Български > Религия и мистика

сура Йа Син

<< < (2/3) > >>

pirin22:

--- Quote from: adi_bg on July 28, 2008, 12:53 ---Niakolko hadisa svarzani s previzhodstvoto na Sura Yasin

Pratenikit na Allah Muhammed(S.A.S.) kazva viv vrazka s Yasin:

1. Vsiako neshto si ima syrtse, a syrtseto na Korana e Yasin!Onzi koito prochete Yasin pecheli nagrada vsiakash e prochel 10 pyti  tseliia Koran!!

2. Allah oproshtava vseki , koito chete  yasin vecherno vreme Zaradi Nego (Allah )!

3.Vseki , koito viarvaiki i nadiavaiki se na ngrada petik vecher Yasin i Duhan prochete shte mu se oprostiat minalite grehove!
 V aprosa  mi e kam  A di  -bg  sija lqvam no ne6to  ne moga da  zatsepq  po  tvoite  otgovori                                                                                                                                              1. Zna4i  4eta  edin  pat Yasin  i  se ravnqva   na  10   pati  pro4eten Koran  t.e.  1  =10 'ami ogava samo  Yasin  da 4etem.                                                                                                                                                 2.Ako  ot  sabota   do  4etvartak  az  pravq  grehove i   v  petak  ve4er  pro4eta Yasin  te 6te mi  se oprostqt. Ili   52   pati   sa  mi  nujni     za  da zavir6a   godina  na   nula   t.e.   bez  grehove .Po  sa6tata  logika  ako prodalja  do  kato  sam  jiv   6te  izleze  4e  6te  sam  bezgra6en ili  otivam  v   raq  nali.

--- End quote ---

Chechliya:
Сурата се състои от 83 аята, 733 думи и 2988 букви. Който прочете една буква от Корана, все едно е направил едно добро дело. За всяко добро дело, Аллах въздава 10 добрини.

2988 букви х 10 добрини = 29 880 добри дела (севапа).

pirin22:
Vaprosa   mi  e kam  Adi-bg  ne6to  ne  moga  da zatsepq  po  tvoite  otgovori.

1. Zna4i  4eta  Yasin   i  tova   se ravnqva  na 10  pati  pro4en Koran   t.e. 1=10  ami  samo  da 4etem  Yasin  togava .

2.Ako  ot sabota  do  4etvartak   az pravq  grehove i  v  petak  pro4eta   Yasin  te   se opro6tevat   ili  52  pati    e  nujno   za  godinata  za  da  zavar6a  na  nula   t.e    baz grehove  i  ako  prodalja  do  kato  sam  jiv    6te  izleze  4e  sam  bezgre6en ili  otivam  v  raq .

Chechliya:
1. Ами чети само Я Син. Няма проблем в това.

2. В един хадис се казва, че в Съдния ден при Аллах ще отидат хора-мюсюлмани с грехове, колкото планини, но Аллах ще им ги опрости. В друг хадис се казва, че който е свидетелствал, че Аллах е единствения бог и има добрина в сърцето си колкото прашинка, ще бъде избавен от огъня. Аллах е Всемилостив, Милосърден. Той е избрал милостта пред гнева за себе си.

Мисля, че имаше и един хадис, в който се казваше, че рабът на Аллах прави грях знаейки, после моли за опрощение, после пак прави грях и пак моли за опрощение и Аллах му прощава, защото е Прощаващ, Милосърден.

И все пак Аллах знае най-добре!

mirvam:

--- Quote from: pirin22 on February 15, 2009, 17:51 ---Vaprosa   mi  e kam  Adi-bg  ne6to  ne  moga  da zatsepq  po  tvoite  otgovori.

1. Zna4i  4eta  Yasin   i  tova   se ravnqva  na 10  pati  pro4en Koran   t.e. 1=10  ami  samo  da 4etem  Yasin  togava .

2.Ako  ot sabota  do  4etvartak   az pravq  grehove i  v  petak  pro4eta   Yasin  te   se opro6tevat   ili  52  pati    e  nujno   za  godinata  za  da  zavar6a  na  nula   t.e    baz grehove  i  ako  prodalja  do  kato  sam  jiv    6te  izleze  4e  sam  bezgre6en ili  otivam  v  raq .

--- End quote ---
Братко, хубави изчисления си направил, но за опрощаването на греховете също има условия. В случая става дума за малките грехове, за големите е нужно тевбе (покаяние). Също ако си направил грях спрямо друг човек, трябва първо да поискаш халал (прошка) от потърпевшия и тогава се иска прошка от Аллах.
Аллах да е доволен от теб.
Селям

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version