Türkçe > Şiirler

Sevdiğimiz sözler, yazilar...

<< < (3/13) > >>

pomak merve:
Bu söz bir dostumla aramda adeta yemin gibidir benim için o yüzden paylaşmak istedim
Issızlığın, yalnızlığın en koyulaştığı anda, küçücük bir kağıda yazdığımız kısa ama ümitvar bir yazıyı;
yüreğe benzer bir taşa bağlayıp birbirimizin camından içeri atabilmeliyiz: 'Bunu da aşacağız'
                                                                                         İmza: Bir dost    (Can Yücel)

daylek:
Annelerin ninnilerinden,
              Spikerin okuduğu habere kadar,

Yürekte, kitapta ve sokakta,yenebilmek yalanı,
anlamak, sevgilim,o, bir müthiş bahtiyarlık,
anlamak gideni ve gelmekte olanı.

(Nazım Hikmet Ran) :)

KURTBEY:
Kader...

Her gün doğumunda Tanrı, boş bir sayfa koyar önüne insanoğlunun.
Kalem, kendini bildiğin gün verilmiştir aklına, yüreğine.
Ne yazacağına karar vermek sana kalmış.
Aldığın her nefeste bir harf düşer o boş sayfaya.
Her harfe göre sözcükler, her söze göre tümceler anlam bulur.
Kader deyip geçme.
Sonunda ortaya çıkan senin eserindir.

Kurtbey Pelinç

Rahmie:

Bulgaristanda Pomaklar kapali bir toplumdur. Uzak ve yakin gecmiste cok sykynty ceken bir millet. Herkeze karsi guvensiz ve kuskuyla bakar. Ben bircok davranislari gecmiste yasanmisa bagliyorum.

Bugun de bircok pomak -örnegin ben-  yasayan bölgelerde bu gelenekler o kadar hakim degildir. Insanlar biraz disariya acilmaya, baskalariyla karismaya evlilikler de vardir bu gunlerde. Ribnovo gibi olan bölgeler uzakta ve balkan bölge olan yerlerdir orasi cok farkli. Kendi tanidigi köyluden yada komsu köyluden olanlarin disinda, fazla guvenmedikleri icin sanirim. Bildikleri ve tanidiklari arasinda bu yasmi devam etmek tercih ederler.

Benim memelketim Breznitsa mesela oraya gidince insan sanki gecmis bir zaman icine dönmus gibi oluyor. Modern hayat ile birlikte o gecmis zamanin buyusu hala var. Benim cok sevdigim bir karishim eski ve yeni bir arda. Yasli bayanlar ve beyler cok farkli bir kiyafetlerle gezer, gencler tam tersine modern kiyafetlerle..

Dunya farkliliklarla guzel degilmi... 

Insanlarda bu dunyanin farkli ve degisik bir cicegidir, birbirinden degisik kokulu farkli renkle, guzellikle, yasadigi buyudugu bölgenin farkli özelikklerle...

Ama sonucta hepimiz bu dunyaniun insaniyiz

Umarim biraz aciklayabildim kendi görusumu ve dusuncemi bu konuda.

Buradan tum dunyayi sevgiyle kucakliyorum.

Tum insanlara, guzel bir yaz dilegiyle... 

bello:
rahmie çok teşekkürler fotoğraflar ve yazı için emeğine çok teşekkür.sanada güzel bir yaz dileğiyle. :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version