Драги ми, "PNK2003" и "десс", ако някъде е изречена от мен някаква обидна квалификация, която не мога да проумея къде се намира тя, съм убеден, че тя е видима само във вашите въображения, но ако е видима и от моето подобно моето въображение, то значи, че аз трябва да бъда обиден от вашите такива и отношение - 100-кратно повече!
Опитайте се да погледнете на разстояние около 0.60 м от Вас, пред монитора, и ще видите, че основните общности или етноси, намиращи се в съседните на Вашият етнос и на нашата държава, комшии, съседи и държави, могат да Ви заобичат и харесат повече, единствено чрез разбирането и приемането на онази "невидима" общност неречена "Помаци" , "Помаки", "Помаклар" и други "Западно-производни", и то, не единствено само заради религиозната принадлежност на всички "Тези", като "Мюсюлмани", и не само заради общоползваният от всички тях "Помашки език", но и за заради, чисто човешкото, добронамерено и ненатрапващо се формиращо се социоповедение!
Иначе, всичко друго си е за лично собствена - моя или твоя алгебрична и "интегрална балканска" и "националбакалска" сметка!
А, между другото, май, че и в по-старата история пише, че освен едни от най-добрите древни медици, то и такива математици, са били някогашните родени, по днешните близкоизточни арабски земи, което пък не означава изобщо, че и всеки Помак, носи в пояси си коктейл от "молотовки"!