Проблемът ПОМАК.
Здр Приятели искам да споделя нещо със вас.
А това е имено другияте какво мислят за нас и то добра, добра, без задръшки даже без запитайки.
Неодавна ме интенересуваше въпрос свързан със българската история, а имено—Помаците какво място заимат в българската история. Реших да се включа в някой групи който се занимават и да бистрят точно този въпрос българската история..И за мое очудване незнам по какви пречини една група със името 1000 НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ
https://www.facebook.com/groups/235657319889506/ ме прие за приятел и аз без да губя време им зададох въпроса,- Помаците какво място заимат в българската история. Какви според вас им бяха реякците и отговорите, ще се опитам тук да ги предам изрично за да не нося никаква отговорност за тях.
Владимир Кънчовски Пошегувах се с Ибрахим , бе бай Георги , не се ядосвай ! Сега , когато турците станаха тюрки , които станаха траки , които станаха най-старите обитатели на черноморието , а помаците станаха "етност" , као македоняните , и когато мангалите се превърнаха в "роми" , а с гордост се самонаричат "ромеи" - за какво говорим ... Па то си е връл ташак целата таа работа ! Тоа народ е полудел отдавна и нема лек освен ... Абе заеби ...
•
Жоро Митрата Владо,знаеш как е ! Този Ибраим говори също като турските мекерета за османска дъга ,всички тия които припознава за пумаци са именно тези за които говори турската пропаганда.Значи от Адана през Родопите,Македония,Босна и ей га на стъпили в Аустриа хаха ,само ,че са тъпички и нема да им се получи!
•
Владимир Кънчовски ХАХАХАХАХАХАХАХ Е нема такава друга лудост (освен комунистическата може би) ... ХАХАХАХАХА Ибрахиме , търси си здравето бе , човече ! "Както и ирландците ,шотланците и много други дилаекти на английкси език не са един народ така и Помашкият се отличава от българския."
!!! - това е болестно състояние мой човек ! Хахахахахах "диалекти на английския" - врътоглавИя от най-висш порядък ! ... Тия Кумани са прибихте да ги завирате от гъз в гъз (нали за ибрици отвори дума по-горе) , то България на "Кумания" требва да я прекръстим ...
Жоро Митрата Помаци съм виждал преди две години когато се праяха на българи и плюеха по нас за да изпъкнат като свински мъде в рядка кал на един хиспанец който щеше да ги наема !И като го попитах : Ти къв българин си ,ве? той ми се ухили като маймун и ми казва :не ве бате пумак съм ,сиганин!
Владимир Кънчовски ХАХАХАХХАХАХАХ Е НЕМА ДРУГ ТАКЪВ СМЕХ ! ХАХАХАХХАХАХА Човече , бъди какъвто щеш , но почвай шоу и почни с доказа си за шотландците , ирландците и другите "дилаекти на англикския" - пръв фен съм ти !
Ispqr Ispor Лъжнинец,чакай малко,че се обърках!
На едно място твърдиш,че траките станали направо помаци,а на друго,че били богомили?
Владимир Кънчовски ИБРАХИМЧО каза :" Едни от тези народи от които произлизат помаците са печенегите и куманите,които когато българите са били под византийско владичество през 11 и 12 век са били господари на Мизия и Тракия !" В УСТАТЪЧНО БЛАГОНАВРЯ , чак сега разбрах , че като Кнежънин съм "кумано-печенег" !!! Хахахахахах ... сополане , преди да си изьмиеш гъзъ , си измий устата от жълтото и не забравай - ЛЕВАТА РЪКА МИЕ ГЪЗЪ , А ДЕСНАТА ЗАВИРА В УСТАТА ! Не мешай повече кунките и дупките , че виж кви глупости плещиш !!! Хаххахаахах не се сдържам , много смех с тия "по маци" ...
Svetoslav Marinov В голямата си част - чисти българи - със славянска жилка- доброволно приели исляма след 15 век , за да не плащат данъци ш други привилегии в империята.. Произход на името от турското boğmak- бомак -/ Б преминава в П/ удушавам , задушавам , давя - население, на което турската власт е разчитало да подави евентуално въстание на раята , докато пристигне редовата войска .
Жоро Митрата Създаването на етносТ "пумак" с помощ от турската държава и пумашки мисионери е обречена кауза.Ако днес политиците ни са продажни комунета утре ще дойдат българи и няма да ви се отвори парашута да откъснете жива плът от Майка България!
Жоро Митрата Това ,че сте изменили на рода си си е факт.Но 21 век това не е от значение толкова,колкото недъгавите опити да откраднете българска история както се опитват всички българофоби! Щом си срещу българския етнос няма нужда да пишеш сълзливи истории за собственото си битие!
Svetoslav Marinov Жоро , такива са нищожен брой . Като цяло са си много трудолюбива общност, по принцип честни , с отговорност и упоритост към това , което се заемат да правят за да си изкарват хляба. Израстал съм с тях и днес контактувам почти ежедневно с тях, пия с тях / не познавам такъм да н е пие въпреки отраниченията на религията / . Друг е въпроса , че от известно време забелязвам опит от Турция да им се диктува самоопределението, преди това имаше от арабските страни, но това си е с цел изпълнение на плана на полумесеца минаващ през България. По-горе писах моята теза , но те нека да си се определят като каквито искат, не ми пречи . Ако иска някой и за марсиянец да се опредили , стига това да не вреди на сигурността и териториялната цялост на България . За това ,че са загубили своята идентичност и сега я търсят къде ли не, и най-вече заради пропастта между нас и тях, е виновна властта преди с опитите за преименуване / макар че в най-развитата демокрация - Америка , собственото име трябва да е с англоамериканско звучение / и после с отстъплението от това . Отхвърлени от т.нар "български турци " които лично съм чувал да ги наричат и тях " гяури " , отхвърлени и от нас, българите, които ги смятаме за предатели , не е чудно , че търсят идентичност и произход в какви ли не странни според мен теории . Иначе доскоро пазеха морални ценности , които отдавна сме загубили .
•
Жоро Митрата Да,съгласен съм със Светослав ,че са така в момента,но всеки трябва да се оправя!Ясно е ,че политиците са довели нещата до това ,което е в момента! Със сила и биене по главите ,че са българи без те да го осъзнават е кауза пердута и досега практиката го потвърждава!
Svetoslav Marinov Първо - Добре си дошъл на тази страница . Второ- ве очаквай някой много много да ти отговаря , защото темите , които лансираш , просто не ни интересуват. За себе си всеки от нас е намерил истината , често тя се споделя от много от нас , няма какво повече да ровим , помаци ли сте горани ли сте бошнаци ли сте , чисти славяни ли сте , от 5 век ли сте мусулмани или от 17 век чак. НЕ ни брига от помачени - измъчени ли ви идва името , от турското бомак- задушаваши ,подавящи, от гръцкото ипомахи-конници, или от помакя - определящо български произход по майка . САмо не прекалявай със спама , на някой може да му писне и да ги затърка постовете. Докато не почнеш да ни убеждаваш ,че българите произхождаме от тюрките всичко ще е наред . Не деля хората на етноси, а на хора , стига да не се опитват да цепят България на части и да ни насъскват един срещу друг
Да приятели аз съм ужасен а вие.
Като имате изпредвид че това са само по скромните от тях.
Но благодаря ви приятели българи сами се обрисувахте що за народ сте.