Български > Политика

Кой реално използва химически оръжия в Сирия ?

<< < (2/6) > >>

Subeyi Kurt:
В Сирия управлението на страната е в ръцете на Шиитите които са малцинство в Сирия. Болшинството са Сунити.Дядо Есад, Баща Есад и син Есад се знаят като жестоки диктатори. Хафъз Есад изби 30 000 сунити а синът му над 100 000. Причината за това избиване е че сунитите искат равни права. Изходът е в свободни демократични избори но управляващите знаят че чте изгубят властта и че после ще има съд за убийците. Живял съм в подобно диктаторско управление и затова съм против кликата на Есад. Иран и Русия подкрепят правителството поради политически и страгечески причини. 120 000 са избити сред които и много деца. тази цифра трябва да говори нещо за тези които имат поне малко човешко съзнание.

Hadj:
 Най-опасно е когато политическите неразбории се замаскирват във верски проблеми.Елхамдюлях ас също съм сунит,и за разлика от турските кемалисти изпълнявам религията си по правилата на Ханифисткия месхеб.Аллах теаля обаче никъде не е казал"Правете ми ибадет като това го правят турците или суадитците",само Той ще прецени кой сме прави.А кюрдите като са сунити,защо ги избиват в Турция?
    Ако проблема е да се помогне на мюсюлманите сунити ,биещите се от "съпротивата" спазват ли основните норми в Исляма?
    Пък много благородна била Турция,въоръжава съпротивата без да има никакви интереси,ПРОСТО СМЕШНО.

Subeyi Kurt:
Dosta neshta ne sa ti yasni i govorish naizust. Pochti polovinata ot Medjlisa sa s kyurdsko poteklo. Nyama nikakvo izbivane na kyurdi i ti go znaesh no si pravish laf kalabalık. Edno vreme Siriya podkrepyashe PKK no kato poluchi ultimatoma ot Turskiya asker i vednaga ekstradiha lidera im kym Rusiya.  Na teb neshto vsichko Tursko ti e krivo ama neyse.

Hadj:
  Не съм сигурен дали всичко ми е ясно.ЯСНО МИ Е ОБАЧЕ ЧЕ ТИ СИ НАЙ-ЗНАЕЩИЯ И ЧЕ ТУРСКТЕ ДИКТАТОРИ СА НАЙ ДИМОКРАТИЧНИ И ЧЕ ТУРСКОТАО ДЖУЖЕ Е НАЙ-ГОЛЯМО.З а нашата родина Бялгария споделяме всички негадиви е при теб за Турция само суперлативи.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Hadj on August 29, 2013, 11:57 ---  Не съм сигурен дали всичко ми е ясно.ЯСНО МИ Е ОБАЧЕ ЧЕ ТИ СИ НАЙ-ЗНАЕЩИЯ И ЧЕ ТУРСКТЕ ДИКТАТОРИ СА НАЙ ДИМОКРАТИЧНИ И ЧЕ ТУРСКОТАО ДЖУЖЕ Е НАЙ-ГОЛЯМО.З а нашата родина Бялгария споделяме всички негадиви е при теб за Турция само суперлативи.

--- End quote ---

Няма защо да завиждаш. Трудете се повече и ще си имате и вие суперлативи. :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version