Author Topic: Помаците  (Read 263171 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Re: Помаците
« Reply #165 on: July 03, 2009, 19:24 »
 karadag , Марк Твен е световно известен писател.
Но в USA днес го забраняват и му иземват книгите от библиотеките заради това че са сметнали че в книгите му има расизъм.
А пък тоо Джеймс Баучар, виж тукана какво е казал - 
...са с  по-чиста българска кръв отколкото самите българи"
Според устава на ООН , думата нация няма медицински и биологичен смисал.
Бенедикт Андерсън пък казва че нацийте са въобразена общност.

Ти какво мислиш за тези неща?
Какво значи "чиста кръв"???

И като,си се регистрирал направи ли си труда да прочетеш правилата на форума?

"...Правила на форума:

1- Във нашият сайт, религиозна пропаганда, расизъм, сексуалност, политическа пропаганда, клевети, нарушение на етиката в смисъл на цинични статии визуално е забранено. Не трябва да бъде забравена началната цел за създаването на сайтата ни, което е да представиме пред обширната аудитория от цял свят помашката култура, бит, нашите ценности и наи-важното да не забравяме, че сайтат ни е международен...."

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #166 on: July 03, 2009, 19:41 »
Работа на тоя karadag е като "от вратата за краката". А бре чоджум, първо кажи едно здравейте, после питай нещо за помаците, пък има време...  към 20-я си постинг можеш да започнеш с пропагандата.

Offline karadag

• Candidate member
  • *
« Reply #167 on: July 03, 2009, 21:32 »
Уважаеми Metka, 1.Никога от мен няма да прочетеш религиозна пропаганда,за расизъм,клевети,цинични статии...2.Съпругата ми е мюсюлманка.3.Най-общо казано НАЦИЯ са хора с общо минало,КУЛТУРА,ЕЗИК,единна териториална обособеност.Според международното право/значи ООН/ под нация се разбира съвкупността на гражданите на определена ДЪРЖАВА.4.ЕТНОС/от гръцки-народ/ е исторически образувана група хора ,които са обединени от общи ЕЗИКОВИ и КУЛТУРНИ признаци.Уважаеми mustafa,работил съм в село,населено изключително с българи-мохамедани.По времето на възродителния процес.Ако изобщо знаеш за какво става въпрос.Бях единственият в селото,който изказваше на глас отвращението си към този най-срамен акт в историята ни!Имах известни проблеми с един офицер от структурите на ВКР.Както и да е.Аз ,обаче,и до днес изпитвам известна вина,тъй като си мисля,че не съм направил достатъчно да се противопоставя на това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Това е.Другото е тинтири-минтири.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #168 on: July 03, 2009, 23:04 »
Уважаеми mustafa,работил съм в село,населено изключително с българи-мохамедани.По времето на възродителния процес.Ако изобщо знаеш за какво става въпрос.

За съжаление знам много добре за какво става въпрос :(

Явно не съм те разбрал правилно. Може би не си искал да наблегнеш на произхода ни, а акцентираш върху това, че не би трябвало българите да ни отритват (но и да не се опитват да ни асимилират). Но нали знаеш, покрай сухото гори и суровото. Дано с престоя си тук да докажеш, че си добронамерен.

Поздрави!

pomag

• Guest
« Reply #169 on: July 04, 2009, 01:06 »
Скоро излезна втори том на академик Петър Япов "ПОМАЦИТЕ-ИСТРАДАЛИЯ НАРОД" Който се интересува от най-известните помаци от миналото и настоящем са описани там. Има много неща, които могат да се научат там. Престои и издаването на трети том.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #170 on: July 04, 2009, 20:10 »
Karadag,
Blagodaria,za izlianieto  i dobre doshal!!!Normalno e horata da sa nedoverchivi,zashtoto tuk se poiaviavat kakvi li ne elementi(s nechisti pomisli).Priemi neshtata po spokoino i mojesh da namerish, i priateli, i drugi.Jiv i zdrav!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #171 on: July 04, 2009, 20:54 »
Скоро излезна втори том на академик Петър Япов "ПОМАЦИТЕ-ИСТРАДАЛИЯ НАРОД" Който се интересува от най-известните помаци от миналото и настоящем са описани там. Има много неща, които могат да се научат там. Престои и издаването на трети том.
  Къде може да се намери тази книга,и мога ли да си я поръчам!

Offline Azi-2000.

• Avarage member
« Reply #172 on: July 07, 2009, 00:49 »
Oshte edin poznavach.Koj si ti  tediniq ta da opredelqsh koe e glupavo i ko e,kakto i da ni lazvash koe da chetem ili kakvo da gledame.po namali malko skorosta,taman sega gledam si doshal!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #173 on: July 07, 2009, 07:20 »
e,i ?Kakav e problema kato sam tyk ot skoro ...Popadnax na saita predi vreme i zapo4nax da sledq ot interes ...Nima e laja tova ,koeto sam napisala....?!!!

Ако за теб един измислен роман (поръчка на партията за оправдание на Възродителните процеси) е "предостатъчна" истина...

Offline tediniq

• Member
  • **
« Reply #174 on: July 07, 2009, 10:33 »
Ama ne me razbiraite pogre6no ...az ne sam tyk da se zaqjdam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...MOLQ VI ,samo ne otri4aite istoriata ...Ne e imalo robstvo li,eni4ari li ne  eimalo ,nasilstveno potyr4vane li ne  e imalo ?????????Pak vi kazvam 4e tova NE e bilo tolkova odavna ,4e da podleji na samnenie i sporove ...Tova e bila istinata -stani musulmanin ili ymira6...Nima ne ste y4ili istoria v y4ili6te ???Ako stava na vapros za predi 2000 godini sam saglasna da sporim tyk ,no stava na vapros za ne dalag period ot vreme .....Istori4ka sam vse pak ......Dedite vi sa bili xristini kakto i na6ite ,prosto za da spasqt semeistvata si sa prieli tazi vqra NASILSTVENO!!!!!!!!!!!!!Tova e bilo cel na osmncite togava ...da ni pretopqt i da stanem kato tqx,no za na6a radost ne yspqvat.... :) Sporen e ve4e vaprosa ot kade proizlizame vsi4ki NIE balgaite.Ima mnogo xipotezi ,no edva li 6te razberem niakoga istinata .....I zabelqzax tyk  mnogo xora da spomenavat  -"pomaci i balgari" !!!! Na takiva ne6ta se vazmy6tavam NIE VSI4KI SME BALGARI dali xristiani ,dali niakoga nasila stanali  musulmani ...VSI4KI SME edno....Kato izkly4va regionite s tyrsko naselenie v BG ,te ve4e sa dryg sly4ai :)
 Be6e mi priqtno ,lek den na vsi4ki

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #175 on: July 07, 2009, 10:38 »
Tova e bila istinata -stani musulmanin ili ymira6...

NAI GOLEMIQT LYJA !

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #176 on: July 07, 2009, 11:22 »
Sporen e ve4e vaprosa ot kade proizlizame vsi4ki NIE balgaite.Ima mnogo xipotezi ,no edva li 6te razberem niakoga istinata .....

Значи въпросът за произхода на българите е спорен, а този за помаците не подлежи на съмнение - "насилствено приемане на исляма за да спасят кожата"  :o

Не можеш ли малко по-сериозно!?

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #177 on: July 07, 2009, 11:35 »
Мустафа, ето ти съвсем пресни данни за насилие. Човекът е бил на място и както искаш говори напълно сериозно .

В Родопите витаел страх от заплахи
Вторник, 7 Юли 2009

Ако не гласуваш за Доган - няма дърва за зимата: това била една от формулите на страха в района.

В Родопите има страх и той е икономически. Трябва да се спре кранчето на обръчите и смятам, че Б. Борисов ще го направи, обяви Вежди Рашидов по БТВ. Скулпторът взе мажоритарен мандат за ГЕРБ в Кърджали и е едно от спряганите имена за министър на културата. Да стана министър не е детската ми мечта, Борисов си има съветници, той ще вземе решение дали да ме поканят, обясни Рашидов.

Той добави, че в селата около Кърджали хората са били заплашвани, че ако не гласуват за Ахмед Доган няма да получат дърва за зимата и ще им вземат дори скромните имоти. Неговата кампания била от врата на врата, скулпторът влизал във всеки един обикновен дом. Бесен съм, че в Кърджали и в района има не етнически вот, а феодален вот, възкликна Рашидов, според когото там имало такъв  феодализъм, заради който всички управляващи трябва да отговарят.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #178 on: July 07, 2009, 11:41 »
Беглик, аз помолих tediniq за сериозно отношение, ти пък взе, че падна под нейното ниво :( Ставаше дума за формирането на една цяла (над 2 милионна) общност на Балканите, а ти ми говориш за "дърва за огрев".

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #179 on: July 07, 2009, 11:54 »
Мустафа, може и да си прав, че дървата за огрев не са голям проблем, но човекът споменава и отнемането на имоти. Айде, и на това да кажем голяма работа, но пък преди туй имаше заплахи, че сме кръгли нули и че всичко зависи само от онбашията, че който не му харесва в България е свободен да я напусне и т.н. Ако тези заплахи ти се струват дребни, ще се съглася, защото все пак ти имаш по-добра представа за положението в района.