Simeon Radev i negovata"Stroitelite na sıvremena Bılgariya"beşe pırvata asotziatiya,koyato vıznikna v podsıznanieto sled kato prgledah vsiçko koeto me interesuvaşe or bılgarskata presa.Protestite uj s/u monopolite byaha nay silni v Sofiya i Varna,"Gazprom"stava sponsor na f.k.levski peçeleyki po tozi naçin simpotizanti za ruskata kauza,fenovete-çorbari estestveno hvırlyat vinata v/u Boyko i mu stavat vırli vragove.Boyko obyavi,çe şte razkreseti dogovorite s elektrorazpredelitelnite monopoli i şte lısne prodajnosta i lakomiyata na bivşite uçastnitza v upravleniyata- ne znam tova sluçi li se ili ne.Obyavi,şe şte napravi vsiçko tzenata na el.tok da namalee ot m.Mart uj sıs 7 protzenta i izvednıj nyakoy smeni posokata na tılpata kım svalyaneto na B.B.Zabravih otkaza da se stroi Belene,pılnoto mu bezgrıbnaçie pred amerikantzite,koeto yavno vbesi Rusiya.İnteresno zaşto protesiraştite ne trıgnaha kım sgradata naDKVR nali toçno tam se opredelyat tzenite na elenrgiyata i vodata,nali tozi organ tryabva da zaştitava interesite na bednite grajdani na b-ya.Protestite byaha nay silni v Sofiya-tam tıpanarite s bira v rıka sa nay mnogobroyni i razglezeni i vıv Barna kıdeto upravlyava grupirovkata TİM.Ne mi e interesno kak DPS,ataka ,bsp,vmro zastanaha ramo do ramo da zaştitavat ruskite interesi v B-ya,ne mi e interesno zaşto bıigarsiya narod otnovo be manipuliran za koy li pıt veçe,interesnno mi e s nepriyatno predçuvstvie za nastıpvane na anarhiya,koyato nyama da donese nişto dobro na jiveeştite v B-ya maltzinstva,ai ne samo na tyah.Ludite varvari s kaçulki,bira i bezduhovnost se poçuvstvaha znaçimi,dano greşa.