Български > Дискусии
Исляма през погледа на християните
Draganov:
Навсякъде в Европа мюсюлманите искат построяването на джамии, предоставяне на правото на жените им да носят бурки, след време най-вероятно ще настояват и за отделни съдилища по шериата, а един ден ако станат мнозинство (а това е твърде вероятно) ще наложат ислямското законодателство върху всички.
Въпроса ми е, защо мюсюлманите постоянно реват да им дават все повече и повече религиозни права, а те на свой ред не дават религиозни права на християните в ислямски държави като Иран, Саудитска Арабия, Афганистан, Ирак и т.н.
Ако отношенията между християните и мюсюлманите са на основа на мирния диалог, то не е ли справедливо да има компромис за компромис. Примерно джамия в Лондон, ама и евангелска църква в Техеран, джамия в Париж, ама и протестантски храм в Кабул.
Защо в държави, където исляма е доминираща религия, исляма не може да съжителства мирно с други религии? Каквото и да си говорим исляма е една нетолерантна религия, в чиято доктрина е заложено, че само тя трябва да съществува.
Утре ако България се ислямизира и исляма стане официална религия, какво ще стане с християните? Ще бъдат ли оставени да си изповядват религията или ще бъдат насилвани да минат към исляма?
Защо според шериата един мюсюлманин няма право да си смени религията? Всъщност има, но ще бъде екзекутиран :)
Каквото и да си говорим исляма е най-агресивната религия и не може да вирее заедно с други религии на едно място или с хора, които не са съгласни на 100% с доктрините й.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
--- Quote ---Въпроса ми е, защо мюсюлманите постоянно реват да им дават все повече и повече религиозни права, а те на свой ред не дават религиозни права на християните в ислямски държави като Иран, Саудитска Арабия, Афганистан, Ирак и т.н.
--- End quote ---
Moje bi kato primer zaradi tova.
http://www.sphereproject.org/about/partnerships/church-world-service--pa/ Church World Service - Pakistan/Afghanistan
Асирийците (асир.: Assūrāju; Assyrer) в днешно време са етническа група в пределите на Ирак, Иран, Турция и Сирия. С това наименование са познати и членовете на Асирийската източна църква. В широк смисъл асирийци се наричат християни, които използват сирийския език в своето богослужение.
Ирак: 500 000 - 1 500 000
Сирия: 700 000 - 1 200 000
Йордания: 100 000 - 500 000
Иран: 74 000 – 80 000
Ливан: 100 000
Турция: 24 000 – 70 000
Армяне в Иране Всего: 500 000. Тегеран, Исфахан, Иранский Азербайджан
Suleyman.45:
Aman veçe ot dırveni filosofi samoobyavili se za hristiyani.Müsilmanskata religiya e nay tolerantnata dokazatelstvata stotitzite manastiri i tzırkvi ostanali ot Osmaskata imperiya sa pred oçite vi.Vaşata tolerantnost v kaviçki sışto e nalitze samo v Sofiya,Plovdiv i Varna sa razruşeni po nay varvarski naçin stotitzi müsülmanski hramove i biblioteki.Da mi dade nyakoy primer prez poslednite 100 godini müsülmanska dırjava da e napadala hristiyanska,toçno obratnoto i dnes varvarskite vi visoko tehnologiçni ubiytzi izbivat jeni,detza i vsiçko koeto mırda v İrak,Avganistan,Mali i Palestina.Ami Srebırnitza,Libiya i Çeçenistan.Fanatitzi i provakatori takiva samozvani evangilisti,koito s povedenieto si samo oskvernyavat Evangilieto.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
--- Quote ---Въпроса ми е, защо мюсюлманите постоянно реват да им дават все повече и повече религиозни права, а те на свой ред не дават религиозни права на християните в ислямски държави като Иран, Саудитска Арабия, Афганистан, Ирак и т.н.
--- End quote ---
Goreposo4enoto e vapros postaven ot Draganov a izglejda 4e Suleyman.45 mue dal dosta iz4erpatelen otgovor zadavaiki dosta umesten vapros publikuvan po dolu .
--- Quote --- Da mi dade nyakoy primer prez poslednite 100 godini müsülmanska dırjava da e napadala hristiyanska,toçno obratnoto i dnes varvarskite vi visoko tehnologiçni ubiytzi izbivat jeni,detza i vsiçko koeto mırda v İrak,Avganistan,Mali i Palestina.Ami Srebırnitza,Libiya i Çeçenistan.Fanatitzi i provakatori takiva samozvani evangilisti,koito s povedenieto si samo oskvernyavat Evangilieto ?
--- End quote ---
Marlboro:
Religion is perfect, believers aren't don't get confused !
Religiqta e perfektna, vqvashtite ne sa, ne se zablyjdavaite !
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version