разбира се,че всеки народ си има своя автентична култура и минало, нещо,което му е твърде скъпо и присърце. Не зная до каква степен си "навътре в религията", а и не бих могла да знам,затова не те упреквам - напротив,похвално е че имаш дори и тези познания. Но виж, Метка, за един мюсюлманин тази култура и минало,за което ти говоря е Коран-и Керим.Да,аз съм помакиня, но преди всичко съм мюсюлманка и се опитвам да живея живота си според ислямските норми...Така че нашата помашка култура и традиции минават на заден план. Когато религията изисква да страним от нещо,аз гледам да се съобразявам с това изискване... просто не бих приела нещо,което да е в противоречие с "моето истинско наследство"... А и всеки мюсюлманин,който твърди наистина,че е такъв, би трябвало да направи същото...
Затова зависи всичко от теб.Ако смяташ,че си достатъчно добър вярващ, за да се опиташ да не слушаш музика, направи го и нека Аллах да те улеснява, но ако смяташ,че това са празни приказки или мои измислици (астагфируллах), а уверявам те,че не са, тогава Аллах да те напътва!
Казах го и миналия път, ще го кажа и сега: Търсете знания, изучавайте религията си и в най-малките детайли, защото религията съвсем не е това, което баба и дядо са ни учили!...