Български > Фото-галерия
Selam od gora
pomakkan:
çok güzel görüntüler.
Metka:
--- Quote from: bukovqnoglu_s on June 19, 2008, 20:06 ---
--- Quote from: rahmie on June 18, 2008, 21:49 ---Mnogo Krasivo,
No pesenta "Ranitca Mustafa" za sajalenie ya nyamam :), moje bi nashiyat skap priyatel buqovyan...?
--- End quote ---
Priqteli,Metka,Rahmie,
Imam zapisana pesenta "Zachuli sa sa shesdeset aiduti" -teksta sam zapisal ot golemiq pevec na Breznica-Mehmet Karaahmet shte se postaraq v nai-skoro vreme da q predstavq i v pomak.eu.
Ranica Mustafa i Musa Kesedjiq sa geroi ot poma6kiq pesenen epos,vav folklora na drugi obshnosti v BG ne se sre6tat do kolkoto mi e izvestno.
--- End quote ---
Mnogo se radvam Salih za iniciativata ti,otnosno pesenta -¨Pro4uli sa se Shesdeset Aiduti ¨:D
Radvam se 4e si tuka i kogato imame nujda ot tebe se otzovavas.
ne znam dali shte e nahalno no imame oshte edna molba kam tebe - prosto jelaia i oshte edna pesen da ka4ish tuka, pesen svarzana imenno s raionite na zapad ot nas pomacite - Gorancite ili Torbeshite.
Sigurno se seti koq e tazi pesen ot Breznishkite pesni - ¨TEBE TA TERAT MLADI LI IMER SELQNETO¨
Tazi pesen e svarzana s pokorqvaneto na vrah ¨GOLAK¨ moje bi v Makedonia;
Poverieto e bilo 4e koito se izka4i na vrah Golak, jiv ne se vrashta.
Imenno tova se slu4va na mladia Iunak - Iumer.
Haide Salih4e - nameri i tazi pesen, 4akame s netarpenie :D
rcn:
super snimki osobeno dvete angelcheta s belite drehi!
rado:
Всичко е добре, само дето Муса Кеседжия е реална личност и българския християнски фолклор твърде го споменава. При село Чамурли Ихтиманско е убит по скоро удушен на 5 юли 1413; трупът му е отнесен в Бурса.
pomak BG:
Ej hora obarnete vnimanie na tova deka e pisal mehter. Naseneca vi veli za Gora a vie si pishete za pesni i pr. Vzemete i po procetete nesto za nasencite. Ne da vikate nie sme edno i tova e. Trjabva tezi hora da znajat, ce gora e edin rajon, kato Ahircelebi i Babecansko. I kakto ne moже da si babecanin a da ne si pomak taka i nemoже da si goranin a pik da ne si pomak.
Pomak idva ot osmanskata duma po-jamak, a pomaci ot po-jamaci. Jamak znaci pomagac. Kao sme bile nie, tako ste bile i vie ot gora. A torbes e ot bogomilite. A i pomacite i torbesite i goranite predi da sa stali musulmani sa bili bogomili.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version