Author Topic: Помаците  (Read 262832 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SHEFKET

• Senior member
Re: Помаците
« Reply #225 on: July 08, 2009, 01:28 »

Не мога, не съм достатъчно ентелеХентен.
Немой са притеснява то в правиласа на форумас не пише че трява да си яце интелигентян

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #226 on: July 08, 2009, 02:08 »
Събира ги Петър Маринов в изпълнение на некои съображения на генерал Каишев и кликата окол нега и над нега. И ако за втори път поместиш такова нещо тук ,ще поискам голям бан за тебе ,ако не ти го дадат , ще искам мен да ме банират ,щото ти си си Чувяка с главно "Я"
Пет пъти се поства информация за "Дружба Родина".Пет пъти ти  и няколко човека скачате като попарени.И знаеш ли защо е тази омраза към тази организазия,защото е имала 80 000 члена помаци,който не са искали да се турчеят, а да са българи!
И ако помак.еу иска да е сайт за всички помаци, не е редно да се игнорират различно мислещите от теб!Банове,заплахи,триене... нещо друго да предложиш?

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #227 on: July 08, 2009, 02:22 »
    ОК,Фотакиев,нека тогава като имат такава членска маса да си направят отделен сайт,какво им пречи тоя сайт на тези 80-000 -на  члена.Бранко  Давидов от Кочан -Благоевградско още ли е председател на" Роднина".

Offline jemal

• Historian
« Reply #228 on: July 08, 2009, 07:13 »
     Посвещава се
На възродения българо-мохамеданин

Върви,помако възродени,
към светли бъднини върви
без потури с име  ново,
съдбините си ще промениш!

Върви след пропаганда мощна,
в балканските борби върви,
от корист неизменно воден,
дедите си ти забрави!

Напред със самочувствието ново,
което във сърца ви грей,
Напред! Народността не се избира,
то се знай, но ти живей!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #229 on: July 08, 2009, 08:11 »
"Достойно" за химн на "Родина".

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #230 on: July 08, 2009, 08:51 »
                 Евалах на теб Джамал за одата , ама как ще им стои добре на  дружината" Родина" си нямаш на идея,като на свинче звънче. Само ще преработя малко първия куплет така ако ми разреш:
                                Върви помако изродени
                              към тъмни бъднини върви
                               и с ново име със старо бреме
                               съдбините си промени.

Offline dimitar

• Avarage member
« Reply #231 on: July 08, 2009, 13:53 »
До колкото имам информация се подготвя възстановяване на дружба "Родина" и нейни членове ще са все млади хора.

Selcha

• Guest
« Reply #232 on: July 08, 2009, 14:01 »
Аз тази информация я имам от средата на 90-те и тамън вече да я възобновим и хоп - край на ентусиазъма...И сега ше се получи така ..

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #233 on: July 08, 2009, 14:06 »
До колкото имам информация се подготвя възстановяване на дружба "Родина" и нейни членове ще са все млади хора.

Ами който иска да върви! :)Пари ше дават ли? Ку дават да вървиме врют.;)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #234 on: July 08, 2009, 18:17 »
Пет пъти се поства информация за "Дружба Родина".Пет пъти ти  и няколко човека скачате като попарени.И знаеш ли защо е тази омраза към тази организазия,защото е имала 80 000 члена помаци,който не са искали да се турчеят, а да са българи!
И ако помак.еу иска да е сайт за всички помаци, не е редно да се игнорират различно мислещите от теб!Банове,заплахи,триене... нещо друго да предложиш?
Фотакиев ,не пет ,а петстотин пъти се постват тези материали ,които са създадени и така нагодени да отговарят на амбициите  на един пиян от "свободата си"народ.Не става Фотакиев ,тези лъжесвиделства на историята са подсъдни , както и разпространението на книги и материали в които терора над помаците се описва като всенародно веселие.Тия теми не са за  теб и такива като теб ,Фотакиев,затова и петхиляди пъти да ги постнете ,вие петхиляди пъти обиждате нашата национална памет.
Ето виждаш ли доколко е ограничен твоя кръгозор .Твърдението ,че тази фашистка организация е имала 80 000 доброволни членове е просто голям бля-бля-блян.Тази дружба е имала едва 100-150 души членска маса ,а от тези 100-150 души ,110-160 души са влезнали с користна цел.Просто в ония години насила са преименувани 80000 души , а вие ги изкарвате членове на организация за харакири.
На теб и такива като теб,нищо немога да  предложа Фотакиев ,защото знам ,че вие нямате спирачки,но започвам да си мисля,че баба ми беше права за нейните думи "ама к.....ски инат" като пояснение за човек за държащ на неговото си дори и да е неправилно.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #235 on: July 09, 2009, 05:51 »
Фотакиев ,не пет ,а петстотин пъти се постват тези материали ,
Шабан,незнаех че петстотин пъти се поставят тези матеряли.Явно много бързо молите за гума и не успяваме да ги видим...

,които са създадени и така нагодени да отговарят на амбициите  на един пиян от "свободата си"народ.
Много интересно...какви ли са амбициите на този народ.... не е ли май, отхвърляне на турското(османското) владичество... що за поянство нали?!
Че то как така....каква свобода, какви българи мюсюлмани......те до вчера хляб от империата вземаха, а сега непокорни ще ми се правят..свобода искали...че и нагли, нестига свобода си извоюваха, а искат и най-верните ни доскоро поданници, българи да правят....те незнаят ли, че мюсюлманите трябва да са турци...

Не става Фотакиев ,тези лъжесвиделства на историята са подсъдни , 
Напълно съм съгласен с теб.Лъжеисториците трябва да се дават под съд.
Само не разбирам,ако смяташ всичко написано от и за дружба "Родина" за лъжесвидетелство,защо не го докажеш.
Ако,този начин на говорене ,като само заклеймяваш,ти помага да убедиш хората около теб, за останалите ще трябва  да се потрудиш за противното.
Като подскачаш от всяка побликация и искаш банове и триене не си никак убедителен....

, както и разпространението на книги и материали в които терора над помаците се описва като всенародно веселие.
Първо, "Родинци" са помаци.
Второ, незнаех че гледането на пиеси,превода на Корана за първи път на български език,мюсюлманско веруочение на разбираем  пак български език, завършване на випуск по мюсюлманско богословие и т.н. от движение "Родина" е терор......

Тия теми не са за  теб и такива като теб , 
Ами то най-добре освен аз да не пиша за тази тема и другите да не пишат.
А още по-добре сигурно би било изобщо да не пиша в този форум,както и останалите....

,Фотакиев,затова и петхиляди пъти да ги постнете ,вие петхиляди пъти обиждате нашата национална памет.
За да е честно и да се извиним,кажи с какво сме обидили националната ти памет!

Ето виждаш ли доколко е ограничен твоя кръгозор .Твърдението ,че тази фашистка организация е имала 80 000 доброволни членове е просто голям бля-бля-блян.Тази дружба е имала едва 100-150 души членска маса ,а от тези 100-150 души ,110-160 души са влезнали с користна цел.
Фашистка не е, наречена е така от комунистите и много добре го знаеш това!
Нарочно го афишираш,.за да се хванат нищо незнаешите и така да спрат с въпросите...
За 2-3 години дружби "Родина" се полуляризира в около 40 села в Смолянско, в Златоград, Мадан, Рудозем, Ардинско, Неврокопско и Пещерско.Това са все помашки села и райони.Хората са сменили фереджето със традиционна кърпа,феса с калпак,турското име с българско.И сега какво?Не са ли вече помаци?

Просто в ония години насила са преименувани 80000 души , а вие ги изкарвате членове на организация за харакири.
Сега носиш ли фес?Корана на арабски ли го четеш?Жена ти с фередже ли ходи?Познаваш ли помаци доволни,че са с български имена?
Хайде сега кажи,защо 80 000 души според теб са членове на организация за харакири?

На теб и такива като теб,нищо немога да  предложа Фотакиев ,защото знам ,че вие нямате спирачки,
Предлагаш достатъчно, на хората около теб....
Аз съм възмотен от начина и метода на общуване,на 10-на члена тук....призиви за цензура,банове,гъми....това ли са твоите спирачки?

,но започвам да си мисля,че баба ми беше права за нейните думи "ама к.....ски инат" като пояснение за човек за държащ на неговото си дори и да е неправилно.
Ако си сигурен в правотата си ,тогава обори думите ми.Наричаики ме с "к....ски инат" не звучи убедително, а само показва слабост.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #236 on: July 09, 2009, 08:32 »
Напомняш ми един бивш юзер, който раздробяваше по този начин цитираните мнения. Аз не одобрявам това, тъй като така се вадят изречения извън контекста на цялостното мнение и се злоупотребява с техния смисъл.

Иначе целта на "родинци" е ясна: използват позоваването на "общите корени" за осъществяване на гнусните им асимилационни намерения. Ужким не пипат религията пък постоянно намекват, че тя е единствената причина за изостаналостта на мюсюлманкото население в Родопите.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #237 on: July 09, 2009, 12:40 »
Ок.Фотакиев .За да се убедиш ,че не си фърлям думите напразно,очаквай отваряне на тема "Родина" с материал написан от мен по официални български издания, издадени след 1990 год. и ще се убедите ,че пиянството ви е перманентно. Дотогава ,моля модераторите да трият всичко.

Offline jemal

• Historian
« Reply #238 on: July 09, 2009, 18:55 »
Браво ФО, аферим ТАКИЕВ, ей това е анализ, как да не го харесаш, убава чергица си изтакал, уникален дизайн в стил ПП, може и да я патентоваш. Аз обичам Родината си, но не се опитвай да ни убедиш да го правим по РОДИНСКИ.

Offline Azi-2000.

• Avarage member
« Reply #239 on: September 17, 2009, 10:51 »
Чета наред всичко исказано и публикувано в тази тема.Така и не ми стана ясно за произхода на Помаците... Едно е сигурно,че сме смес,имаме и от траки,славяни. какъвто и документ да се публикува това е факт че не сме чист народ. Гледам тук в сайта се е заформила дискусия да признаят нас помаците като етнос в България.У мен възниква въпроса- Какво ще спечелим,или по скоро ще загубим от това!? Та нима днес помаците не сме Европейски граждани,имаме права като другите което е факт!