Български > Помаци
SOFIA - 29. Dekemvri 1989g.
Тоска:
Aguren I guess your idea is amazing and pretty soon will see how brilliant it is!!! And as i said before our support contains everthing for all we shared. By the way i heard that a member of us who wants to make a documentary too if its even better/or helpful i recommend you to contact with him.
Regards
daylek:
görüntüleri izledim nazan ın anlattıklarından olayı az çok anladım sanırım, videonun sonuda demokrasi talepleri ve gülen yüzler kısmen başarıyı gsteriyor gibi ancak anladığım kadarıyla videoda nazan ın anlattıklarıda tam aynı noktada kesiliyor "basitleştirilmiş prosedür" de ! sanırım şuanda bulgaristan da bulunan pomaklar da o noktada takılı kalmış durumda yanılıyormuyum acaba ?
daylek:
şuanda bulgaristanda yaşayan türk yada pomak tanımlaması ne olursa olsun insanların ne durmda olduklarını bilmiyorum ancak bildiğim ve gözümün önünden hiç gitmeyecek bir sahne var hatıralarımda benim lisede bir resim öğretmenim vardı bana mesleğimi edindiren her zaman minnettar kalacağım bir insan ozamanlar 40 lı yaşlarındaydı kendisi Trakyada yapılan tanımı ile muhacır. bi gün ona neden geldiğini sordum türkiyeye bulgaristandan. sanırım pat diye sormuştum her zamanki gibi beklemediği bir soruydu. bu arada cevabını öğrenmek için yüzüne bakıyordum birden bire gözlerinden yaşlar süzüldüğünü gördüm. şaşırmıştım bu soruda ağlanacak ne var diye düşünüyordum. bana kurduğu bir kaç cümle vardı ; "bunları anlmanan çok zor olduğunu biliyorum kızım ancak yinede şu kadarını söyleyebilirim ben 40 yaşımdan sonra tekrar doğdum. bir sabah evimde ailemle uyuyorken kapı kırıldı ve silahlı bir sürü adam bulgaristandan ayrılmamız gerektiğini evde bulunan herkesin sadece bir bavul alma hakkı olduğunu gitmek istemeyenin yada fazlasını isteyenin öldürüleceğini söylediler ve bizi istasyona götürüp yük vagonlarına bindirdiler yanlız değildik bizim gibi pek çok insanla birlikte yola çıktık yolculuk bittiğinde kapılar açıldı ve türkiye bulgaristan sınır kapısındaydık" bu olay 1989-90 dolaylarında yaşanıyor. nedenini bilmiyorum zaten daha fazlasını sormaya hiç bir zaman cesaretde edemedim.
bello:
bg daki pomak soydaşlarımız için allah yardım etsin zor çok zor bir durum
bello:
Neden olmasın güzel günlerimiz... :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version