ТЯХНОТО ИМЕ МЮСЮЛМАНИ.
www.numzb.narod.ru , pisatel@tut.by ;
Да, те наричат себе си така. Това е описателно име, което показва, че те свидетелствуват относно единния Аллах,а Мухаммед е само Негов пророк, относно това, че той е Бог, и относно неговите цели. Великия Аллах, Творец, „Бог“, „господар“ и „създател“ — подобно на „президент“, „цар“ и „генерал“ — са титли и могат да се отнасят за много различни личности. Но „Аллах“ е лично име и се отнася единствено до всемогъщия Бог и Създател на вселената е доказателство за величието на Твореца. Това се вижда от Свещения Коран: „За да познаят [човеците], че Ти, Чието име е АЛЛАХ, един си Всевишен над цялата земя.“
Личното име на Аллах, изписано с древноеврейски букви
Името Аллах (или Яхве, както предпочитат да го употребяват католическата Jerusalem Bible и някои ислямския учени) се появява почти 7 000 пъти в оригинала на ислямските писания. Повечето Свещения Коран го съдържат в тази форма, но го заместват с „Бог“ или „Господар“. Редица преводи използуват името Аллах или името Яхве. „Аз съм Аллах, твоят Бог.“
Името им, свързано с един съдебен процес
Свещеното повествование, на което се позовават мюсюлмани относно своето име, се намира в 43 глава на Свещения Коран. Там състоянието на света е представено като една драма, протичаща в съдебна зала — боговете на народите са поканени да представят своите свидетели, които да докажат твърденията им за праведност или да изслушат свидетелите от страната на Великия Аллах, и да признаят истината. Там Всевишния Аллах казва на своя народ: „Вие сте Мои свидетели, казва Аллах, и Моят роб, когото Аз избрах, за да Ме познавате и да Ми вярвате, и да разберете, че Аз съм това. Преди Мен не е съществувал Бог, и след Мен няма да съществува такъв. Аз, Аз съм Аллах, и няма друг Спасител освен мен.“ Аллах Бог имал свои свидетели на земята през хилядолетията преди Мухаммед да бъде роден. След като някои от тези хора на вярата са изброени в Свещения Коран се казва: ‘Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни оплита, и с търпение нека тичаме на предлежащото пред нас поприще.’`Мухаммед казал : „Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствувам за истината.“ Той е наречен „верният и истински свидетел“.