Български > Дискусии
Re: Произход на българите !
Marlboro:
http://rodopite.net/blog/ungariia-szdadie-institut-za-tiurkskiia-proizchod-/?fbclid=IwAR36O0bLueHMV-MHoEBgw_-2cPloJSVdIJsEoqYD1poh3S-_VSSkhCctEuc
Институт за изследване на родовата връзка на унгарците с тюркските народи беше основан с решение на унгарското Правителство и премиера Виктор Орбан, което е в сила от 1-ви Януари тази година.[/size] [/font]
Целта на научното учреждение, ще бъде да разучава в детайли родовата връзка на унгарците с турците и историческата идентичност на унгарския народ. [/font][/size] [/font]
„Изследванията в тази насока, ще изяснят и произхода на Тюрко-Фино-Уралския език“[/font][/color][/size][/font][/size] [/color][/size]коментира през Октомври министърът по човешките ресурси на Унгария- МиклосКаслер.
[/size]Министърът разясни, че в изследователската дейност ще бъдат ангажирани историци, археолози, езиковеди, етнографи и антрополози.[/size] [/font]
Учените ще се съсредоточат, над ранната история на унгарския народ от 9-ти век, когато унгарците/маджарите/ завладяват и се заселват в района на Карпатите, както и историята на унгарския народ от средните векове.[/font][/size] [/font]
Историческите особености на унгарския/маджарския език и култура също ще бъдат изследвани в детайли.[/font][/size] [/font]
Институтът се оглавява от Жосеф[/font][/size] [/font][/size]Хорват-Лугоси. [/font]
[/size]На проведената през Септември 6-та среща на държавните глави на Тюркските народи в Киргизистан, унгарският премиер Виктор Орбан отбеляза, че унгарският език е родово свързан с турския език.[/size] [/font]
Понастоящем сред историците няма единодушие за първичния регионален произход на унгарците, както и за причините поради които унгарците завладяват част от централна Европа.[/font][/size] [/font]
Припомняме, че групи от България също редовно участват в „Великите Събрание на Тюркските Народи - Тюрк Курултай*[/font][/size]”, последното от които се проведе миналата година в унгарския град Бугач. [/font]
[/font][/size][/font]
[/font]
[/size]Организатор на Тюрк Курултай 2018[/color][/size] бяха унгарското Правителство, унгарското сдружение „ТУРАН” и община Бугач.[/size][/font]
[/font]
[/size]
[/size] На Снимката: На Тюрк Курултай 2018,[/color][/size][/font][/size] България беше представена от една група от Стара Загора.[/color]
Rasate:
Привет отново Marlboro,
Днес приятеля ми Иван Станчев пак ми показа този сайт да ме пита аз ли съм. 😆
Не бях влизал някъде от 5 години.
Сега, след доста прочетен източников материал за българската и балканската история до развих малко вижданията си.
Първото е, че българите се споменават на Балканите около 1 век като Burgarorum и стават част от военната машина на Римската империя.
После около 4 век образуват две България-едната с васалитет към Константинопол и намираща се от Бдин до Тесалия,за която именно пише и Анастасий Библиотекар, и Димитър Хометиян, и Айнхард и пр. с владетели Мундо, Бузан, Мавър, Кубер.
И втора намираща се между Дунав и Днепър с владетели Орган, ХорБат, Боян, Аспаррих.
Второто е, че българите строят своите крепости с Квадри съгласно строителната техника наречена от римляните Murus Dacicus. Това потвърждава до някъде споменатото "Во История со кратце", че "Децебал е български цар".
Третото е, че етнотермина " турци" възниква именно на Балканите - първо с него се именуват маджарите, а после и огузите.
Не случайно бежанците от Смирна в Беломорска Тракия са наречени маджери - не са знаели и бъкел гръцки. 😆
Поздрави.
ibrahim65:
Специялно за Расате.
ibrahim65:
ОТ КОГА ИМА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
=AT2lwMRowTE7tVtaHnfTckP3sZtTlfOuPi831TZGdlXTjksaFZtDPZGuLxWV5BDsBANhwqNctuCHl7exHQwrax6z_NEu2MLmfR6bfPRsAQXQJa5u1BOB89Ch7WoF8A7-SS_qFlqr6yG8dBJ_U_wk7cM6i4HjogMsGYc]https://www.mediapool.bg/otkoga-ima-balgarski-ezik…
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version