Ами какво да ти кажа.....Темата ми изглежда изключително деликатна и не бих си позволил да натрапвам моето мнение на другите. Ако все пак ти е интересно и настояваш за него, ти отговарям веднага, напълно честно, за да няма недомлъвки - аз мисля, въз основа на неща, които съм чел, слушал и т.н., че някога, преди векове, помаците са си били българи, което обаче НЕ ОЗНАЧАВА, че днес те не могат да се самоопределят като по-различен етнос. В крайна сметка, етноситесе развиват през годините и статични неща не съществуват. В това няма нищо лошо и съм безкрайно далеч от мисълта да съдя някого за това. Дано тези ми думи не те обиждат, нямам тази цел. Ако неволно съм го направил, моля да ме извиниш - не е нарочно и от зла умисъл.
Мисълта ми беше друга, а именно- искам да разбера, какво е отношението на помаците към българите. От твоите думи, Курте съдя, че то не е много добро и сякаш имаш по-добро отношение към комшиите. Интересно ми е просто и ще съм благодарен, ако ми разясниш причината за това. Ако е заради Възродителния процес, трябва да знаеш, че по мои наблюдения, 99% от българите, сред които и аз, го смятат за огромна простотия и грешка.
Благодаря!