато се извършва върху неколкоседмично бебе. На главичката на пениса се надява нещо като напръстник и препуциумът се издърпва върху него, след което се прерязва. При по-възрастни мъже, когато се налага обрязване по лекарско предписание, операцията се прави с упойка и с шевове.
В резултат от обрязването кожата на главата на пениса вече не е така нежна и влажна, а става плътна и суха, защото в нея се натрупва веществото кератин (влакнест протеин). От това може да се загуби част от чувствителността.
Макар и рядко, при обрязването могат да настъпят следните усложнения:
• Силно кръвотечение (в 10% от случаите), но само при един процент от момчетата се налага оперативна намеса за изолиране на кървящата зона и почистване на съсирената кръв.
• Неприятно усещане от допира на бельо в продължение на една седмица — наблюдава се при една четвърт от момчетата, обрязани в по-късен период от живота им.
• Стесняване и образуване на язва на пикочния канал при върха на пениса.
• Инфектиране и тежко възпаление са невъзможни в болнични условия, но не са изключени при риуталното обрязване.
Възстановяване на обрязания препуциум
Американският лекар д-р Бигелоу е създал метод за възстановяване на отстранената кожа чрез внимателно из-дърпване на останалата, покриваща стъблото на пениса, върху главата и залепването й със специална превръзка, изрязана за уриниране. С вторичното развиване на препуциума кожата на главата бързо започва да губи плътността си и се овлажнява. При втората фаза на развиване на „ръкавчето" се използват допълнителни средства за удължаване.
Окончателен ефект се постига след 2 до 6 години.