Български > Дискусии
Re: Произход на българите !
Subeyi Kurt:
Расате, не се ли притесняваш да свързваш всичко което започва с бъ-бо-бу и пр. с българите. Тази крепост си е индийска и нянма нищо общо с българи, булгари, бугари, бъгаре болхгари, бълхари, булгараки и пр. :D :D :D
------------------------------------------------------
Built during the course of the 15th century by Rana Kumbha, and enlarged through the 19th century, Kumbhalgarh is also a birthplace of Maharana Pratap,
The Kumbhalgarh was built and ruled by Kumbha and his dynasty who were Sisodia descendents.
Kumbhalgarh in its present form was developed by, and said to be personally designed by Rana Kumbha. Rana Kumbha's kingdom of Mewar stretched from Ranthambore to Gwalior and included large tracts of erstwhile Madhya Pradesh as well as Rajasthan. Out of the 84 forts in his dominion, Rana Kumbha is said to have designed 32 of them, of which Kumbhalgarh is the largest and most elaborate.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kumbhalgarh#History
sultan selim:
http://frognews.bg/news_45977/Pisateliat_Al_Tomov_Robi_sme_po_dadenost_po_priroda/
Subeyi Kurt:
Искам излишно да спомена предварително че това не са мои думи а на известен български писател
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Писателят Ал. Томов: Роби сме по даденост, по природа ( специални извадки ;))
Ала булгаро, ООН ни нареди сред най-нещастните нации в света. Нареждаме се сред най-нещастните нации в света, поради една съществена причина - робското у нас се оказва водещо. Робът у нас е култивиран с векове, предимно последните пет века робство. Отделните изблици на възторзи и емоции само потвърждават правилото на робското ни мълчание и тарикатлък, които са в основата на нашата народопсихология; може би сме роби по даденост, по природа.Какво сме наследили от прабългарите на Борис Първи? Знайно е също, че при покръстването, той е унищожил над сто болярски рода, които са продължили да почитат бог Тангра, до девето коляно.
- Какво ни липсва, за да сме щастливи?
Липсва ни борбеност, непримиримост, себеотрицание, смелост, жертвоготовност, всички ония качества, които са признак на гордост и на достойнство и са противопоказни на роба в нас, към който роб, за съжаление, принадлежа и самият аз...Аз неведнъж съм го казвал: у нас хитрите и подлите победиха..
Rasate:
Раджастан и Белочистан са свързани с древната държава Балкхара - което име според санскрит се превежда като владетел на силата(Бал-владетел,Кхара-сила).
Със сведения за тази държава е пълно в индийските източници и индийският епос.
От друга страна аз не свързвам българите пряко с Балкхара,като някой иранисти- възможно е северен клон от тази държава да са дали името на българите,но самите българи като народ се създават в северното причерноморие в периодът 1-7 век при смесването на този клон алпо-ферганци с понтиди и малко фини.
Интересното е ,че в Северна Италия преобладава източно алпийският антропологичен тип(памиро-ферганци),а не западният.
Както споменава Vincenzo D'Amico в своята книга базирана на изследвания на фамилните имена "..в Северна Италия живеят най-малко 3 милиона потомци на българите на Алцек..."
Другото интересно е,че в областта на Кама и Западната част на Волга в централен Татарстан има няколко анклава на памиро-ферганци разположени в междинните понтидоидни(понтид +ферганид) и балтоидни маси(балтид+ферганид).
Ето тезата ми:
Траките и скитите са основно понтиди и населяват Понтика хилядолетия.С идването си иранците Сармати носители на Памиро-ферганският антропологичен тип ги завладяват-получава се нещо като в Англия след битката при хейстингз- Благородническа иранска прослойка и население от скито-траки.Тези сармати са от Фергана-т.е. от Балкхара(владеещи силата) и както са описани по времето на Александър с непобедима конница.Именно сарматите довеждат тежката конница в Европа и са първообраз на западното рицарство.
Това се потвърждава и със завладяването на Боспор от Сарматите и владетелската фамилия на Аспургидите.Не само това,но и българските царе основно носят ирански имена - Курт(Кубрат),Орган,Меноморут,Салан,Гелу,Глад,Богорис,Аспарих,Крум,Персиян,Телец,Гостун,Кормесии,Кормисош,Винех и т.н.
Друг важен показател е,че в Северният Понтик наравно с Антите се заселват Роксоланите(От ирон-роксо се превежда на български като рус),което е другата хипотеза за името на Киевска Рус-т.е. че името произлиза от името на Роксоланите,а не от варяжките наемници.
Поздрави
sultan selim:
--- Quote from: Subeyi Kurt on September 07, 2012, 20:15 ---Искам излишно да спомена предварително че това не са мои думи а на известен български писател
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Писателят Ал. Томов: Роби сме по даденост, по природа ( специални извадки ;))
Ала булгаро, ООН ни нареди сред най-нещастните нации в света. Нареждаме се сред най-нещастните нации в света, поради една съществена причина - робското у нас се оказва водещо. Робът у нас е култивиран с векове, предимно последните пет века робство. Отделните изблици на възторзи и емоции само потвърждават правилото на робското ни мълчание и тарикатлък, които са в основата на нашата народопсихология; може би сме роби по даденост, по природа.Какво сме наследили от прабългарите на Борис Първи? Знайно е също, че при покръстването, той е унищожил над сто болярски рода, които са продължили да почитат бог Тангра, до девето коляно.
- Какво ни липсва, за да сме щастливи?
Липсва ни борбеност, непримиримост, себеотрицание, смелост, жертвоготовност, всички ония качества, които са признак на гордост и на достойнство и са противопоказни на роба в нас, към който роб, за съжаление, принадлежа и самият аз...Аз неведнъж съм го казвал: у нас хитрите и подлите победиха..
--- End quote ---
bolyarıte ne ıskalı da se nalaga slavyanskiya ezik na maltsinstvoto,a da si ostane türkskiya na bulgarite,pırviya genotsit na sobstvena etnost s izbivane na desetki hilyadi türskogovoreşti bulgari...i nasistveno nalagane na hristiyanskata religiya,hitrata strategiya na vizantiytsite,poneje ostavat v sredata na türkite i tryabvalo po nyakıkav naçin da go predotvrıtyat....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version