Български > Религия и мистика
сура Йа Син
pirin22:
--- Quote from: adi_bg on July 28, 2008, 12:53 ---Niakolko hadisa svarzani s previzhodstvoto na Sura Yasin
Pratenikit na Allah Muhammed(S.A.S.) kazva viv vrazka s Yasin:
1. Vsiako neshto si ima syrtse, a syrtseto na Korana e Yasin!Onzi koito prochete Yasin pecheli nagrada vsiakash e prochel 10 pyti tseliia Koran!!
2. Allah oproshtava vseki , koito chete yasin vecherno vreme Zaradi Nego (Allah )!
3.Vseki , koito viarvaiki i nadiavaiki se na ngrada petik vecher Yasin i Duhan prochete shte mu se oprostiat minalite grehove!
V aprosa mi e kam A di -bg sija lqvam no ne6to ne moga da zatsepq po tvoite otgovori 1. Zna4i 4eta edin pat Yasin i se ravnqva na 10 pati pro4eten Koran t.e. 1 =10 'ami ogava samo Yasin da 4etem. 2.Ako ot sabota do 4etvartak az pravq grehove i v petak ve4er pro4eta Yasin te 6te mi se oprostqt. Ili 52 pati sa mi nujni za da zavir6a godina na nula t.e. bez grehove .Po sa6tata logika ako prodalja do kato sam jiv 6te izleze 4e 6te sam bezgra6en ili otivam v raq nali.
--- End quote ---
Chechliya:
Сурата се състои от 83 аята, 733 думи и 2988 букви. Който прочете една буква от Корана, все едно е направил едно добро дело. За всяко добро дело, Аллах въздава 10 добрини.
2988 букви х 10 добрини = 29 880 добри дела (севапа).
pirin22:
Vaprosa mi e kam Adi-bg ne6to ne moga da zatsepq po tvoite otgovori.
1. Zna4i 4eta Yasin i tova se ravnqva na 10 pati pro4en Koran t.e. 1=10 ami samo da 4etem Yasin togava .
2.Ako ot sabota do 4etvartak az pravq grehove i v petak pro4eta Yasin te se opro6tevat ili 52 pati e nujno za godinata za da zavar6a na nula t.e baz grehove i ako prodalja do kato sam jiv 6te izleze 4e sam bezgre6en ili otivam v raq .
Chechliya:
1. Ами чети само Я Син. Няма проблем в това.
2. В един хадис се казва, че в Съдния ден при Аллах ще отидат хора-мюсюлмани с грехове, колкото планини, но Аллах ще им ги опрости. В друг хадис се казва, че който е свидетелствал, че Аллах е единствения бог и има добрина в сърцето си колкото прашинка, ще бъде избавен от огъня. Аллах е Всемилостив, Милосърден. Той е избрал милостта пред гнева за себе си.
Мисля, че имаше и един хадис, в който се казваше, че рабът на Аллах прави грях знаейки, после моли за опрощение, после пак прави грях и пак моли за опрощение и Аллах му прощава, защото е Прощаващ, Милосърден.
И все пак Аллах знае най-добре!
mirvam:
--- Quote from: pirin22 on February 15, 2009, 17:51 ---Vaprosa mi e kam Adi-bg ne6to ne moga da zatsepq po tvoite otgovori.
1. Zna4i 4eta Yasin i tova se ravnqva na 10 pati pro4en Koran t.e. 1=10 ami samo da 4etem Yasin togava .
2.Ako ot sabota do 4etvartak az pravq grehove i v petak pro4eta Yasin te se opro6tevat ili 52 pati e nujno za godinata za da zavar6a na nula t.e baz grehove i ako prodalja do kato sam jiv 6te izleze 4e sam bezgre6en ili otivam v raq .
--- End quote ---
Братко, хубави изчисления си направил, но за опрощаването на греховете също има условия. В случая става дума за малките грехове, за големите е нужно тевбе (покаяние). Също ако си направил грях спрямо друг човек, трябва първо да поискаш халал (прошка) от потърпевшия и тогава се иска прошка от Аллах.
Аллах да е доволен от теб.
Селям
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version