Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872710 times)

0 Members and 97 Guests are viewing this topic.

Offline skoti3

• Forum fan
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1500 on: May 02, 2012, 00:10 »
Господин skoti3 да си чул от моята уста такова нещо,просто някой те е вързал иди и си вземи парите обратно.
ПОМАКО-ТРАКИ ама от кое племе сме за това да говорим.Траките също като ПОМАЦИТЕ не си са записвали нищо.
Трябва да се видят цужди источници, но на кого да се довериш, на западно-европейските ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ ли. ;D

Чудесна логика.

Сред Аспаруховите българи имало много мюсюлмани. Ислямът спокойно може да стигне за 60 години от Мека до Онгъла. И онези мюсюлмани, които не искали да се покръстят при Борис, са дошли в Родопите.

Последно помаците прабългари мюсюлмани ли са били или Траки. Направо супер логика, от всичките български земи тези мюсюлмани са решили да отидат в Родопите.

Иначе май от теб не съм го чул, обаче има много хора, които твърдят, че са абсолютно чисти славяни, чел съм насам натам, където се спори за произхода на мюсюлманите в Родопите и за това знам.

Та така, малко по сериозно. Въобще не съм отрекъл, че не е имало въобще мюсюлмани преди Османската империя. Но ислямизационните процеси са станали по време на Османското владичество ( не говоря за насилствено, а чисто политически и искономически). Какво толкова страшно има, че помаците днес са приели Исляма през Османското владичество, това е доста логично, защото все пак Османската империя е МЮСЮЛМАНСКА империя и е по лесно тази религия да се разпространи в империя, чиято официалната религия е именно Ислямът. Няма как това да стане например във християнска Византия. И в това няма нищо лошо. Колкото до коренът не ми се спори, писал съм, но едва ли има значение самия корен днес. Всеки носи в себе си различни гени, дали повече тракийски, славянски или прабългарски, важното е, че ги носи. И в това няма никакъв религиозен признак. Тези племена са се омесили далеч, далеч преди нас. И всичко това си личи по външния вид както на българите християни, така и на помаците. Колкото до определянето, е демокрация е, всеки може да се нарича как си иска.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1501 on: May 02, 2012, 09:10 »
Обективно погледнато - те са общност! А ние отглеждаме и плащаме заплати на предатели. Тва е...  От "филмите" на онзи помияр Сашко - мимът, дето ходи до Иран да си доказва, че българите били дошли от там, както и от другия инфантил Н.Овч. - той пък ни потърси предците в МАНГОлия... Боклуууууци!
Все още не сте определили българите каквисте пак дошли да ни съветват !   :) ;) :)   
Определяте  се за  монголци  , иранци  абе какви ли не но само и само да не сте турц. 
Глория Заблуда Remix
Загубихме толкова време
да се лъжем, че с теб сме родени
за чиста любов и за вярност
и напира в сърцето ми ярост.

Каква заблуда, такава лудост,
каква заблуда за нежност и вярност.
каква заблуда, но вече съм друга.

А спомен далечен са дните,
в които така те обичах,
че можех да страдам за тебе
и да бъда безкрайно смирена.

При определени условия заблуди могат да получат масово разпространение, и в тях да вярват преобладаващата част от обществото. В такива случаи говорим за масови заблуди.
Масовостта на една заблуда не доказва вярността й. Преди няколкостотин години на практика всички хора са вярвали, че Слънцето се върти около Земята, и не са знаели за съществуването на кислорода - това не означава, че тогава Слънцето се е въртяло около Земята, или че хората не са дишали. Съществуват научни методологии, чрез които верността на една теза може да бъде доказана или отхвърлена.
Масовостта на определени заблуди доказва единствено, че обществото е податливо на масови заблуди, и че е необходимо хората да бъдат обучавани на критичност и рационален скептицизъм. Съществуването на "научни" масови заблуди говори, че е необходимо хората (а и някои учени) да знаят за съществуването на научни методологии за доказване на вярност, и какво представляват тези методологии.
Някои масови заблуди могат да са особено упорити - изповядващите ги да не могат или да не искат да приемат рационални аргументи против тях. Такива масови заблуди биват наричани масови психози.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1502 on: May 03, 2012, 15:37 »
Все още не сте определили българите каквисте пак дошли да ни съветват !   :) ;) :)   
Определяте  се за  монголци  , иранци  абе какви ли не но само и само да не сте турц. 
Глория Заблуда Remix
Загубихме толкова време
да се лъжем, че с теб сме родени
за чиста любов и за вярност
и напира в сърцето ми ярост.

каква заблуда за нежност и вярност.
каква заблуда, но вече съм друга.

А спомен далечен са дните,
в които така те обичах,
че можех да страдам за тебе
и да бъда безкрайно смирена.

При определени условия заблуди могат да получат масово разпространение, и в тях да вярват преобладаващата част от обществото. В такива случаи говорим за масови заблуди.
Масовостта на една заблуда не доказва вярността й. Преди няколкостотин години на практика всички хора са вярвали, че Слънцето се върти около Земята, и не са знаели за съществуването на кислорода - това не означава, че тогава Слънцето се е въртяло около Земята, или че хората не са дишали. Съществуват научни методологии, чрез които верността на една теза може да бъде доказана или отхвърлена.
Масовостта на определени заблуди доказва единствено, че обществото е податливо на масови заблуди, и че е необходимо хората да бъдат обучавани на критичност и рационален скептицизъм. Съществуването на "научни" масови заблуди говори, че е необходимо хората (а и някои учени) да знаят за съществуването на научни методологии за доказване на вярност, и какво представляват тези методологии.
Някои масови заблуди могат да са особено упорити - изповядващите ги да не могат или да не искат да приемат рационални аргументи против тях. Такива масови заблуди биват наричани масови психози.

Езикът е жив и според него можем да се определим какви сме:

Езикът ни е смес от ирански и славянски думи,Старо-тюрските са под 2%.Като в момента даже започва след изнамирането на все повече и повече текстове на Авеста този процент стремглаво да намалява.Т.е. излиза,че тези думи не са старо-тюрски,а старо-ирански или фински. ;D

Някой от учените разработиха теории с незначително теренно проучване.Част от тези създадени през 18-19 век теорийки вече започнаха да се отхвърлят.
Това се очакваше поради това,че има наследници и на Аварите в Кавказ,които те са братовчеди на Чеченците,има наследници и на хазарите в Афганистан-макар и монголоиди те говорят на диалект на фарси.

Турците-какви са?!
 До 1918 година говорят на език ,който е диалект на фарси-70 % от османотурският език е съставен от ирански или влезли през иранският арабски думи.Т.е. Османо-турският е 70% ирански и 30% тюрски.Нещо като влашкият през 19 век-70% български и 30% латински.
И  съвременният турски и съвременният румънски са изкуствени езици създадени в последствие на държавна политика са създаване на общо държавно национално съзнание.

Поздрави.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1503 on: May 03, 2012, 23:34 »
Ние сме просто - ПОМАЦИ!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1504 on: May 04, 2012, 16:38 »

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1505 on: May 04, 2012, 17:31 »

А дали, Ибрахим, добрите помаци трябва да се затварят, когато някой им подаде ръка?
Дали на доброто трябва да се отговаря с малодушие и самозатваряне?

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1506 on: May 04, 2012, 17:49 »
Не разбира се добрите ПОМАЦИ винаги са се доказвали със откровеноста
и добронамереноста, откровеноста, трудолубието, приятелството и т.н.
Особено когато им се е протегнало ръка никога не са я въръщали обратно.
Но най вече искат да протягат ръката за да докосват душата.  ;)

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1507 on: May 04, 2012, 18:40 »

Не разбира се добрите ПОМАЦИ винаги са се доказвали със откровеноста
и добронамереноста, откровеноста, трудолубието, приятелството и т.н.
Особено когато им се е протегнало ръка никога не са я въръщали обратно.
Но най вече искат да протягат ръката за да докосват душата.  ;)

Душата е вечна, Ибрахим, и това, което тя знае, не се състои от предразсъдъците на нито едно време.
Но за хората, за повечето хора винаги е било по-лесно да не се доверяват точно на нея.

Както и да е.
Може и предрасъздъците да вечни.
Както и човешките страхове.

Но страхливите, търсейки истината, вървят обратно.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #1509 on: May 04, 2012, 21:42 »
 Известна и хубава песен е тази.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1510 on: May 05, 2012, 11:35 »
Но тази няма равна на нея.

Да аз съм Помак, кадето и да съм Помак,
има ли по леко от това, да съм аз Помак.
Да аз съм Помак,за вас и за тях Помак,
има ли по гордост от това, да съм аз Помак.

https://www.facebook.com/photo.php?v=421600214524599

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1511 on: May 06, 2012, 22:31 »
Здравейте приятели понеделник от 10,30 до 12,30 по Mimoza Bahçesi,de, Rumeli тв, ще бъдат излъчени Помашки песни
пяти от група Гайтани с. Брезница, желая ви приятно гледане и искам още един път да благодаря на госпожица Mimoza Elezi
за положеният труд и да знае че ние Помаците се гордеем с такива приятни красиви и достоини хора като нея.
http://www.canlitv.com/?id=899

https://www.facebook.com/photo.php?v=421600214524599

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1512 on: May 09, 2012, 19:16 »
Ние сме просто - Помаци

България Турция Гърция и т. н.

MİMOZA ELEZİ @ POMAK KULTURS.wmv

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1513 on: May 10, 2012, 16:23 »

Да, много хубаво, само дето народните песни на помаците не са нито турски, нито гръцки.

И езикът, т.нар. майчин език (за онези, които са го запазили), не е нито турски, нито гръцки.

Като слушам тази песен, която може да се чуе в клипа по-горе, тя с нищо не се отличава от българските народни песни, тя в същата стилистика, звучене, език...

Не ми звучи никак чуждо тази песен и не може да ми звучи, а нито песните, нито майчиният език не се измислят от чиято и да било политическа конюнктура или пропаганда, в което и да било време или държава.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1514 on: May 10, 2012, 21:53 »
Mariana радвам се ти са харесали ПОМАШКИТЕ песни, едва ли има човек да не ги харесва.
Но тук в този случай нещата са отседнали на мястото си и това ме радва че няма кражба.
Няма какво да се каже друго ПОМАШКИ песни пяти от ПОМАЦИ за ПОМАЦИ и любов и обич.

За да те направя щастлива пеят на български-македонски-босняшки-руски-чешки и т.н.  ;)

Позволи ми от все сърце да те поздравя с тази песен

Осман паша - Гайтани - Брезница