Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 855121 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: По добър форум - защо не?
« Reply #1140 on: January 27, 2012, 11:14 »
Mai nie pomacite ne ni se ottdavat takiva raboti,saitove -maitove,komfutri,fasbuci,masbuci.Na nas ni dai: uralo,kazmo,chilo,mistra,lopata,motika,koser da chistim tronkite,bradva,chuk,rende i mechtata na vseki motor IJ.Nadvecher aide v orimaka da nadigame chashkite.Na koi mu puka che ima edi saipin" POMAKOV ei" li gu sa zvali.Ama aga sa puminie chuviacheca:-Abe ubav chuviak biashe!....

Севиме, тези неща се случват във всички форуми, въпросът е, че трябват само-ДИСЦИПЛИНА и повече контрол за някои уливки на определени участници, които много добре се знаят тук. 
Излишно е да правиш такива обобщения "не ставаме за помашки форум". Само ще ти кажа, че в такива "изискани" сайтове като  този на Зл. Енев, уж "либерален" съществува/ше цензура.
Сайтът съдържа като цяло ценни знания и е полезен за всички, които желаят да научат повече за живота ни през вековете.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #1141 on: January 27, 2012, 11:24 »
Mисля да затварям форума. Всички започнаха да обиждат сайта и съм останал сам......... Например Вече нямам дух да продължавам.

Тоска, какво искаш да кажеш с тези думи?! Организираш, модерираш, управляваш САМ САЙТА, няма достатъчно модератори??Не те разбирам.
Тоска, аз те подкрепям, защото си ценен събеседник, харесвам и Назми като такъв, а също и Севим... Въпросът е да тече разговор/ обсъждане, който някои съзнателно развалят тук с поведението си.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #1142 on: January 27, 2012, 11:31 »
Интересува ли ви развитието на форума, спазването на правилата и контрола от модераторите?
Смятам че оттеглянето на голяма част от участниците красноречиво показва изкривяването на първоначалната идея.
Отделно от това, според мен, се пускат постоянно нови теми, които вече са отворени преди време, никой не си прави усилието да порови в архива, да прочете, да прецени. Най-лесното е като го засърби някъде и да отвори тема, независимо дали е в правилния раздел и дали има потенциал за развитието и изобщо.
Също така, по мое мнение, модераторите не си изпълняват работата да чистят и да въведат в ред форума. Няма една тема, която да "живее", пишейки се САМО ПО ТЕМАТА. На въпросния потребител "курт" никой не обръща внимание да престане с личните писаници, които най-малкото граничат с простотии по адрес на други потребители. Ами като толкоз го долюбвата, ходете баре подир г***а му и замитайте липсата на елементарна култура.
Изобщо отдавна му е изпуснат края и виждам, че на никой не му дреме. На тези, на които им пукаше, решението е да спрат да влизат и да се ядосват като видят разрухата на форума.
Форумът се превърна в един чат за всички безделници, няма правила, няма контрол, няма "наказания", няма идейност. Само да си запълнят времето независимо дали има какво да кажат по някаква интересна тема. Е, ако нямат по нея, ще вземат да си отворят някоя нова нямаща нищо общо с помак.еу.

Напълно съм съгласна, Шали.

Повдигнах преди време тези въпроси и ми бе "обяснено, че  съм започнала първа", но никой от модераторите не пожела да вземе конкретни мерки (както и самите участници).

Липсва уважение на някои от участниците във форума към самия форум според мен.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1143 on: January 27, 2012, 14:50 »
Хитър Петър и чорбаджията ;D ;D ??? ;)
Старият чорбаджия разбрал накъде бие тая приказка, потънал в земята от срам и тихомълком се измъкнал от събранието.
Ех де да имаше и сега таквиз чорбаджии! :D

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1144 on: January 30, 2012, 23:20 »
А това от един ПОМАК

Над тази свят,като птица прелетях,
на живота си не обичта, а края видях.
Над тази свят,като песен прозвучах,
на живота не обичта, а мъката изпях.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1145 on: January 31, 2012, 01:48 »
Здравейте на всички.
Защо пиша това и аз не знам действително незнам, дали и ще се получи и това незнам, бих искал да стигна до всички както обичам да казвам, ДА ДОКОСНА ДУШИАТА ВИ, но уви, всеки и един има изградена стена около себе си, защото човек без душа какво е нищо.Но бих искал да ви убесня аз какъв съм в душата си, всъщност вие ме определихте, прост, тъп, неук, смешен и т.н. даже се отвратихте от мен, чуствам се като дърво което го секат за огрев. А аз в душата си съм чист, все едно майка ми ма е къпала, да майките не оставят нито едно мръсно място по нас, ах тези майки, те не са различни, те са майки това е,аз в душата си съм горд, както ме учише баща ми, високо исправен, все едно ще докосна небето, обичам да гледам в далечината, това ме правише уверен, все едно летя, обичам да протягам ръка, защото имах сестра, но когато я нямаше аз пак я протягах хей тъй по навик, може би ще потрябва на някой.Иначе душата ми е малко наранена, ограбена, уплашена, наранена защото не е намерила място в нито една история, защото е била винаги чужда, ограбена защото и отнеха  думите като АЗ и СЪМ, уплашена защото отнеха както миналото така и бъдещето.Какво да и кажа сега на мойта душа обичай кого душманите ли, защо, сражавай се с кого с душманите ли та те са толкова много, ще ти стигнатли силите душо моя. Моята душа е ПОМАШКА мисля че това и стига.

Offline Шали

• Advanced member
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1146 on: January 31, 2012, 11:51 »
А това от един ПОМАК
...
Ибрахим, видно е, че имаш слабост към тази дума и винаги е с главни букви, но...ако това, което публикуваш е лично творчество, то освен, че някой си е помак е редно да го обявиш с личните му имена.
Мое си мнение, не те ангажирам с него. Не ми харесва обезличаването на хората по такъв (или какъвто и да е друг) начин.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1147 on: January 31, 2012, 12:32 »
Шали мерси че ме оцени но не ме подценяваи толкова
иначе сега си забелязах две правописни грешки
не на тази свят а този трябва да е ама ще свикна

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #1148 on: January 31, 2012, 13:03 »
Шали мерси че ме оцени но не ме подценяваи толкова
иначе сега си забелязах две правописни грешки
не на тази свят а този трябва да е ама ще свикна
Защо да те подценявам? Нещо не можем да се разберем. Ти ли си авторът? Оставам с впечатление, че един човек, написал поезия, ти я изпраща, за да я публикуваш от твоя профил. В такъв случай, той като автор заслужава да не е безименен, защото има права върху личното си творчество, нали така? Ако стиховете за твои плодове, ок - остани си анонимен.

П.С. Има и други правописни грешки, но кой е безгрешен  ;)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1149 on: January 31, 2012, 14:21 »
Не Шали никой не ми испраща едва ли има такъв луд ама неисе
иначе не съм аноним познават ме доста пиша и на други места.
сега пиша една ПОМАШКА песен гласи нещо подобно....

Дай си моме ръката
дай си моме ръката
да ти сложа халката

Дай си моме ръката
дай си моме ръката
да ти дам душата

Offline Hat

• Moderator
« Reply #1150 on: February 01, 2012, 16:31 »
А това от един ПОМАК

Над тази свят,като птица прелетях,
на живота си не обичта, а края видях.
Над тази свят,като песен прозвучах,
на живота не обичта, а мъката изпях.
Когато четеш и попиваш със сърцето и душата си правописната грешка дори не я забелязваш тя не значи нищо.Много често сме обсъждали правописа в този сайт и беше изразено ясно и точно мнение на Админа но все се намира някой всезнайко,който без да направи забележка няма да може да заспи.Продължавай да пишеш Помако бъди сигурен има кой да те оцени.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1151 on: February 01, 2012, 16:35 »
И това е от същият ПОМАК.

Очите ми не мигват,
търсят те в пустотата.
Спомените ме разплакват,
отиде си завинаги от мен.

На сърцето си казвам,
любовта не е за тебе.
Но ако все пак обикнеш,
и аз със теб ще си отида.

Защо си ми ти сърце мойо,
като не ме слушаш вече.
И вие мой устни не шепнете,
нама кой да ви чуе пусто е.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1152 on: February 02, 2012, 02:30 »
За да им докажа че е от мен вземете и това в последната му форма
но нека модераторите да ги изличат че тук малко прекалих с глупостите си

СЛЕД ТЕБ

Очите ми не мигват,
търсят те просълзени.
Спомените ме разплакват,
отиде си завинаги от мен.

На сърцето си прошепвам,
любовта не е за тебе.
Но ако все пак обикнеш,
и аз със теб ще си замина.

Защо си ми ти душа моя,
като остана без душата си.
И вие устни мой не шепнете,
няма кой да ви чуе пусто е.

Какво бих дал аз на теб,
като нищо не ми остана.
Ноща се спуска пред очите,
нека да е моя и последна.

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #1153 on: February 02, 2012, 10:35 »
Бедна Сатовча даде пример за милосърдие

Безработни с по левче от помощите събраха 63 000 лв. за болни деца и сирачета

Една от най-бедните общини в Благоевградска област и с най-висока безработица - Сатовчанската, даде пример на цяла България как може да се помага на бедни и болни в условията на криза. Кметът на общината Арбен Мименов публикува отчет за събраните и раздадени средства от началото на кампанията “С един лев в помощ на болните деца от община Сатовча”, която тече под негова егида от 1 август 2006 г.

Според списъка до 31 декември 2011 г. в дарителския фонд жители на Сатовча, малки фирми, селски кметства и различни администрации са заделили от залъка си, за да подпомогнат 15 болни дечица от общината, нуждаещи се от спешно лечение за различни тежки заболявания. Общата събрана сума за тези 5,5 г. е 47 920,50 лв., от които са изплатени лекарства и лечение за 24 370,18 лв.

Най-щедри дарители са работещите в отдел “Образование”, които, било от джобни, било от фондове като СБКО, са дали 12 060 лв. Следват общинската администрация, броила 7807 лв. за благородната кауза, общинските съветници са внесли 5090 лв., а кметството в с. Кочан, където живеят 6 от болните деца - 3941 лв.

Размерът на дарените суми показва, че част от дарителите са притеснени финансово и все пак са успели да пуснат своето левче за каузата - училищата в Жижево и Осина например са успели да съберат за 5 г. общо по 24 лв., а кметството в с. Осина е подпомогнало кампанията с 9 лв.

Към 1 януари общинският фонд “С един лев в помощ на болните деца” разполага с 23 550,32 лв., отчита нарочната Комисия за управлението на фонда.

Явно въодушевена от щедростта на съгражданите си, голяма част от които даряват стотинки от получаваните помощи за безработни, тази година Общинската администрация на Сатовча отвори нов благотворителен фонд - за децата сираци в общината. За 3 седмици в най-тежкия за българите месеци - януари, сатовчанлии направиха истински подвиг, след като успяха да съберат в него 15 390 лв. Принос към него имат и децата - 1003 лв. от сумата са от продажба на картини, рисунки и сувенири, изработени от хлапетата в детските градини на общината. Със 150 лв. лично дарение в списъка е и самият кмет А. Мименов.

http://www.struma.com/obshtestvo/bezrabotni-s-po-levche-ot-pomoshtite-subraha-63-000-lv_24563/

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1154 on: February 03, 2012, 00:30 »
Ние сме просто - Помаци!
Ние сме горди - Помаци!
Ние сме най-хубави - Помаците!