Author Topic: Кюрдите  (Read 27847 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Кюрдите
« Reply #30 on: July 18, 2012, 20:03 »
Господин - госпожо feggaria нещо сте в затънена  не можиш да четеш и да отговаряш да не си глътна езика.
Разбра се че е излишно да си губя времето с вас, но за последно.

Познаваш ли този на снимката да ти помогна Тургут Йозал чист кюрт.

Въпрос - Колко години е бил във власта.

Има ли подобен случай в България ПОМАК да е заимал тази длъжност.

http://www.google.com/search?q=turgut+%C3%B6zal&hl=en&client=firefox-a&hs=8KN&rls=org.mozilla:tr:official&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Gz8GUNH5D6bh4QTKvNnzCA&ved=0CHIQsAQ&biw=1440&bih=770&sei=muwGUKT2Ns6FhQfYi6DVBw

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #31 on: July 26, 2012, 17:02 »
Кюрдите в ТР имат повече свобода и права отколкото който и да е етнос в БГ.
Имат си легална партия, другата е терористична за да упражнява натиск на правителството, имат си кюрдска телевизия на държавни износки, учат си езика и културата, не се глобява никой когато говори на кюрдски,живеят предимно в големите градове. Най-много кюрди на едно място в Истанбул - най-красивия град на света. Всичките са доволни с исключение на малък брой които опипват дали има възможност за автономия. Тези сепаратори обикновенно са подкупвани от Европейските държави и Америка, но стабилността на Турската нация е пречка за всякакви сепаративни планове. Именно поради тази стабилност, Турция бележи висок ръст на развиване във всички аспекти и се посочва за пример от държавите по света. Добре че още не са я приели в ЕЦ, иначе щяха да изпаднат в положението на БГ, Гърция, Румъния и др. Бог да ги пази от такива сыузи, дето едни им берат ягоди и домати а те си чешат пъпа с пура на уста.

Бря, бря, бря. Според теб всичко е точно и няма съпротива. Няма нищо нередно. Кюрдите се кефят. И това което се изнася като информация не е вярна. Вярната информация е на турския официоз. Бря, бря. Защо ли световните агенции се опитват да ни заблуждават, че има кюрдско съпротивително движение.
Темата на Феггария е точна и искам да задам въпрос. Защо българските турци като папагали повтарят официалната пропаганда на турската държава по отношение на "Кюрдския въпрос". Може да не ми отговарят, това от само себе си се разбира . Пък какво ни интересува нас помаците. Ние трябва да гледаме в нашия двор какво става.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #32 on: July 26, 2012, 17:17 »
Пък какво ни интересува нас помаците. Ние трябва да гледаме в нашия двор какво става. [/size]

Има заблудени и платени терористи по границата с Ирак. Когато ги погна Саддам с химикала десeтки хиляди намериха подслон на Турска територия. Най-добре ще си е да си гледате в двора, че от там до Ирак си е бая дъго пространство. ;)

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #33 on: July 26, 2012, 17:23 »
Кюрдите в ТР имат повече свобода и права отколкото който и да е етнос в БГ.
Имат си легална партия, другата е терористична за да упражнява натиск на правителството, имат си кюрдска телевизия на държавни износки, учат си езика и културата, не се глобява никой когато говори на кюрдски,живеят предимно в големите градове. Най-много кюрди на едно място в Истанбул - най-красивия град на света. Всичките са доволни с исключение на малък брой които опипват дали има възможност за автономия. Тези сепаратори обикновенно са подкупвани от Европейските държави и Америка, но стабилността на Турската нация е пречка за всякакви сепаративни планове. Именно поради тази стабилност, Турция бележи висок ръст на развиване във всички аспекти и се посочва за пример от държавите по света. Добре че още не са я приели в ЕЦ, иначе щяха да изпаднат в положението на БГ, Гърция, Румъния и др. Бог да ги пази от такива сыузи, дето едни им берат ягоди и домати а те си чешат пъпа с пура на уста. 

Как съм закъснял да видя каква глупост е написано. И като почнете да дрънкате всеки, че етносите в БГ нямали права направо на човек му се пресира. Поне като не си бил отдавна в БГ може да не пишеш глупости. Всеки етнос има равен шанс за образование, работа и всички човешки права. Радвайте се, че България е такава, защото има страни, които не са такива. Дори има привилегии за някои етноси, различни от българския. За това колко добре се държат хората, толкова повече глупости ръсите- неблагодарник такъв. Поне като не знаеш кви са нещата в БГ поне се въздържай от глупости.

Offline BG POMAK

• Senior member
Ynt: Кюрдите
« Reply #34 on: July 26, 2012, 17:38 »
Ти ако си помак, но го заяви открито, в кой двор ще гледаш?Що ти трябват на теб кюрдите? Защо вие протурско настроените помаци, като стане въпрос за кюрдите се държите, като ощипани моми. Що ви вас интересува техния проблем.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #35 on: July 26, 2012, 19:42 »
Ти ако си помак, но го заяви открито, в кой двор ще гледаш?Що ти трябват на теб кюрдите? Защо вие протурско настроените помаци, като стане въпрос за кюрдите се държите, като ощипани моми. Що ви вас интересува техния проблем.

Прав си BG POMAK, за тези кюрди има кой да се грижи, но Помаците в БГ наистина са отчуждени, пренебрегнати, истерзани, ограбени, експлоатирани, унижени, изстреблени, прокудени от собственното си хилядолетно бащино огнище. Да се надяваме че при демокрацията и влизането на БГ в ЕС ще допринесе за промяна на атмосферата. Иншаллах!!!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #36 on: July 26, 2012, 19:48 »
Как съм закъснял да видя каква глупост е написано. И като почнете да дрънкате всеки, че етносите в БГ нямали права направо на човек му се пресира. Поне като не си бил отдавна в БГ може да не пишеш глупости. Всеки етнос има равен шанс за образование, работа и всички човешки права. Радвайте се, че България е такава, защото има страни, които не са такива. Дори има привилегии за някои етноси, различни от българския. За това колко добре се държат хората, толкова повече глупости ръсите- неблагодарник такъв. Поне като не знаеш кви са нещата в БГ поне се въздържай от глупости.

И ти си прав scoti3, аз следя само пресата, но и предавания на живо как полицаите се правят че ужким пазят някои от побеснели псета. Помисли си за миг че мюсулмани нападат молещи се в църква. Еeе, тогава какво би станало, не мога да си го представя че съм надалечко от вас. Би ли ни го описал накраце :D :D :D :D :D ;D

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #37 on: July 26, 2012, 20:52 »
Прав си BG POMAK, за тези кюрди има кой да се грижи, но Помаците в БГ наистина са отчуждени, пренебрегнати, истерзани, ограбени, експлоатирани, унижени, изстреблени, прокудени от собственното си хилядолетно бащино огнище. Да се надяваме че при демокрацията и влизането на БГ в ЕС ще допринесе за промяна на атмосферата. Иншаллах!!!
I kakwo predlaga6 da se naprawi po wyprosa?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #38 on: July 26, 2012, 21:35 »
I kakwo predlaga6 da se naprawi po wyprosa?

Предлагам по-смела и активна борба против нацисти, лумпени, нео-фашисти, нео и бивши комунисти, нео и бивши възродители, мафиоти, кръвопийци, изедници, ятаци на изброените и так далйе. Ти ги знаеш по-добре от мен но ти липсва социално и национално съзнание.
Ако не си съгласен с мнението ми можеш да го упровергаеш. Ходри мегдан!!! :D :D :D

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Кюрдите
« Reply #39 on: July 26, 2012, 23:56 »
Ердоган: Турция може да удари кюрдите в северна Сирия

http://www.blitz.bg/news/article/148172

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #40 on: July 27, 2012, 08:29 »
Израелски антитерорист: Опитен агент веднага би разпознал атентатора по ненормалното му държание Аз съм силно убеден, че при наличието на наши агенти, този човек на момента щеше да бъде разследван. Дали има билет, паспорт, кого чака..., изобщо какво търси там! От него се изискват отговори на едни изключително прости въпроси, които обаче много ще го затруднят, ако не е редовен пътник. И именно за това става въпрос", каза още Йефет
--------------------------------------------------------------------
Byah kazal che BG ima vina za tozi ter.atentat. Eto izraelcite vi go kazvat kolko ste kalpavi kato dyrjava 8)

Offline zinia

• Senior member
Ynt: Re: Кюрдите
« Reply #41 on: July 27, 2012, 09:30 »
И ти си прав scoti3, аз следя само пресата, но и предавания на живо как полицаите се правят че ужким пазят някои от побеснели псета. Помисли си за миг че мюсулмани нападат молещи се в църква. Еeе, тогава какво би станало, не мога да си го представя че съм надалечко от вас. Би ли ни го описал накраце :D :D :D :D :D ;D

Кажи колко пъти в София или другаде мюсюлмани са нападани по време на молитва, освен случаят с "Атака"? И защо ти изтерзаният, изтреблен и т.н. помак отиде точно в Турция, а не другаде в Европа или Америка да речем. И още нещо ми обясни: Ако помак и българин се скарат то това ще се определи като нетолерантност от страна на българина, нали? А ако се скарат българин с българен  или помак с помак, това как се нарича?

Offline zinia

• Senior member
« Reply #42 on: July 27, 2012, 09:33 »
Израелски антитерорист: Опитен агент веднага би разпознал атентатора по ненормалното му държание Аз съм силно убеден, че при наличието на наши агенти, този човек на момента щеше да бъде разследван. Дали има билет, паспорт, кого чака..., изобщо какво търси там! От него се изискват отговори на едни изключително прости въпроси, които обаче много ще го затруднят, ако не е редовен пътник. И именно за това става въпрос", каза още Йефет
--------------------------------------------------------------------
Byah kazal che BG ima vina za tozi ter.atentat. Eto izraelcite vi go kazvat kolko ste kalpavi kato dyrjava 8)

Българино ювиги, ако са видели някой като тебе с основание биха ни нарекли калпави. То и ти в Турция какво ли лице ни създаваш, нали си казал, че си българин, било те е срам да кажеш, че си помак.  Ама толкова си комплексиран от българите че няма накъде! Направо ще започна да се радвам.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #43 on: July 29, 2012, 13:55 »
Българино ювиги, ако са видели някой като тебе с основание биха ни нарекли калпави. То и ти в Турция какво ли лице ни създаваш, нали си казал, че си българин, било те е срам да кажеш, че си помак.  Ама толкова си комплексиран от българите че няма накъде! Направо ще започна да се радвам.
   В Турция никой не се срамува да каже,че е помак.Иди и провери сама,за да повярваш.
Виж,в България все още има места,където човек го е СТРАХ да си признае произхода.И те никак не са малко.
А че службите в България са калпави  спор няма.Обслужват само политически интереси и за същинска работа не стават.Но кой ти разбира от тези неща?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #44 on: July 29, 2012, 16:24 »
Кажи колко пъти в София или другаде мюсюлмани са нападани по време на молитва, освен случаят с "Атака"? И защо ти изтерзаният, изтреблен и т.н. помак отиде точно в Турция, а не другаде в Европа или Америка да речем. И още нещо ми обясни: Ако помак и българин се скарат то това ще се определи като нетолерантност от страна на българина, нали? А ако се скарат българин с българен  или помак с помак, това как се нарича?

Ако бях желал да ме наричат българин сега нямаше да съм извън БГ, за което съм благодарен на всевишния, че не съм между вас.
Ти горката още не си cхванала къде е тревожното и кои са виновните. Виновно е цялото общество и по-конкретно тези които го лумпенизираха. Виновни са избирателите, които не вдявят че болния ви лидер е част от играта която я играе сокола със старите правила. Виновна е новата система в която полицията ги обслужва и затова не взема адекватни мерки за преодоляване на подобни инциденти. Иначе как ще си обясниш случая където бесни кучета нападат молещи се в божи храм.  Я се поразмисли малко преди да бръщолевиш врели некипели.