Български > Религия и мистика
Bosna İlahi Grubu - Bosna Nasheed Group
Metka:
Ok , Rado az gi porazgledah, blagodarq ti.
Razbira se 4e v isliama muzikata i pesnite ne sa zabraneni, ina4e bihme bili nai neshtastniat narod v sveta;
No az vse oshte se 4udia togava kogato spoireh s onia timbi, zashto te tolko nastarveno mi ska4aha za da me ubedqt v nevazmojnoto - 4e v isliama muzikata e zabranbena !!!???
Tozi klip koito si ka4il pokazva kak se e razvivala balkanskata muzika v koqto 4ovek ulavq glasove ot razli4ni epohi.
Siguren sam 4e na tazi muzika biha se naslajdavali i nemislumani;
I obratno -kakto primerno az i Onder slushame Era i Enigma s goliamo udovolstvie.
rado:
Ами какво да ти кажа друже?! Не съм много вещ по този въпрос. Доколкото имам някакви познания те са свързани с използването на арабския език за възхвала, но явно не е правило, защото по света има множество мюсюлмани, чийто майчин език е различен от арабския. Аз познавах доста бошнаци, ракошни хора са.Жалко, че глупавата война стори много поразии. Босненците приемат исляма по волята Божия и по две причини. След завладяването на Босненските земи от османските турци населението което е основно богомили- катари обръщайки се към Аллах най- накрая се отървава от гнета на православната и католическата църкви а феодалните им владетели по по- прозаични се обръщат причини: Да запазят власта си. Но никога не отричат славянския си произход и близкото си родство със сърби и хървати. То не можеш и да го отречеш ако ги слушаш как говорят и пеят. Та само чуй как красиво възхваляват Аллах с какви мелодични и топли вопли. Само славянската душа може да роди такава красота.
Metka:
Uvajaemi Rado, dopadat mi neshtata koito pishesh.
Tuka nikoi ne othvarlq ideiqta za slavqnskiqt ni proizhod.Az naposledak sam vpe4atlen ot bogomilite albigoici.Imalo e daje specialen krastonosen pohod sreshtu tqh.
Bih spomenal i hronikiorite na Krastoonosnite pohodi koito vinagi v zapiskite sa spomenavali za tova 4e
samiat Belgrad i na iztok ot nego sa vladeniata na balgarskite krale.
Za nashia proizhod spored veshti u4eni - ima nad 12 versii!!!
Tova razbira se ne e losho, stiga da ne e otkrovena zloupotreba... sreshtu nas podobna na varzroditelnite procesi.
I drugo - na praktika idiotskia komunizam skasa realno estestvenite vrazki mejdu vsi4ki balkanski pomaci.
Ciala Bulgaria beshe prevarnata v koncetracionen lager.
A nie pomacite biahme v neshto kato malak koncentracionen lager, vkliu4en v goliam koncentracionen lager nare4en Edna partia , edna darjava....
halikan:
--- Quote from: metka on July 06, 2008, 15:35 ---Ok , Rado az gi porazgledah, blagodarq ti.
Razbira se 4e v isliama muzikata i pesnite ne sa zabraneni, ina4e bihme bili nai neshtastniat narod v sveta;
No az vse oshte se 4udia togava kogato spoireh s onia timbi, zashto te tolko nastarveno mi ska4aha za da me ubedqt v nevazmojnoto - 4e v isliama muzikata e zabranbena !!!???
Tozi klip koito si ka4il pokazva kak se e razvivala balkanskata muzika v koqto 4ovek ulavq glasove ot razli4ni epohi.
Siguren sam 4e na tazi muzika biha se naslajdavali i nemislumani;
I obratno -kakto primerno az i Onder slushame Era i Enigma s goliamo udovolstvie.
--- End quote ---
mekruh e 4ovek da pee i slu6a muzika zada podobri nastroenietosi,mekruh e deistvie koeto prorokat e zabranyaval,koito se vazdarja ot mekruh 6te bade vaznagraden ot ALLAH,a izvar6itelyat na mekruh 6te bade gre6nik,makar 4e nese pri4islyava kam nevernicite.ilyahite sa pesni za vazhvala na ALLAH te nepopadat v kategoriya zabraneno a naprotiv mnogo e hubavo dase slu6at,v bulgaristan ima mnogo hubavi na grupa'VEST'
Радостина:
всъщност музиката в исляма наистина е забранена :-\ Тя отвлича хората от споменаването на Аллах (СТ). Замислете се колко пъти било на ден,било в седмицата, няма значение...но колко пъти си пускаме да слушаме Мешари Рашид или Гамиди или който и да е било друг четец и се наслаждаваме на мелодичния и съвършен Коран, в сравнение с това колко пъти слушаме Вест или Неджатин Узунов или Сами Юсуф (и прочее) и знаем наизуст всичките им иляхита,но като стане въпрос за Коран-и Керим....не можем дори да прочетем правилно Фатиха с таджуит :-[ Субханааллах!
Относно това,че музиката в исляма е харам има много хадиси, някои от които са сахих,а други не са.Освен това муфессирите (тълкувателите) на Коран-и Керим дават като доказателство 6-ти айет на сура Лукман.Когато известния асхаб Абдуллах ибн Масуд трябвало да интерпретира този айет,той знаете ли какво казал? - "Уаллахи,тук става въпрос за музиката"
Така че, скъпи братя и сестри, нека не се ръководим от нашия нефс и нека да не си отваряме вратички там,където няма дори прозорец.
Търсете знания и доказателства от първоизточниците на нашата религия и бойте се от Аллах - Сведущ е Той за вашите дела!
асСаламу алайкум уа рахметуллахи уа баракатуху :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version