Български > Дискусии
Османската Империя. - Ottoman Empire!
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on January 06, 2014, 20:10 ---Сюлейман`45, явно си ЗАКЛЕТ Османец и НЕООСМАНЕЦ, ако се съди по приказките ти!
Май си "смел" само в интернет и когато си БЕЗИМЕНЕН.
Той и Субигиев се перчеше в сайта, но му напомних, че предците му са били християни и вероятно са се казвали Велко, Драган, Михо.... та орева околностите, и затова сега е преминал към "гагаузките си корени".
--- End quote ---
Да предположим че предците ми са били Велко, Драган и Михо както си писала, но защо ли няма никакъв помен от това в родовата ми памет. Сигурно са се срамували да имат нещо общо с българите и изведнъж са решили да скъсат завинаги с тях, иначе не е възможно. Нямам нищо против българите, само мразя ''богоизбраните'' ксенофобски лумпенски мутри между тях и толкоз.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on January 06, 2014, 21:18 ---Сивек, има доста научни доказателства именно в тази насока.
Прегледай статиите на Евгения Иванова, Антонина Желязкова и Евгений Радушев, Райчевски...
Естествено панеленистите и пантюркистите/НЕО- османистите имат интерес да правят други внушения, затова и ви измислиха език "нашта"/наричан още "помацки" в Гърция, в Турция ви обясняват, че сте "траки", "пеласги", "славяни"/славяноговорящи, наследници на араби , където има цял институт занимаващ се с помаците/ахряните/джагалите/ торбешите /нашенците...
Аз пък виждам, че Сюлейман и Субигиев искат да са османци, в краен случай, нео-османци.
--- End quote ---
В Турция не им обясняват че са траки а ги наричат Помак Тüрклери, докато за босненци, албанци, черкези, араби, грузинци, и пр. не е така. Изразите Турция и Турци са събирателни и затова са привлекателни. Позамисли се, защо от империя останахте само 3-4 милиона и сте пред прага на изчезване. Историята е бзмилостна към народи мегаломани които се cчитат за богоизбрани.
Svetlina:
--- Quote from: Subeyi Kurt on January 07, 2014, 02:34 ---Да предположим че предците ми са били Велко, Драган и Михо както си писала, но защо ли няма никакъв помен от това в родовата ми памет. Сигурно са се срамували да имат нещо общо с българите и изведнъж са решили да скъсат завинаги с тях, иначе не е възможно. Нямам нищо против българите, само мразя ''богоизбраните'' ксенофобски лумпенски мутри между тях и толкоз.
--- End quote ---
Естествено, че са се срамували предците ти да признаят, че са били "неверници", нали ОИ е била верска държава и те са приели исляма, за да бъдат сред "богоизбраните мюсюлмани", а не сред неверниците.
Затова и тебе сега те е срам дори да го допуснеш.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on January 07, 2014, 10:01 ---Естествено, че са се срамували предците ти да признаят, че са били "неверници", нали ОИ е била верска държава и те са приели исляма, за да бъдат сред "богоизбраните мюсюлмани", а не сред неверниците.
Затова и тебе сега те е срам дори да го допуснеш.
--- End quote ---
Моите предци са приели Ислама доброволноа твоите са станали християни за да не ги исколи цар ти Борис. Тук е разликата която не вдяваш. Именно затова Ислама е най-бързо разпростянаващата се религия и няма причини да треперите от страх защото Ислама забранява всякакъв вид насилие. Тези които упражняват насилие са гяури, т.е. кауре.
Svetlina:
Доброволно или зорноволно не е много ясно, но няма значение , защото по-важно е, че ти си жив и здрав.
Що се отнася до моите, майка ми още помни разказите за взети момчета за яничари и дори ми разказваше как едно от тях е познало след години дома си в съседно на нейното село и предупредило селяните, че идва потеря.
А за християнизирането при Цар Борис прочети вместо да пускаш слухове, както винаги.
Ето да си преговориш какво пише в османските архиви:
http://www.pomak.eu/board/index.php?topic=3386.30
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version