Български > Дискусии

Re: Произход на българите !

(1/92) > >>

onegavon:
Да сэм само аз както и да е , ама много правозщитни организации от цял свят ви критикуват.Журналиста и той ли искаше климатик , че го утрепахте?Нещо за  "Ергеникон " няма ли да ни осветлиш?

Тези факти са една малка част от жестокото лице на войната и ги дадох за да спреш да лъжеш какъв  мир и любов цари между отделните етноси в Турция .Аз не знам някъде в Европа да има партизанско движение.Още не сте дорасли да европейските ценности и се боя ,че няма и да стигнете никога за това не ви искат в семейството на цивилизованите европейски народи.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: onegavon on June 19, 2012, 13:48 ---Да сэм само аз както и да е , ама много правозщитни организации от цял свят ви критикуват.Журналиста и той ли искаше климатик , че го утрепахте?Нещо за  "Ергеникон " няма ли да ни осветлиш?

Тези факти са една малка част от жестокото лице на войната и ги дадох за да спреш да лъжеш какъв  мир и любов цари между отделните етноси в Турция .Аз не знам някъде в Европа да има партизанско движение.Още не сте дорасли да европейските ценности и се боя ,че няма и да стигнете никога за това не ви искат в семейството на цивилизованите европейски народи.

--- End quote ---
V Evropa ima drugo partizansko dvijenie na bylgarkite :D i nikoy ne moje da se meri s vas, tolkoz ste civilizovani che izpraznihte bankomatite na Evropa i Amerika.
 I v BG ima Ergenekon i te ne pozvolyavat na Pomacite da stavat voenni, direktori po uchishtata, oficeri ili visşi byurokrati.
Taka che pyrvo si plachi na svoya grob i togava gleday kakvo pravi Turciya koyato vchera e podpisala sporazumenie za da podkrepi IMF s 5 000 000 000 dolara. Za kakva civilizaciya mi govorish sled kato bulgarite otidoha po Evropa da obslujvat po-civilnite im gospodari. Neshto vse ot tryn ta na glog otivate. Nikoy veche ne vi tyrsi dori i mnenieto  po svetovnite vyprosi, a ti si trygnal da govorish za civilizacii. Jivi da vi oplache chovek ama neshto vse ne vdyavate a samo izbivate komleksite si ;D

onegavon:
Ти непекъснато правиш реклама на Турция за това малко реших да покажа истинското положение да вземеш да спреш. Аз на България реклама не правя, така че няма основание да ми правиш забележка. Българките могат да правят каквото си искат в рамките на закона защото са европейски гражданки, а вие не защото сте недемократична и не отговаряте на европейските критерии.Хайде сега бягай да правиш пропаганда в Кюрдистан белким ти се върже някой какви сте хуманисти и човеколюбци.Ние ви знаем що за стока сте.

botev:
15 август 717г.
Арабите/сарацини/ са разбили византийската армия и обкръжили Константинопол.Императора Лъв-сириец моли Великия български кан Тервел да му помогне.Тервел изпраща срещу многобройните араби само 15000 конника от личната си гвардия.
Арабите са в своя апогей.Те са завладели цяла северна Африка и Мала азия. Създали са най издръжливата порода коне в света/арабската/,никой не ги е побеждавал.
Тервел разделя конницата на три-по 5000./едната част атакува,другата е в резерв,а третата почива.
Първата и последна атака на българите започва на 15 август 717г.Те атакуват без прекъсване цели шест месеца. Постепенно самочувствието на непобедимите араби се стопява.На пролетта арабите се прегрупирват и атакуват българите и са разбити. «Тези араби, които останаха живи, разказваха с ужас как някакви облечени с кожи войни ги нападали денонощно – нито те, нито конете им знаели умора – не ги спирали вятърът, нощта, дъждът и снегът. Споменът за копията с привързани за тях конски опашки, ги караше да се молят никога повече да не се срещат с българите.»
Според римските хронисти са избита 120 000 сарацина. А според лъжливите ромеи 30 000. Но арабите спират похода си към Европа от балканите. Чак след 30г. те са спрени при Понатие, но в далеч по малка численост

skoti3:
http://vbox7.com/play:8dd22024

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version