Author Topic: Помаците  (Read 255487 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Помаците
« Reply #105 on: April 27, 2009, 06:46 »
                Taka e Nazmi,pomacite ne se "cist narod" i blagodarnost na Boga-Allah dz.sh.sto e taka.Cistotata na rasata e dobra koga se raboti za zivotinskiot svet-cist arapski konj,germanski ovcar,....,no za covekot...?Slovenite cisti li se?Ne.(antii avari...)Grcite cisti li se? Ne.Francuzite,Englezite..nema cist narod.mozebi se cisti narodite na periferijata na planeteva kade do pred par desetoletia ne stapnala druga covecka noga i nekoi pleminja koi ne znaat za civilizacija.Nie na Balkanite,Bliskiot istok i Magrebot(severna Afrika )sme kolevka na civilizacijata i tuka nema cist narod ili nacija.Se e smesa-konglomerat od narodi ,kuturi,rasi veri i tn.Cist blgarin li e carot?Cist francuzin li e Napoleon?Cist germanec li e Hitler?mozam uste da nabrojuvam no dosta se ovie primeri.Paradoksalno no vistinito:covekot e poblagoroden koga ne e "cist" vo sprotivno e pogolem divjak.Blagodarnost na Boga-Allah dz.sh.sto ne sme "cist narod". Selam.
Съгласен Сериф,смесени сме....

Offline feti66

• Adviser
« Reply #106 on: April 27, 2009, 09:28 »
РАЗВЯХА ТРИБАГРЕНИКА ПРЕД ОФИСА НА УЛ. “РОЯЛ СЕН МАРИ” В БРЮКСЕЛ       
      33-годишният бизнесмен от село Рибново А. Чолаков оглави Сдружението на българските бизнесмени и интелектуалци в Белгия       

А. Чолаков /третият отляво надясно, седнал/ и официалните гости на церемонията по откриването на офиса на сдружението
     33-годишният Ахмед Чолаков от гърменското село Рибново оглави Сдружението на българските бизнесмени и интелектуалци в Белгия. Преди дни на ул. „Роял сен Мари” в столицата Брюксел сдружението откри офис. Пред сградата наред с европейското знаме се вя и българският трибагреник. На български език на информационната табела е изписано „Клуб на българските бизнесмени и интелектуалци в Белгия“. Лентата на новоткрития офис на българското бизнес сдружение...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #107 on: April 27, 2009, 10:01 »

НА СНИМКАТА, отляво надясно: Евродепутатът Метин Казак, председателят на Сдружението Ахмед Чолаков, министърът на "Брюксел-столица" Емир Кър и двама членове на Управителния съвет пред офиса на новото сдружение на ул. "Роял Сен Мари" в Брюксел.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #108 on: April 27, 2009, 10:11 »

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #109 on: April 27, 2009, 10:43 »
Така е, Rahmie. Вече знам към кого да се обърна, когато имам път за Столицата на Европа. Но имам един въпрос към теб - вярно ли е забранен достъпа до сайта от Белгия?! 
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1638.0.html

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #110 on: April 27, 2009, 10:52 »
Така е, Rahmie. Вече знам към кого да се обърна, когато имам път за Столицата на Европа. Но имам един въпрос към теб - вярно ли е забранен достъпа до сайта от Белгия?! 

Ami choveka si dade dannite i tel. i meil adres oshte minalata godina i gi publikuvahme vav foruma, chudya se kade byahte dosega...?

Ne sam chula da ima zabrana, pone Ahmed Cholakov ot Belgiya beshe tazi sutrin vav sayta... Otkade cherpish takava informatsiya Mustafa...  :)?

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1094.0.html

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #111 on: April 27, 2009, 11:00 »
 :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #112 on: April 27, 2009, 11:16 »
Ami choveka si dade dannite i tel. i meil adres oshte minalata godina i gi publikuvahme vav foruma, chudya se kade byahte dosega...?

Ne sam chula da ima zabrana, pone Ahmed Cholakov ot Belgiya beshe tazi sutrin vav sayta... Otkade cherpish takava informatsiya Mustafa...  :)?

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1094.0.html

Бях посочил линк в горния постинг, информацията ми е от тук : http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1638.0.html

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #113 on: April 27, 2009, 11:41 »
Бях посочил линк в горния постинг, информацията ми е от тук : http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1638.0.html

Mustafa tova e stara informatsiya... beshe po vreme na silnite ataki sreshtu sayta ni, koito ne sa malko. Iskam da znaete che postoyanno ni atakuvat i iskat da unishtojat sayta ni vanshni sili... I kogato ima po silna zaplaha se predpriemat za momenti takiva zashtitni deistviya... Inache az ne znam tezi dni da ima zabrana na dostap ot Belgiya...

punk is not dead

• Guest
« Reply #114 on: April 27, 2009, 11:41 »
Да живее Велика България.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #115 on: April 27, 2009, 11:45 »
Да живее де! Нали и ние това искаме! :D

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #116 on: April 27, 2009, 12:26 »
Mustafa tova e stara informatsiya... beshe po vreme na silnite ataki sreshtu sayta ni, koito ne sa malko. Iskam da znaete che postoyanno ni atakuvat i iskat da unishtojat sayta ni vanshni sili... I kogato ima po silna zaplaha se predpriemat za momenti takiva zashtitni deistviya... Inache az ne znam tezi dni da ima zabrana na dostap ot Belgiya...

Благодаря за разяснението, Рахмие!

Offline pomakBG

• Member
  • **
« Reply #117 on: May 14, 2009, 15:10 »
Наскоро бях гледал предаване за Доспат и как археолози открили в някакви мюсюлмански(населени с помаци) села заровени стари християнски гробища.. Оказало се ,че тези помаци са българи приели мюсюлманската вяра по време на турското робство.. Не знам какво да мисля но всичко ,което съм слушал се припокрива с това  ??? А отколкото до турските "емисари" ,които се опитват да петнят имато на помаците и да заличават националното им самосъзнание ще кажа просто ,че трябва да положим големи усилия за съхранението!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #118 on: May 14, 2009, 15:21 »
помак БГ,в много от селата по Родопите са открити такива  разкопки.В моето село например беше открит некропол още от времето на Траките,такива има и в с.Барутин и други....!Това не е гаранция за съществуването на точно определен субект,а реалност за времето си през различни етапи на съществуване.Много съм се ровил за това,мнението ми е че НЕ може с точност да се определи за помашкия народ.Имало го е и по време на Османската империя,но тогава всеки е бил подвластен за закона.За първи път думата"помак" се споменава  от Англииски журналист през 1886 година на една разходка из Родопите.И тук е интересното,че при доклада си пред кралицата на Англия споменава за такъв народ с название   пумак/pumak Впоследствие политиката на Балканите след войните раздели този народ в различни държави с различни имена- бошнаци,горанци,помакос,торбеши.....Така че,извода ми е един и за мене си остава Помака е смесен народ!

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #119 on: May 14, 2009, 15:26 »
Ти хубаво си гледал научно фантастични филми, но защо копираш никове,не ми е ясно.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42